Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin kamışın yemli avda kullanımı

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Adı
Barbaros Küpcü
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende yıllardır yemlide de spin kamış kullanıyorum hatta at çekten daha çok zevk alıyorum.

yankizulu

Üye
Marka vermiycem 20/50 esnek bir kamış ile kıyıdan yemlik yaptım bu sene izmariti mercan çupralar karagöz muazzam zevk aldım.1 pe iptal spin güçlğ bir makina 75 gr mantar kadar çıktım zevkin dibine vurdum ama yeni kamış alacaksanız 3 metre al 7li 10 luk izmariti takımında atışta 270 sıkıntı oluyor.lauet sadece 3 lü diplomatik takımı atıyorsan 2.70 ideal rastgelsin
Yekta bey bu kullandıgınız kamış nedir acaba

eylmz

Daimi Üye
Abdullah bendeki kamışı bşr görsen hemen sende edinirsin bşr tane 5 ay elimden düşürmedim istavrit sıyırtmayı yemli avları kolyoz ve ıskumru sıyırtmalarını bununla yaptım mütevazi olayım 5 ayda abartısız en az 500 kg balık almışımdır
Ustad merak ettim şimdi sendeki Kamisi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çaktırmayın ben şu an googledan araştırıyorum o kamışı.. Yekta'nın balıklarını ortak olacaz :islik:

hkn17

Daimi Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İzmir 'de ismini vermiyeyim alış veriş yaptıgım av bayisinde okuma epix v2 aldım bu kamış ucu sert oldugu için balık vuruşlarını hissettirmiyor .(geçen hafta arkadaşla yaptıgımız avda iki kamış kullanıyordum birisi epix v2 digeri cormoron 2.70 10-40 spin kamışla epix v2 de yaklaşık 200 gr kabalidakiyi almışım fakat hissetmedim yemi tazelerken çektigimde anlayabildim.) kamışı geri verme şansım var yerine bunu alsammı diyorum.
Okuma Cedros Sspınnıng Surf 10'6 318cm 20-50lb Medium 2 sec
ben epix olayına takıldım bilinçli olarak mı alındı yoksa bayi mi sattı :)okuma epix serisi sazan kamışıdır çünkü :)

yankizulu

Üye
Epix v2 satıcı tavsiye etti ama hemen almadım netten baktım,sazan kamışı oldugunu biliyordum.
İlgimi çeken yanları malzeme kalitesini hissettiriyor, kamış tutma yeri uzun 5 halkalı ve halkları büyük, 380gr hafif sayılır surf kamışa göre , okuma bluehawk 765 makinama taktım fakat kamışın dengesi nasıl anlayamadım, bluehawk nispeten agır bir makina epix v2 taktıgımda kamışın ucu ciddi öne egiliyor sap kısmına 300 gr taktıgımda ancak kamış tearaziye geliyor.
Aslında kamış hoşuma gitti 100 gr gezer kurşunlu takımı 90 metre civarı erim sagladım 120 gr kurşunla 120 metreye atan varmış, ama uç kısmı sert oldugundan 200 gr balıgı hissetmedim kendiliginden tasmalamış ;) yemi tazelerken fakına vardım balıgı bende 2 avımda sesli ışıklı olta alarmı aldım.
Captain 7645 Kamış Alarmı (Takılabilen) Kilitli Model - Ziller-Alarmlar-Işıklar
Misanaya bağladım en azından bu kamışı sert ucununun oluşturdugu dezavantajı alarm takarak avantajlı hale getirmek istedim fakat alarm verimli olmadı yada alarmı ben iyi kullanmadım.

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bu sene kıyılarda hep mırmırı 40 gr delikli kurşun kumdan sürtme şeklinde avladık.. başta surf kamış ile gidiyordum ama at çek at çek benı de yordu .. sonra dedım atar mı bu 15 40 catana kamış .. cıddı olarak rüzgarlı havalarda bile erim surften daha iyidi en azından rahat bir atış ve uzun süreli at çek yapabiliyordum ... ve cok daha zevkli hele ki kiloluk mırmır geldığınde