Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kamış Tavsiyesinde Bulunabilir Misiniz?

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende spin teknigine yeni heves sardim ama anladığım kadariyla 6-7-8 baslangic atarli kamislarin uç kismi daha hassas oluyor yanlis bilmiyorsam ML diye geciyor ve aksiyonu sahteye tam yansitamadigindan diger kamislar daha cok tercih ediliyor, birde lfr ile spin arasinda malum light spin siklet var, biraz daha ona yatkın olduğunu tahmin ediyorum, aynen cok ogrenecegimiz sey war:)
Kamışların uç kısmındaki hassaslık atar aralığından bağımsız bir durum, 6 7 8 den başlayanlar neden aksiyonu sahteye tam yansıtamıyorki veya 6 7 8 den başlayan ve aksiyonu sahteye tam yansıtamayan bir kamışa neden insanlar 4 5 bin lira para veriyor :)

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
Kullandığım kamış 325 cm uzunluğunda. Atar aralığı 8_38gr rapala 42 gr jig. MMH değeri. Kamışların boyları uzadıkça esnekliği ve hassaslığı azalıyor düşüncesini yanlış buluyorum. Teknoloji çok gelişti. Istedikleri boyda hiç esnemeyen odun gibi kamış ta aynı boyda çok esnek kamışta yapabiliyorlar. Yanı istediğiniz boyda istediğiniz esneklik ve hassasiyete sahip kamış bulabilirsiniz. Burada kamış boyuna etki etmesi gereken önemli etken av yaptığınız mera. Arka taraf yamaçta ağaç çalılık varsa kısa yoksa yani sahilden limandan yani arkada sizi engelleyecek birsey olmayan bir yerde av yapiyorsaniz uzun kamış tercih edilmeli. Boy ne kadar uzun olursa erime katkısı o kadar artıyor. Yoksa yukarıda değindiğim gibi 160 170 cm boyu olan insanlar 420 surf kamış kullanmazlar. Kullanmakta olduğum 3 parca 325 cm 8 38 atara sahip kamistan son derece memnunum.
Anliyorum ama yeni heves saran birisi olarak okuduğum kadariyla ağırlıkta onemli bir faktor, sonucta saatlerce at-cek disiplininde avlaniyoruz..sizin kamisin linki var mi acaba?

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
6-28 verelim kullanın :)
@hknrgn adaş dialuna sana göz kırpıyor
al kurtul bence daha fazla işkence çekme
bana 8-35-40 civarlarında bişi lazım varmı öle bi kamış onu da bilmiyorum :)
gerçi benim daha vaktim var nisana kadar spin yapamıcam nasıl olsa :D:D:D:D:D

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
7-40 var abi :) Türkiye de varmı bilmiyorum Lexima Commander :)

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aşağıda fotosu olan modeli kullanmaktayım. memnunum.
20191216_214234.jpg kamışın en güzel yanı 3 parça olması. kapalı boyu nedeni ile taşıması son derece kolay.

Ekli dosyalar

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Başlangıç değeri 14 15 lerden başlayan hatta 10 bile diyebilirim, spin için hangi sebeple tercih ve tavsiye ediliyor, bu konuyu merak etmiyor değilim. Piyasada satılan spin sahtelerinin %90 ı 10-18gr aralıklarında, hal böyle iken örneğin 6-32 7-35 8-40 gibi kamışlar tercih edilmiyor sürekli 14 15 - 40 benzeri kamışlar tercih ve tavsiye ediliyor. Alt atarı 8 üzeri olan hiçbir spin kamışım olmadı bu güne kadar ve hiçbir zamanda aaa ben bu sahteyi atamıyorum dediğim bir durumda olmadı. Sanırım daha öğrenmem gereken çok şey var.
Bence sorun bizim 1 kamışla 2-3 farklı av stilini yapmaya çalışmamızdan kaynaklanıyor. Ben karadan avlanmaya karar verdiğimde @reelmaster ile yazışmaya başladım. "Bana öyle bir kamış tavsiye edin ki bununla spin av yapabileyim. Ama 40gr a kadar jig de atabilmek istiyorum. Ve son olarak 40-50gr kurşunla yemli av da yapmak istiyorum. Hedefim levrek, lüfer, palamut. " Böyle bir kamış bulamazsın. Bunların hepsini yapsın diye alacağın kamış aslında hiçbirisini tam olarak yapamaz dediğinde ise " Olsun 100 üzerinden değerlendirirsek spin de 80, shore da 70, yemlide 50 ye de razıyım dedim. Şimdi 'sizin öğrenmeniz gereken çok şey '(!) olsa da çok ciddi araştırmalarınız olduğunu da biliyorum. Siz bana bir kamış tavsiye eder misiniz?
Yazışmalarımız devam ettikçe @reelmaster ın nasıl sıkıntıya girdiğini şimdi çok daha iyi anlıyorum.
Ama şu da ülkenin bir gerçeği ki hepimiz her av sitili için ve hatta her balık türü için takım kuramıyoruz. Şuan bende tekne avı için 3, slow jig ve spin için 1 er kamış var. Yani lrf+surf+light spin için de takım kurmam maddi anlamda çok zor. İşte bunun için vasat üstü tek kamıştan mucizeler bekliyoruz.
Benim şansım @reelmaster gibi bu işi çok iyi incelemiş bir ustanın fikirlerini almak oldu. Şuan ultimatum 7-35g, 270 kamışla atışımı geliştirmek için çalışıyorum ve 40g jigi üstelik acemi zorlamasıyla abanarak atıyorum, 10+ sahteleri, 20g jig ve kaşıkları, karadan 50 gr kurşunu atarak el becerimi oturtmaya çalışıyorum ve bunu yaparken de acaba kamışa bir zarar gelir mi diye düşünmüyorum.
14-40 gibi kamışlara yönelen insanlar da benim gibi 2-3 işi tek kamışla yapmaya çalışan insanlar sanırım