Soğuk, rüzgarlı ve yağışlı hava için tulum, mont ve pantolon önerileri

bilgilendirme için teşekkür ederim. aklımda bulunsun. ancak bu kastım ortalama 10 derece civarları içindi. ama yinede beni bir korku aldı 🙂
Özellikle belirttim bunu çünkü balıkta insan kendini kaptırınca fark etmiyor üşüdüğünü . Dağda hipotermi geçiren arkadaşta bir anda titreme gelmişti. Biz hazırlıklıydık tabi böyle durumlar için . Aman dikkat cidden tehlikeli bir durum 🙂

Bu arada aldığım pantolonu kısaltırken kumaşın içini görmüş oldum. İki katlı kumaşmış, dıştaki katman su geçirmeyen, alt kısmından bakıldığında beyaz renkte lastiğe benzeyen bir katman. Membran dedikleri bu herhalde.
İkinci katman ise biraz daha kalın bir kumaş.

Dechatlon'dan 139 TL'ye membran kaplama pantolon aldım. Henüz çok yağışa denk gelmedim, ama ıslak yere dizimi koydum, ıslaklığı geçirmedi.
Pantolonun kesimi çok güzel, ama biraz ağır. Çadır giymiş gibisiniz biraz. Büyük bir rahatsızlık sayılmaz, ama belki goretex malzemeli olanlar daha hafiftir; gelgelelim onların da fiyatları çok farklı.

*Su geçirmez mont için şansımı Çin sitelerinde denedim, ürün henüz yolda.

Dikkat: Bu ürünlerde çok önemli bir şey var. Ya makinede yıkamayıp silmekle yetineceksiniz ya da makinede yıkarsanız yumuşatıcı kullanmayacaksınız. Aksi taktirde su geçirmezlik özelliğini kaybeder.
Herhalükârda yıkama talimatına uygun muamele etmek gerekir. Yoksa sıradan bir pantolona dönüşür.

Linki şurada: (link)

Bir de Karaköy'den 25 TL'ye balıkçı yağmurluğu (takım olarak) aldım. İçine kalın şeyler giyebilirim diye büyük aldım. En garantisi bu görünüyor aslında. Belki en şık olmayacaksınız, ama kesinlikle kuru olacaksınız. 🙂
Çin'den sipariş verdiğim kaliteli çıkmazsa bu yağmurluğa çok iş düşecek.

Dosyalar

• FullSizeRender (2).jpg
    FullSizeRender (2).jpg
    27 KB · Okunma: 70
Değerli Dostlar,

Malumunuz havalar artık normal montla kabanla ve pantolonla veya bunların içine giyeceğimiz içliklerle gidemeyeceğimiz kadar sertleşmeye başladı, bu konuyu açmamdaki sebep hem kendim için hem de diğer dostlarımızın da yararlanabileceği bir konu olsun istememdir, konuyu sabitleyeceğim bu yüzden önerilerinizi website linkleriyle de desteklemenizi rica ediyorum ki herkese faydalı olsun 🙂 Özellikle kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünleri rica ediyorum.

Takım halinde veya tulum pantolon ve üstüne ayrı mont olarak da tavsiye verebilirsiniz, şimdiden teşekkür ediyorum herkes adına 🙂

Saygılarımla

8711 dosyayı görüntüle
8712 dosyayı görüntüle 8713 dosyayı görüntüle
selam bence imax ister tulum ister mont her ikiside mevcut fırın gibi yapıyor elindede mevcut mesut beyle temasa geçebilirsiniz

(link)

(link)

selam bence imax ister tulum ister mont her ikiside mevcut fırın gibi yapıyor elindede mevcut mesut beyle temasa geçebilirsiniz

(link)

(link)

Teşekkürler hem tekne hem kıyı için bence de bu ürün mükemmel gibi duruyor, ancak balıkçı olduğumu belli etmeden gündelik kıyafet gibi duran ürünlere de bakıyorum, dış montun kırmızı olması nedeniyle beklemede tutuyorum aslında 🙂

Bayağı baktım... yine de daha ucuzu olabilir tabi. Ama aradığım anahtar sözcük yoksa riske girmeye değmez.
Ben gore-tex diye arattım. Öyle olunca öyle onlarca yüzlerce seçenek gelmedi. En fazla on tane geliyor.
Kötü çıkmaz zaten bütün tekstil Çin'de üretiliyor, ama ucuza bulabilirdiniz belki 🙂

Gelsin, gelsin güzel paylaşımlar 👍
Bende almayı düşünüyordum, iyi oluyor fikir verilmesi, çok teşekkürler.

Back