musty34
Aktif Üye
- Tepki
- 414
- Ödül
- 73
Ahmet - Çağrı kardeşimin tavsiye ettiği Savage gear bushwhacker 240cm 10-40 kesinlikle iyi bir örnek. Öncelikle şunu bilmelisin ki hedef balıklarını dizginliyebilecek , onların ani hareketlerini tölere edebilecek ve aynı zamanda senin atar aralığını karşılıyabilecek tüm kamışların nispeten esnek olması şart.
Bu esnekliği asla Fladen veya Bauer in yumşaklığı ve lastik gibi yapısıyla karıştırma. Ancak bu karekter WTD aksiyonda agresif (metrede 10 hatta 12 dönüş) ve tam Z hareketler yerine daha aralıklı S hareketler alabilmene sebep olabilir( metrede 5-6 dönüş) sonuçta bu bir dez avantajmıdır sorusuna "senin senaryon için hayır" demek zorundayım. Zira senin WTD de çok agrasif aksiyona ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum. Ama nispeten güçlü bir kamışa ve hızlı aksiyona ihtiyacın olduğu aşikar. Bu esnek karekteri bir nebze tölere edebilmek içinse gerçekte ihtiyaç duyduğun atar aralığının bir tık üstünü ve nispeten 1 tık kısasını almanda fayda görüyorum. Sonuçta amaca yönelik benim tercihim kesinlikle 300 liralık SAVAGE GEAR MPP2 251 12-35 olurdu. Ama ağır sahtelerde kullanırım Sert sahtede 23-24 gramlara çıkarım kısa jerkte aksiyon alsın diyorsan 274 15-42 yede çıkabilisin. Son olarak savaşçılıktan biraz daha ödün verip işin spin kısmı az ağır bassın diyorsan 280 liraya Spro Gateway 270 M 10-40 fazlasıyla işini görür. Sonuçta hangisi olursa olsun Senin gereksinimin doğrultusunda üçününde Balistic ten çok daha uygun alternatifler olduğu düşüncesindeyim.
Akif ustam selâmlar.
(link)
Bu kamışın 2.40 olanı hakkında ne düşünüyorsun?ilk spin kamışım olacak.çok sık balığa gitmem.şimdiki teleskopik kamışım ve makinem 10 yıllık düşünün,temiz kullanırım.
5–25 gr aralığındaki sahte ve kaşıkları kullanmayı düşünüyorum.genellikle pendik sahil ve kadıköy moda taraflarına gitmeyi düşünüyorum.çok nadir de olsa üsküdar yada karaköy.sizin düşünceleriniz nedir?