Bu ip hakkında bilgisi olanlar fikirlerini yazabilirler mi? Spin için aldım. ABD orijinli bir ip ve aldığım modeli 0,10mm olanı 20lb yani 9.1 kg çeker değerine sahip 4 hatlı bir örgü misina. Aslında av bayisine girme amacım Gosen, Seaguar, Power pro, MC Dangan, YGK gibi markalara bakıp onları kıyaslamak ama bu iplerin hiç biri bayide yoktu. Bu ip dikkatimi çekti, inceliği güzeldi. Biraz da boş çıkmamak için aldım, en kötü yedek makinanın yedek misinası olur diye düşündüm. Kullanan ya da bilen arkadaşlar sizce nasıldır en azından yedek olabilir mi? Yedek dahi olmamalı mı, yoksa as misina olacak kadar iyi bir misina mı.
Misinadan beklentim şu, ister 4 ip olsun ister 16, ister mono, önemli olan kullanıcıyı memnun etmesi. Bu da su tutmamasından, gam yapmamasından, tiftiklenmemesinden, uzun mesafeye atılabilmeainden ve bu özelliklerini uzun süre kaybetmemesinden geçiyor. Bunları ne ölçüde verebilir bunu öğrenmek istiyorum.
Son olarak Gosen, Seaguar, Power pro, MC Dangan, YGK gibi misinaların kullanıcıları bu misinaların kıyasla ya da tecrübelerini paylaşırlarsa güncel modelleri de değerlendirmiş oluruz. İp misina konusunu biraz araştırdı ama hep birkaç yıl öncesinin modelleri ile ilgili bilgiler var. Yeni modellerle ilgili bilgi yok denecek kadar az.