Palazıyla 2-3-5 kg arasında fark yok mu yani. AKYA denilince 15-20 kg balık aklına geliyor olabilir ama o boylardaki her türün kendine özgü oltası var ve kıyıdan da kolayına kimseye denk gelmez.akya akyadır; küçüğü akya palazıdır,
kofana kofanadır; küçüğü lüferdir diye öğretti ustalarımız bizlere valla. o yüzden adını anınca aklıma onlar geliyor abi 😀
valla abi diğer insanları bilemem ama ben 25-35 cm arası yakaladığımda çinekop diyorum. 35-45 sarıkanat, 45-55 lüfer, 55 sonrası kofana.Palazıyla 2-3-5 kg arasında fark yok mu yani. AKYA denilince 15-20 kg balık aklına geliyor olabilir ama o boylardaki her türün kendine özgü oltası var ve kıyıdan da kolayına kimseye denk gelmez.
Lüfer tüm familyanın adı, aslında dünyada bizden başka boyutlarına göre değerlendiren var mı bilmiyorum ama 40+cm lüfere kofana dediğimize göre en sıradan oltayla bile yakalanabilir. 70+cm kaç kişiye denk gelmiş ki o zaman da sırtıkara falan diyoruz.
hımm.. enteresanbirincisi su ustu av yaparkan flourocarbon kullanma daha fazla parlar flouro su alti icin gorunmezdir