ben shimano yu kullanıyorum çokta memnunum..yazdığın sırayla cevaplamaya çalışayım
1. Okuma ceymar cy 55 spin için büyük 40 modeli düşünülebilir
2. Shimano catana 4000fc kullananlar memnuniyetini her yere yazıyor yedek kafası mevcut
3. Okuma trio 40s kullanan bir kaç arkadaşımda 3 4 balıktan sonra kasma yaptı memnun kalmayıp hepsi sattı 🙂
Spinde 40 lık tan daha büyüğü olmaz o zaman spin makine olmaz. Ceymar çok satan kendini ispatlamış bir makina ceymar alacaksanız 40lığını almalısınız spin için. Kalama ayarını iyi yapar balığı yorarsanız 6-7 kiloluğuda 10 kiloluğuda çekersiniz. Trio s almayı düşünüyorsanız üstüne biraz daha para ekleyip Okuma RTX 40 alın. o kadar para vermek istemiyorsanız ceymar 40 alırsanız iyi olur.
Hocam sabut ü beklemeli değil at cek ile yakaliyorlar. Hemde ne balıklar çıkıyor. Turna ve sabut icin özellikle makine alma sevdasi tuttuMemleketim olan Adıyaman 'da, avlanmak bir türlü kısmet olmadı gitti. 🙂 Sabut avı diyorsun. Yani, beklemeli av yapacaksan, bunun için 60 lık makina daha isabet olur. Ama, kriterim yazdığım gibi dersen ve 70 - 80 Tl. Fazla vermekten bahsediyorsan, 4000 lik veya 5000 lik Shimano Exage al.
Nasıl okuma makinalar spine çok uygun değiller anlamadım bunu neye dayanarak söylediniz. Forumda çok fazla insan var okuma spin makina kullanıyor. Bende spine ilk başta shimano exage makina alarak başladım ama o makinayı beğenmedim sonra yeni bir spin makinası Okuma raw ll 40 aldım. Sonra shimano makinayı yedek makina yaptım. Okuma makinalar spine çok uygun değil diyerek okuma makinalara haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.Shimano Sedona 4000 veya 3000 öneririm.Okuma'nın makinaları spine çok uygun değil.