sonunda ben de açtım bir youtube kanalı :)

Alet işler, el övünür derler ya.
Alet kullanmak işleri kolaylaştırır.

Hem bizim adetimiz değil midir, ustaya iş öğretmek. 😀

Elle çıkarmanın bir diğer riski de iğnelerin ele batması ki bu durumda balık daha da hırpalanır.
Uzun saplı bir pense vb ile iğne tutulduğunda balık daha az örselenir düşüncesindeyim.
hahaha 😀
hayırlısı artık 😀

sağ olun can hocam.
bakalım, sürdürebilecek miyim, ben de merak içindeyim 🙂
Yaw namı "sağ bırakmayan" olan adam balığa mı acır😄
Şaka bir yana burada da yer gök yavru levrek. Canlı bırakmalık (yemlik) balık yakalamak için klasik üçlü takıma bile hamsi kadar levrekler çifter çifter geliyor şu ara.
Öte yandan iğne çıkartma aparatı iğneyi ileri ittirebildiği için ciddi işe yarıyor. Daha da büyük (1-2 kg) salınması gereken boylarda akyalar için özellikle, bisiklet jant telinden yaptığım aparatla minimum zararla çıkarıp salabiliyorum.
Daha küçük balıklarda plastik çıkartma aparatı zahmetsiz iş yapıyor.
Olay iğneyi takıldığı yerden ittirmek olduğu için öneririm.
Kanalın hayırlı olsun sağ bırakmayancım😄

Yaw namı "sağ bırakmayan" olan adam balığa mı acır😄
Şaka bir yana burada da yer gök yavru levrek. Canlı bırakmalık (yemlik) balık yakalamak için klasik üçlü takıma bile hamsi kadar levrekler çifter çifter geliyor şu ara.
Öte yandan iğne çıkartma aparatı iğneyi ileri ittirebildiği için ciddi işe yarıyor. Daha da büyük (1-2 kg) salınması gereken boylarda akyalar için özellikle, bisiklet jant telinden yaptığım aparatla minimum zararla çıkarıp salabiliyorum.
Daha küçük balıklarda plastik çıkartma aparatı zahmetsiz iş yapıyor.
Olay iğneyi takıldığı yerden ittirmek olduğu için öneririm.
Kanalın hayırlı olsun sağ bırakmayancım😄
😀 o kadar da acımasız değilim adem abi ya; limit altı ve bir günde 4 balıktan fazlasını almıyorum 😀
çilli konusunda acayip bolluk var ve her şeye atlıyorlar. ne attığımın önemi yok. umarım bu balıklar avlanmaz/telef edilmez de seneye büyüyüp gelirler oltaya diyorum ama pek mümkün değil biliyorsun.
iğne çıkartma aparatı veya pense güzel aletler ama spinci için bence fazla malzeme ve ağırlıl çok meşakkatli oluyor. yürümeye başlayınca 10 km yol tepiyorum ata ata. hele bir de suyun içindeysem.. ehh bir de gel, 20 km. genellikle zaten balığa gittiğimde sabah suyundan akşam suyuna kadar balıkta kalıyorum ve hatta sabahlıyorum da mümkünse bir gece. tüm malzemeleri taşımak zulüm oluyor.

o kadar balık tutunca insan taşımaya üşeniyor 🤣

Hayirli olsun, takipteyim bol bol video bekliyorum 😊
çok teşekkür ederim.
daha dakika 1 gol 1, planladığım bir tatile çıktım ve kamera tabii ki evde kaldı. neden? çünkü henüz avlarımın bir parçası değil. 😀
1/0 offset iğneyi unutmadım, ama kamerayı unuttum. hahahahha 😀

neyse, zamanla avlarımın bir parçası olacaktır sanıyorum 😀

Back