Spin Avında Lider Düzeni

Mahin düğümünü denemenizi tevsiye ederim. Kolay ve sağlam. Bende FG düğümler bazan açılıyor.

ben devasa bir üşengeç olarak 20-25 cm fc misinanın bir tarafına klipsli diğer tarafına tek fırdöndü ile lider hazırlıyorum. ipe de kasa düğümü atıyorum merada lideri ipin ucuna bu şekilde ekliyorum ama merada (boğaz) devasa balıklara pek denk gelmediğim için düğüm mukavemeti ile ilgili pek sorun yaşamayacağıma güveniyorum.

akya akyadır; küçüğü akya palazıdır,
kofana kofanadır; küçüğü lüferdir diye öğretti ustalarımız bizlere valla. o yüzden adını anınca aklıma onlar geliyor abi 😀
Palazıyla 2-3-5 kg arasında fark yok mu yani. AKYA denilince 15-20 kg balık aklına geliyor olabilir ama o boylardaki her türün kendine özgü oltası var ve kıyıdan da kolayına kimseye denk gelmez.
Lüfer tüm familyanın adı, aslında dünyada bizden başka boyutlarına göre değerlendiren var mı bilmiyorum ama 40+cm lüfere kofana dediğimize göre en sıradan oltayla bile yakalanabilir. 70+cm kaç kişiye denk gelmiş ki o zaman da sırtıkara falan diyoruz.

Palazıyla 2-3-5 kg arasında fark yok mu yani. AKYA denilince 15-20 kg balık aklına geliyor olabilir ama o boylardaki her türün kendine özgü oltası var ve kıyıdan da kolayına kimseye denk gelmez.
Lüfer tüm familyanın adı, aslında dünyada bizden başka boyutlarına göre değerlendiren var mı bilmiyorum ama 40+cm lüfere kofana dediğimize göre en sıradan oltayla bile yakalanabilir. 70+cm kaç kişiye denk gelmiş ki o zaman da sırtıkara falan diyoruz.
valla abi diğer insanları bilemem ama ben 25-35 cm arası yakaladığımda çinekop diyorum. 35-45 sarıkanat, 45-55 lüfer, 55 sonrası kofana.
akya da aynı biçimde; 1-5 kilo kadar olanları benim için palaz. balık 50 kilo oluyor, 1 kilo olanlarına palaz demek abes gelmiyor bana. ha ama takım üzerinden konuşacaksak, 2.5 kiloluk bir akya o takıma binse bence bayağı bir dua ettirir kişiye; hele hele usta değilse. 400-600 gramları bazen lrf’ye biniyor bana, bayağı eğleniyorum ki tutmayı en çok sevdiğim balıktır akya palazı lrf ile. şöyle 5-7 kilosu binse ne yaparım bilemiyorum.

velhasılı senle aynı düşüncedeyim; merada 10 kilo balık çıkma ihtimali var diye çok büyük setler kurmak mantıksız, çünkü ayda yılda bir denk geliyor. ben babakale’ye 1.2 pe iple gidecek kadar manyağım -ki balık da çıkardım he, fena değilim yani. ama benimki manyaklık. 2-3 kilo bir sinarit binse muhtemelen çıkaramazdım onu girdiğim kayanın altından 😀

birincisi su ustu av yaparkan flourocarbon kullanma daha fazla parlar flouro su alti icin gorunmezdir

Back