Spin Avcılığa geçtim yardım eder misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oknzrlu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam inşallah hep böyle olur sıkıntı yaşamazsınız. Sahtelere gelince hiç biri bende yok ama almışken deneyin. Üstüne sahte almayı düşünürseniz de gittiğiniz yerde balık alanlarin sahtelerine göz ucuyla bir bakın daha iyi fikir sahibi olursunuz.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İzmir de millet hep körfezde karşıyakada göztepede tutuyor da oralara ben gitmek istemiyorum. Genelde urla tarafına gidiyorum, oralarda çok sakin oluyor. Hatta etrafımda kimse olmuyor spin yapan desem yeridir 😊
Bunların aksiyonu çok güzel denedim ama kırmızı ağızlı olan su üstü ile birşey tutabileceğimi sanmıyorum. O baya suyun üstünde uçarak geliyor 😄

İzmir de millet hep körfezde karşıyakada göztepede tutuyor da oralara ben gitmek istemiyorum. Genelde urla tarafına gidiyorum, oralarda çok sakin oluyor. Hatta etrafımda kimse olmuyor spin yapan desem yeridir
Bunların aksiyonu çok güzel denedim ama kırmızı ağızlı olan su üstü ile birşey tutabileceğimi sanmıyorum. O baya suyun üstünde uçarak geliyor
O popper sahte özelliği o zaten YouTubeda kullanım videoları var bir bakın. Birde urla için bir başlık vardı diye hatırlıyorum mera konusunda da yardımcı olacaktır size.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

spin olayı geniş bir yelpaze sende deneyimleyerek öğreneceksin 1 kamış yeterli olmayacak farkı sahteler için farklı atar aralığına sahip kamış alacaksın sahtelereden koleksiyon yapacaksın mor kafa kırmızı kafa daları az olan uv li alayım birde onlar olmadı birde kaşık alayım liste uzayıp gidecek deneme yanılma ile öğreneceksin.Bulunduğun bölgede spin yapan var ise onlar sana en doğrusunu söyler balık bu bazen seçici olur levrek için bazen silikon deneyen oluyor mesela savegear - fiish markalı av yapılan bölgede ki derinlik dip yapısı

spin olayı geniş bir yelpaze sende deneyimleyerek öğreneceksin 1 kamış yeterli olmayacak farkı sahteler için farklı atar aralığına sahip kamış alacaksın sahtelereden koleksiyon yapacaksın mor kafa kırmızı kafa daları az olan uv li alayım birde onlar olmadı birde kaşık alayım liste uzayıp gidecek deneme yanılma ile öğreneceksin.Bulunduğun bölgede spin yapan var ise onlar sana en doğrusunu söyler balık bu bazen seçici olur levrek için bazen silikon deneyen oluyor mesela savegear - fiish markalı av yapılan bölgede ki derinlik dip yapısı
Valla hocam öylede oluyor fakat ülkemizde her hobi inanılmaz pahalı. 3 5 toparlamaya çalışıyorum. Bugün 1 saatlik denemeyle bile baya kaptım aksiyonlarını. Mera bulmakta önemli. Surf ile de hiç levrek çupra tarzı yakalamadım. Genelde tekneyle gidince mercan gopez tarzı alıyoruz. Spin bambaşka gerçekten. 1 tane bile olsa levrek felan yakalarsam devamı hızlı gelir 😊 5 10 av boş geçerse o sıkıntı olucak umarım öyle olmaz da soğumam spinden

