Spin icin makine tavsiyesi

f.kanoute

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhabalar arkadaşlar.
Balık avına çok merak sardim. Elimde ucuz 1 tane var ama atarken de çekerken de sıkıntı yapıyor. Bir tane makine almak istiyorum. Forumda çok dolaştım ve sürekli kararsızım. 2 3 tane makine arasında kaldim. Başlangıç için idare eder diye düşünüyorum.
1. Okuma ceymar cy 55 175tl
2. Shimano catana 4000fc 140
3. Okuma trio 40s 230

Bunlardan hangisini almak daha mantıklı. Trio çok iyi duruyor ama fiyatı da iyi. Ama almışken 70 80 fazla verip onu almak da mantıklı geliyor. Ne önerirsiniz

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yazdığın sırayla cevaplamaya çalışayım
1. Okuma ceymar cy 55 spin için büyük 40 modeli düşünülebilir
2. Shimano catana 4000fc kullananlar memnuniyetini her yere yazıyor yedek kafası mevcut
3. Okuma trio 40s kullanan bir kaç arkadaşımda 3 4 balıktan sonra kasma yaptı memnun kalmayıp hepsi sattı 🙂

yazdığın sırayla cevaplamaya çalışayım
1. Okuma ceymar cy 55 spin için büyük 40 modeli düşünülebilir
2. Shimano catana 4000fc kullananlar memnuniyetini her yere yazıyor yedek kafası mevcut
3. Okuma trio 40s kullanan bir kaç arkadaşımda 3 4 balıktan sonra kasma yaptı memnun kalmayıp hepsi sattı 🙂
Hocam ben pek anlamıyorum. Shimano ile büyük balık çekmekte sıkıntı olur mu? Adiyaman da sabut avına çok gidiyorlar. 6 7 kiloluk rahat çeker mi? Drag 8kg yazıyor ama...

Merhabalar arkadaşlar.
Balık avına çok merak sardim. Elimde ucuz 1 tane var ama atarken de çekerken de sıkıntı yapıyor. Bir tane makine almak istiyorum. Forumda çok dolaştım ve sürekli kararsızım. 2 3 tane makine arasında kaldim. Başlangıç için idare eder diye düşünüyorum.
1. Okuma ceymar cy 55 175tl
2. Shimano catana 4000fc 140
3. Okuma trio 40s 230

Bunlardan hangisini almak daha mantıklı. Trio çok iyi duruyor ama fiyatı da iyi. Ama almışken 70 80 fazla verip onu almak da mantıklı geliyor. Ne önerirsiniz

Hocam kullanmadığım makineler. Bende çok araştırdım ama ceymar 40in shimano ya göre yabana atilmayacak ağırlık avantajı var.

Spinde 40 lık tan daha büyüğü olmaz o zaman spin makine olmaz. Ceymar çok satan kendini ispatlamış bir makina ceymar alacaksanız 40lığını almalısınız spin için. Kalama ayarını iyi yapar balığı yorarsanız 6-7 kiloluğuda 10 kiloluğuda çekersiniz. Trio s almayı düşünüyorsanız üstüne biraz daha para ekleyip Okuma RTX 40 alın. o kadar para vermek istemiyorsanız ceymar 40 alırsanız iyi olur.

Bende geçtiğimiz gün aynı arayış içindeydim. Araştırmalarımda hep Ceymar 40 düşündüm ve onu aldım ama biraz daha bütçem olsa ısrarla bu modeli almamı söylediler... Söyleyen kişide bu işin duayenlerindendir. Ceymar 40 tavsiye ederim tüy gibi.
(link)

Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Sanırım ceymar 40 alacağım.

Shimano Sedona 4000 veya 3000 öneririm.Okuma'nın makinaları spine çok uygun değil.

Catana spine baslangic icin en uygun makinelerden biri.. Isterseniz daiwa crossfire 2500'luk modele de bakabilirsiniz.. Ikisinden birini tercih edin bence.. Shimano ve daiwa makineler misina dostu.. Misinanin zarar görmesini engelliyor..

(link)

Back