Solunar Takvimi ve Hava Basıncı Etkileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Turgay adına bu yazıyı yayınladığım için benim de fazla fikrim yok. Öğrenme geliştirme aşamasındayız 🙂

Ama senin için @S.Turgay Karaaslan 'a sordum ;

"1020 altı alçak üstü yüksek alçak hava basıncı çok sürmez balıklar hava basınç değişimini algıladımı çılgınca beslenmeye başlar. Basınç düştüğü zaman metabolik etkilerden ötürü derine kaçar ilgisiz olur. Gerekli uyum sağlandıktan sonra kıyıya doğru hareket başlar ve ne olduğununa bakmaksızın beslenme çılgınlığı olur.."
çok teşekkür ederim hamdi abi şimdi net olarak anladım ilgin yardımın için
ayreten teşekkür ederim abi her zaman rastgelsin 🙂

Değerli bilgileriniz için teşekkürler.peki hava basıncı değerini nereden ve nasıl öğrenebiliriz?akıllı telefonlar için uygun bir hava durumu programı varmı önerebileceğiniz?

Gerçekten çok değerli bilgiler çok işimize yarayacak şüphesiz; ancak bize bu hava basıncını öğrenebileceğiz bir program lazım ve de bu hava basıncının değiştiği değerleri ve vakitleri iyi öğrenmemız ve sıkı bir takip gerekli.

Değerli bilgileriniz için teşekkürler.peki hava basıncı değerini nereden ve nasıl öğrenebiliriz?akıllı telefonlar için uygun bir hava durumu programı varmı önerebileceğiniz?
Accuweather adında bir program var orda illere ilçelere göre hava derecesini rüzgarı hava basıncını balık için uygunmudur değilmi ve daha bir çok şey söylüyor.

Gerçekten çok değerli bilgiler çok işimize yarayacak şüphesiz; ancak bize bu hava basıncını öğrenebileceğiz bir program lazım ve de bu hava basıncının değiştiği değerleri ve vakitleri iyi öğrenmemız ve sıkı bir takip gerekli.
Meteoroloji genel müdürlüğü sayfasına girerseniz yada bu uygulamayı da gene indirebilirsiniz App marketten
bulunduğunuz ili hatta ilçeyi seçip baktığınızda sağ üst köşede nem yağmur rüzgar ve basınç bilgilerini göreceksiniz

Teşekkürler bakalım 🙂 tatlı suda da aynı etkileri gösterecek mi zamanla bunu daha iyi anlarız.
bence basınçla beraber ay takvimini de takip ederseniz sonuçlarını alırsınız balıkta balıkçılılta ay takvimi takip etmek bence çok gerekli yüzde 80 sonuç alıyorsunuz

Ya her şey guzrl De bu program da sadece basınç değerleri var mevcut olan gelecekti basınç değerlerini grafik olarak vermiyor.

Yani değişim zamanını tam göremiyoruz.
1. sayfada bir arkadaş tam basınç değerlerinin saat diliminde göre gösteren bir grafik koymuş o Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sayfasından mi ?

Ay takvimine göre peki ayin 1 ile 15 inde basınç değişimi oluyor galiba dogru mudur ?

Ya da ay takvimini neye göre takip edeceğiz?

"1020 altı alçak üstü yüksek alçak hava basıncı çok sürmez balıklar hava basınç değişimini algıladımı çılgınca beslenmeye başlar. Basınç düştüğü zaman metabolik etkilerden ötürü derine kaçar ilgisiz olur. Gerekli uyum sağlandıktan sonra kıyıya doğru hareket başlar ve ne olduğununa bakmaksızın beslenme çılgınlığı olur.."

Acaba doğru mu anladım?
Bizim bekleyeceğimiz asıl olay alçak basınç.
Balık derine gidecek, beslenmeyecek ve huysuz olacak 😀
Amaa sonrasında basınç normale dönmeye başlayınca kıtlıktan çıkmış gibi ne bulsa yiyecek.
Bizde ozaman alçak basıncı kovalıycaz, özellikle de alçak basıncın yükselmeye başladığı zamanı (mı?)
Çünkü balık basınçtan dolayı yememiş, içmemiş ve aç 😀

Ya her şey guzrl De bu program da sadece basınç değerleri var mevcut olan gelecekti basınç değerlerini grafik olarak vermiyor.

Yani değişim zamanını tam göremiyoruz.
1. sayfada bir arkadaş tam basınç değerlerinin saat diliminde göre gösteren bir grafik koymuş o Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sayfasından mi ?

Ay takvimine göre peki ayin 1 ile 15 inde basınç değişimi oluyor galiba dogru mudur ?

Ya da ay takvimini neye göre takip edeceğiz?
açıkçası saati satine gösteren grafikler ve böyle bit uygulamayı bende bilmiyorum meteoroloji genel müdürlüğü ana sayfada sadece günün değerleri gösteriyor..

ay takvimini aynın hangi günlerde değişkenlik gösterdiğini zaten biliyosundur buna göre basınç olayını takip ederek av günlerini programlayabilirsin

mesela istanbul için tahmin ve bu verilere göre cumartesi akşam yada pazar sabahı bana çok güzel av yapacağını söylüyor bakalım kısmet

Back