Valla hocam öylede oluyor fakat ülkemizde her hobi inanılmaz pahalı. 3 5 toparlamaya çalışıyorum. Bugün 1 saatlik denemeyle bile baya kaptım aksiyonlarını. Mera bulmakta önemli. Surf ile de hiç levrek çupra tarzı yakalamadım. Genelde tekneyle gidince mercan gopez tarzı alıyoruz. Spin bambaşka gerçekten. 1 tane bile olsa levrek felan yakalarsam devamı hızlı gelir 😊 5 10 av boş geçerse o sıkıntı olucak umarım öyle olmaz da soğumam spinden
öncelikle bir soluklanın derim.
acemi bir spin avcısı olarak avcılığı ÖĞRENMEYE 2 sene sonra başladım. bu süreçte ustam sağ olsun bilgilerini benden hiç esirgemedi. ağlaya ağlaya bir hal oldum -ki buradaki çoğu usta balık tutamama/ağlama hikayelerimi hatırlarlar muhtemelen. balıkçılık/balık yakalamak balık için yapılacak şey değildir; öncelikle bunu anlamanız gerek. ilk konuştuğum sıralarda sağ olsun akif abi basitçe bir planla bir avda toplam 1000-1200 atış yaptığından ve çoğunlukla avlardan boş döndüğünden/1 balıkla döndüğünden bahsetmişti. matematiksel olarak bakmıştım olaya ancak olay sadece matematik değil. balık işi lineer değil. evet bir merayı, yapısını, hangi zamanda hangi mevsimde hangi sahteye vuracağını çözüyorsun, kabul, ama senden hemen önce yunus giriyor, sen gittikten hemen aonra yunus giriyor, tüm planlar alt üst. yahut balık beslenmiyor? tekneciler geliyor ve “deli gibi bir sürü var” diyor ama atıyorsun atıyorsun binen balık yok. neden? çünkü balık bir şeyden ürküyor, beslenmiyor. ürktüğü için oraya sığınmış esasında.

“aksiyonları kaptım” diyorsunuz ya, daha başındasınız. tüüüüüm bu 1200 atış içerisinde dalarlıya mı, su üstüne mi, silikona mı, jerk’e mi twich’e mi, düz sarıma mı, sar/dur kombinasyonuna mı ve nerede balık olduğunu bulmanız gerekecek. bir de renk var. o gün balık saaadece kırmızı göze vuruyordur? istediğiniz aksiyonu verin.
ve bakın bu 1-2 değil. balık sadece tek kaşığın tek hologramına vurur mu? vuruyor. o gün sadece o kaşığı atanlar balık alıyor.

hele hele levrek.
yani sadece levreğe odaklansanız bile yakalayacağınızın garantisi yok. “orada levrek yok” denen yerden balık çıkardığım da oldu; millet balık alırken aynı maketle aynı yerden balık alamadığım da. yani sağımdaki solumdaki aynı maketle balık alıyor, bana vurmuyor. nasıl olabilir? kısmet.
yani öyle 5-10 av ile olacak iş değil. kendinizi böyle beklentilere sokmayın. her şeyden önce avcılığo öğrenin. amaç balıksa balıkçıdan alın. unutmayın; bedava balık, parayla satılandan daha pahalıdır.

rast gele.

acemi bir spin avcısı olarak avcılığı ÖĞRENMEYE 2 sene sonra başladım. bu süreçte ustam sağ olsun bilgilerini benden hiç esirgemedi. ağlaya ağlaya bir hal oldum -ki buradaki çoğu usta balık tutamama/ağlama hikayelerimi hatırlarlar muhtemelen. balıkçılık/balık yakalamak balık için yapılacak şey değildir; öncelikle bunu anlamanız gerek. ilk konuştuğum sıralarda sağ olsun akif abi basitçe bir planla bir avda toplam 1000-1200 atış yaptığından ve çoğunlukla avlardan boş döndüğünden/1 balıkla döndüğünden bahsetmişti. matematiksel olarak bakmıştım olaya ancak olay sadece matematik değil. balık işi lineer değil. evet bir merayı, yapısını, hangi zamanda hangi mevsimde hangi sahteye vuracağını çözüyorsun, kabul, ama senden hemen önce yunus giriyor, sen gittikten hemen aonra yunus giriyor, tüm planlar alt üst. yahut balık beslenmiyor? tekneciler geliyor ve “deli gibi bir sürü var” diyor ama atıyorsun atıyorsun binen balık yok. neden? çünkü balık bir şeyden ürküyor, beslenmiyor. ürktüğü için oraya sığınmış esasında.

“aksiyonları kaptım” diyorsunuz ya, daha başındasınız. tüüüüüm bu 1200 atış içerisinde dalarlıya mı, su üstüne mi, silikona mı, jerk’e mi twich’e mi, düz sarıma mı, sar/dur kombinasyonuna mı ve nerede balık olduğunu bulmanız gerekecek. bir de renk var. o gün balık saaadece kırmızı göze vuruyordur? istediğiniz aksiyonu verin.
ve bakın bu 1-2 değil. balık sadece tek kaşığın tek hologramına vurur mu? vuruyor. o gün sadece o kaşığı atanlar balık alıyor.

