BaşMinekolos
Daimi Üye
İmzama bak 🙂Adaş biz bu dialuna yı eninde sonunda alacağız. Bende söylemesi 🙂 Vereceğiz o parayı
Lrf tamam da Spin beni kasar şu sıralar
İmzama bak 🙂Adaş biz bu dialuna yı eninde sonunda alacağız. Bende söylemesi 🙂 Vereceğiz o parayı
Bende spin teknigine yeni heves sardim ama anladığım kadariyla 6-7-8 baslangic atarli kamislarin uç kismi daha hassas oluyor yanlis bilmiyorsam ML diye geciyor ve aksiyonu sahteye tam yansitamadigindan diger kamislar daha cok tercih ediliyor, birde lfr ile spin arasinda malum light spin siklet var, biraz daha ona yatkın olduğunu tahmin ediyorum, aynen cok ogrenecegimiz sey war🙂
Adaş biz bu dialuna yı eninde sonunda alacağız. Bende söylemesi 🙂 Vereceğiz o parayı
Kullandığım kamış 325 cm uzunluğunda. Atar aralığı 8_38gr rapala 42 gr jig. MMH değeri. Kamışların boyları uzadıkça esnekliği ve hassaslığı azalıyor düşüncesini yanlış buluyorum. Teknoloji çok gelişti. Istedikleri boyda hiç esnemeyen odun gibi kamış ta aynı boyda çok esnek kamışta yapabiliyorlar. Yanı istediğiniz boyda istediğiniz esneklik ve hassasiyete sahip kamış bulabilirsiniz. Burada kamış boyuna etki etmesi gereken önemli etken av yaptığınız mera. Arka taraf yamaçta ağaç çalılık varsa kısa yoksa yani sahilden limandan yani arkada sizi engelleyecek birsey olmayan bir yerde av yapiyorsaniz uzun kamış tercih edilmeli. Boy ne kadar uzun olursa erime katkısı o kadar artıyor. Yoksa yukarıda değindiğim gibi 160 170 cm boyu olan insanlar 420 surf kamış kullanmazlar. Kullanmakta olduğum 3 parca 325 cm 8 38 atara sahip kamistan son derece memnunum.
@hknrgn adaş dialuna sana göz kırpıyor6-28 verelim kullanın 🙂
@hknrgn adaş dialuna sana göz kırpıyor
al kurtul bence daha fazla işkence çekme
bana 8-35-40 civarlarında bişi lazım varmı öle bi kamış onu da bilmiyorum 🙂
gerçi benim daha vaktim var nisana kadar spin yapamıcam nasıl olsa 😀😀😀😀😀
(link)Anliyorum ama yeni heves saran birisi olarak okuduğum kadariyla ağırlıkta onemli bir faktor, sonucta saatlerce at-cek disiplininde avlaniyoruz..sizin kamisin linki var mi acaba?
LRF için aldığını söylemiştin.İmzama bak 🙂
Lrf tamam da Spin beni kasar şu sıralar
Aşağıda fotosu olan modeli kullanmaktayım. memnunum.@hknrgn adaş dialuna sana göz kırpıyor
al kurtul bence daha fazla işkence çekme
bana 8-35-40 civarlarında bişi lazım varmı öle bi kamış onu da bilmiyorum 🙂
gerçi benim daha vaktim var nisana kadar spin yapamıcam nasıl olsa 😀😀😀😀😀
kamışın en güzel yanı 3 parça olması. kapalı boyu nedeni ile taşıması son derece kolay.Başlangıç değeri 14 15 lerden başlayan hatta 10 bile diyebilirim, spin için hangi sebeple tercih ve tavsiye ediliyor, bu konuyu merak etmiyor değilim. Piyasada satılan spin sahtelerinin %90 ı 10-18gr aralıklarında, hal böyle iken örneğin 6-32 7-35 8-40 gibi kamışlar tercih edilmiyor sürekli 14 15 - 40 benzeri kamışlar tercih ve tavsiye ediliyor. Alt atarı 8 üzeri olan hiçbir spin kamışım olmadı bu güne kadar ve hiçbir zamanda aaa ben bu sahteyi atamıyorum dediğim bir durumda olmadı. Sanırım daha öğrenmem gereken çok şey var.