Spin için hangi makineyi tercih etmeli?

pierbacardi

Yeni Üye
Tepki
9
Ödül
5
Selamlar sevgili balıksevdalısı dostlar 🙂

Daha önceki açtığım başlıklardan gide gide son aşamaya geldim takım kurulumunda 🙂

Geçenlerde yeni bir kamış aldım. Daiwa Crossfire New Spin 244 cm, 7-28 gr atarlı. Şu an için bu kamış ile Bauer Feeder Wind 40 modelini kullanıyorum. Haliyle makine yoruyor biraz ağır olduğu için. O yüzden yeni makine almaya karar verdim. Şuan için gündemimde;
-Okuma Alaris 30 yada 40
-Okuma Ceymar 40
-Daiwa Rx 30
-Shimano Catana C3000 Hg Fd
-Shimano Sienna 30

Modellerini araştırdım ve bunlar içinde kararsız kaldım. Bütçem 400 TL civarında. Fethiyede oturuyorum ve genelde kıyıdan avlanıyorum. Yardımcı olmanızı istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim 🙂

Ceymar 40 makinem var ama şimdiye kadar çok fazla kullanma fırsatım olmadı o yüzden yorum yapamıyacağım ben alırken fazlasıyla tavsiye edilmişti açıkcası hatta makineye kullandığınız kamışı almayı düşünüyordum spin için
kamışı önerir misiniz sertliği nasıldır
Pek yardımcı olamadım kusura bakmayın

Ceymar 40 makinem var ama şimdiye kadar çok fazla kullanma fırsatım olmadı o yüzden yorum yapamıyacağım ben alırken fazlasıyla tavsiye edilmişti açıkcası hatta makineye kullandığınız kamışı almayı düşünüyordum spin için
kamışı önerir misiniz sertliği nasıldır
Pek yardımcı olamadım kusura bakmayın
Selamlar. Valla önerebilicek kadar fazla kullanamadım çünkü makinem biraz ağır olduğu için rahatlıkla kullanamadım ama çok hafif bir kamış ve esnekliği normal diyebilirim

Selamlar sevgili balıksevdalısı dostlar 🙂

Daha önceki açtığım başlıklardan gide gide son aşamaya geldim takım kurulumunda 🙂

Geçenlerde yeni bir kamış aldım. Daiwa Crossfire New Spin 244 cm, 7-28 gr atarlı. Şu an için bu kamış ile Bauer Feeder Wind 40 modelini kullanıyorum. Haliyle makine yoruyor biraz ağır olduğu için. O yüzden yeni makine almaya karar verdim. Şuan için gündemimde;
-Okuma Alaris 30 yada 40
-Okuma Ceymar 40
-Daiwa Rx 30
-Shimano Catana C3000 Hg Fd
-Shimano Sienna 30

Modellerini araştırdım ve bunlar içinde kararsız kaldım. Bütçem 400 TL civarında. Fethiyede oturuyorum ve genelde kıyıdan avlanıyorum. Yardımcı olmanızı istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim 🙂
Şu an kullanmakta olduğunuz makine
(link) linkinde görülen ise; ağırlığı 295 gr görünüyor.

Daiwa ninja bg 2500 3000 serisinede bakabilirsiniz. Peşin alma imkanınız varsa fiyatta belki indirim yaparlar. 400 liranın biraz üstünde bir fiyata alabilirsiniz diye düşünüyorum.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet doğru kamışa göre ağır at çek yaparken kolunuz ağrımaya başlıyor. Yani gereksiz yoruyor.
Yanlış hatırlamıyorsam ceymar 40 285 ya da 295 gramdı kullandığınız makineyle cok bir farklı yok yani daiwa makineler genelde daha hafif oluyor lt serisinde olan makineler oldukça hafif onlara bakabilirsiniz eğer isterseniz ikinci elde temizler var hatta

Daiwa ninja bg 2500 3000 serisinede bakabilirsiniz. Peşin alma imkanınız varsa fiyatta belki indirim yaparlar. 400 liranın biraz üstünde bir fiyata alabilirsiniz diye düşünüyorum.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanlış hatırlamıyorsam ceymar 40 285 ya da 295 gramdı kullandığınız makineyle cok bir farklı yok yani daiwa makineler genelde daha hafif oluyor lt serisinde olan makineler oldukça hafif onlara bakabilirsiniz eğer isterseniz ikinci elde temizler var hatta

Yanlış bakmışız sanırım çünkü benim şuan kullandığım Bauer Feeder Wind 40 modeli bi kaç yerde baktım 385 gr. Yani ağırlığı o kadar da az değilmiş. Çünkü biraz ağır hemen yoruyor kolu.

Ceymar 40 buldum ikinci el bugün bakmaya gidicem nasıl diye.

Dün letgodan denk gelen az kullanılmış ihtiyaç fazlası Okuma Ceymar 40 modelini satın aldım. Kafama yattı az ve temiz kullanımından dolayı. Şuanki piyasanın yarı fiyatına almış oldum 🙂

Back