Spin icin makine tavsiyesi

Shimano exage 30 yada 40 kafa tavsiyemdir efsane makine

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de shimano technium 4000 ve stradic 5000 var.. Fiaytlılar ama ikisinden de çok memnunum. Dragları çok iyi. Yazın yemli atayım dedim. Surf kamışa stradic 5000 taktım. Yem olarak da tavuk takmıştım öylesine. Şansa 10-15 kiloluk bir kaplumbağa takıldı. Tabi kıyılatana kadar anlayamadım gecenin karanlığında. 🙂 Sonra kaplumbağayı sağ salim oltadan kurtarıp saldık tabi. Ancak stradic bana mısın demedi o kadar ağırlığa. Bu kadarını da beklemiyordum açıkçası.

Okuma'nın makinelerine yıllardır spinde kullanıyorum, hiç bir sorun çıkarmadı daha. Yakın zamanda Ceymar 25 aldım, son raporumdaki turnaları zorlanmadan kıyıya çektim.

Eski serilerdeki (Avenger - Safina vs.) kafa yapısı yeni makinelerde daha da geliştirilmiş, Shimano'nun patentini aldığı ARC kafa yapısı Ceymar dahil çoğu makinelerde kullanılmış, misinanın kafadan çıkışını oldukça kolaylaştırıyor bu da. Ceymar 40 idealdir diyorum ben.

Fiyat ortalaman aşşağı yukarı belligit bak hangisi içine siniyorsa göz zevkine hitap ediyorsa onu al gitsin

Hemen hemen , yorum yapan tüm arkadaşlar aynı tavsiyeleri vermiş.
Benimde düşüncem onlarla aynı.

Tavsiyeleri , özetleyecek olursak ;

Okuma Ceymar spin için güzel bir makina , ama 55' lik yerine 40'lık tercih edilmeli. 265.gr ağırlık , 7+1 Rulman sayısı ve 6.Kg Drag gücü ile biraz sıyrılıyor diğerlerinden (bana göre)
(link)

Shimano Catana , kendisini kanıtlamış , başlangıç için tercih edilebilecek , fiyat / performans oranı yüksek güzel bir makina.
Okuma Trio 40S ise kesinlikle kötü bir makina değil , ama yukarıdaki ilk iki seçenekle yarışabilecek düzeyde değil.

Yeni makinanız şimdidien hayırlı olsun.
Bıl trofeli avlar dilerim.

Memleketim olan Adıyaman 'da, avlanmak bir türlü kısmet olmadı gitti. 🙂 Sabut avı diyorsun. Yani, beklemeli av yapacaksan, bunun için 60 lık makina daha isabet olur. Ama, kriterim yazdığım gibi dersen ve 70 - 80 Tl. Fazla vermekten bahsediyorsan, 4000 lik veya 5000 lik Shimano Exage al.

Son düzenleme:
yazdığın sırayla cevaplamaya çalışayım
1. Okuma ceymar cy 55 spin için büyük 40 modeli düşünülebilir
2. Shimano catana 4000fc kullananlar memnuniyetini her yere yazıyor yedek kafası mevcut
3. Okuma trio 40s kullanan bir kaç arkadaşımda 3 4 balıktan sonra kasma yaptı memnun kalmayıp hepsi sattı 🙂
ben shimano yu kullanıyorum çokta memnunum..

Spinde 40 lık tan daha büyüğü olmaz o zaman spin makine olmaz. Ceymar çok satan kendini ispatlamış bir makina ceymar alacaksanız 40lığını almalısınız spin için. Kalama ayarını iyi yapar balığı yorarsanız 6-7 kiloluğuda 10 kiloluğuda çekersiniz. Trio s almayı düşünüyorsanız üstüne biraz daha para ekleyip Okuma RTX 40 alın. o kadar para vermek istemiyorsanız ceymar 40 alırsanız iyi olur.

fatihin dediği gibi 6-7 10 çekersiniz ustalığa bağlı acele etmeden zaman zarfına bakmadan yavaş yavaş olur

Memleketim olan Adıyaman 'da, avlanmak bir türlü kısmet olmadı gitti. 🙂 Sabut avı diyorsun. Yani, beklemeli av yapacaksan, bunun için 60 lık makina daha isabet olur. Ama, kriterim yazdığım gibi dersen ve 70 - 80 Tl. Fazla vermekten bahsediyorsan, 4000 lik veya 5000 lik Shimano Exage al.
Hocam sabut ü beklemeli değil at cek ile yakaliyorlar. Hemde ne balıklar çıkıyor. Turna ve sabut icin özellikle makine alma sevdasi tuttu

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(link)

Burda paylaşılan balıkları gördükçe insan en iyi makineyi alası geliyor

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shimano Sedona 4000 veya 3000 öneririm.Okuma'nın makinaları spine çok uygun değil.
Nasıl okuma makinalar spine çok uygun değiller anlamadım bunu neye dayanarak söylediniz. Forumda çok fazla insan var okuma spin makina kullanıyor. Bende spine ilk başta shimano exage makina alarak başladım ama o makinayı beğenmedim sonra yeni bir spin makinası Okuma raw ll 40 aldım. Sonra shimano makinayı yedek makina yaptım. Okuma makinalar spine çok uygun değil diyerek okuma makinalara haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back