hele hele levrek.
yani sadece levreğe odaklansanız bile yakalayacağınızın garantisi yok. “orada levrek yok” denen yerden balık çıkardığım da oldu; millet balık alırken aynı maketle aynı yerden balık alamadığım da. yani sağımdaki solumdaki aynı maketle balık alıyor, bana vurmuyor. nasıl olabilir? kısmet.
yani öyle 5-10 av ile olacak iş değil. kendinizi böyle beklentilere sokmayın. her şeyden önce avcılığo öğrenin. amaç balıksa balıkçıdan alın. unutmayın; bedava balık, parayla satılandan daha pahalıdır.

rast gele.
Çok güzel bir yazı olmuş hocam çok sağolun 😊👍🏻

hele hele levrek.

rast gele.
Hocam birde size birşey soracaktım. Spin in saati var mıdır? Yani hangi saatlerde avlanmak gerekir. Meralar oturduğum yere çok uzak, her saatte avlanılıyorsa sabah suyu için 4 te çıkmama gerek kalmıycak 😄 veya akşam suyu olsa gene avlanabilir miyim?

Hocam birde size birşey soracaktım. Spin in saati var mıdır? Yani hangi saatlerde avlanmak gerekir. Meralar oturduğum yere çok uzak, her saatte avlanılıyorsa sabah suyu için 4 te çıkmama gerek kalmıycak 😄 veya akşam suyu olsa gene avlanabilir miyim?
günün her saatinde av yapmışımdır sanıyorum. bu da meranın karakterine bağlı bir durum; güneş hangi açıdayken avcıya yarar sağlıyorsa avcı o saatte avlanır. gece de olabilir, öğlen vakti de olabilir. avantaj yoksa, avcı aç kalır. o sebeple öncelikli hedefiniz avcıya fayda sağlayan gün vaktini bulmak. bunun yolu da merada günün her saati olta sallamak. tabii ki bu tek günde olmuyor, fırsat buldukça. o sebeple bu bir süreç meselesi. bugün meralarımı tanıyor olmam, yarın başka bir bölgeye gittiğimde bana avantaj sağlamayacak. çünkü tüm dinamikler değişecek.

Balığa gidince tüm dertlerimi unuturum/unuturdum.
Epeydir gidemediğim için dertlerim de birikti desem yalan olmaz. 😀

Orada olmanın verdiği haz oltaya balık binmesinden az değil ama senden balık bekleyen, yine mi boş geldin diyen biri varsa hayat zorlaşıyor. Böyle bir durumda stres yüklenmemek pek mümkün değil. Öncelikle bu duygudan uzak durmanızı, sizden beklentisi olan varsa bir müddet bunu size hissettirmemesini o kişi ya da kişilere söylemenizde fayda var. Balığa hava almak için, yalnız kalmak için, ya da sizin için ne önemliyse onun için gittiğinizi söyleyin. Bir kere balık tutacağım diye giderseniz büyük ihtimalle tutamazsınız. Yaptığınız her atışta, uyguladığınız her aksiyonun sonunda kıyıya boş gelen sahte moralinizi bozar, stresinizi artırır, sizi değişik şeyler yapmaya iter.

Öncelikle elinizdeki her malzemeye yeterince şans verin. 8-10 atıştan sonra değiştirmeyin. O sahteyle değişik aksiyon çalışmaları yapın ama bu da çatır çutur olmasın, yani bir disiplininiz olsun. Aynı yere peş peşe 100 atış yapmayın, suyu kendi sağ ya da sol paralelinizden diğer taraftaki paralelinize doğru tarayın.

Mera yürümeye elverişli ise yavaş yavaş yürüyerek atıp çekmeye çalışın. Yakınınızda dere ağzı varsa oranın etrafında atışlarınızı yoğunlaştırın.

Zaman içinde kendi stilinizi bulursunuz, meranızı tanırsınız, malzemelerinizin yeterliliğini öğrenirsiniz ve eksikleri o yönde tamamlarsınız.

Boş vakitlerinizde buralardaki raporları okumanız da sizi hem motive eder, hem de o yazılanların içinde sizin de işinize yarayacak küçük ipuçları yakalayabilirsiniz.

Başlarda pahalı sahteler ve pahalı ipler kullanmamaya da özen gösterirseniz bütçenizi de korumuş olursunuz.
Özellikle düğüm açılması yüzünden pahalı sahte kaybetme ve kuş gözü yüzünden de pahalı iplerin telef olayları hepimizin başına gelmiştir ve gelmeye de devam ediyor.

Rast gelsin @oknzrlu

Back