Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin kamışın yemli avda kullanımı

YEKTA

Daimi Üye
Adı
YEKTA
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aynen Yekta bence kamışın başarısı bence uğurundan değil esnekliğinden kaynaklanıyor... Balığı kendi kendine tasmalıyor gibi birşey... Ha bu arada 100 metreyi ortalama gördüm belki 80-90 da olabilir... Ama rüzgarın arkadan esmesi çok önemli... Ayrıca aynı atışı sürekli yapmak oldukça riskli... Kamışlara sürekli bu kadar abanmanın mantıklı ve doğru olmadığını düşünüyorum...
Abdullah bendeki kamışı bşr görsen hemen sende edinirsin bşr tane 5 ay elimden düşürmedim istavrit sıyırtmayı yemli avları kolyoz ve ıskumru sıyırtmalarını bununla yaptım mütevazi olayım 5 ayda abartısız en az 500 kg balık almışımdır

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Umarım bir gün bahsettiğim kamışa kiloya yakın bir balığın vuruş anını görüntülerim... O zaman beni daha iyi anlarsınız :)

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende savegear mpp p
Pradator 240 15 -50 atarli kamis mevcut iskenderun korfezinde biz el ile avlanirkrnde 20 ila 50 max kursun kullanirdik mevcut 35 40 gr bir kursunla cipura avi yaptim gayet basarili ortalama 50 mt civari atislar kursun hafif takim hafif olunca baligin vurdugunu anlamasi kolay oluyor tasmalamak icin iyi oluyor makinemde 3000 lik Daiwa idi super zevkli oldu spinde aradığımı bulamayınca gecenin geri kalaninda yemli takildim bunada degdi izmirde korfeze kaldigi icin 30 40 gram kursun isinizi görür ve piyasada 15 -50gr 20 -60 gr atarli tum kamislar isinizi görür ben 15 gram ustu sahte ve shore jig de kullandim yemlide avlandim ohhh miss elde ne imkan varsa sonuna kadar faydalanmak gerek.sadece 240 kamisla max 2 li kostekli takım oluşturulur okadar

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benim surf takımım var 4.20 100-200gr atarlı kamış ve konik kafalı surf makinalı bir takım ama son zamanlarda 3.60 boyunda lık 40-80 atarlı teleskobik Spin kamışla 40-50 gr kurşun kullanarak avlanıyorum surf takımdan çok daha zevkli oluyor ucuda spin olduğu için çok hassas balığı çok daha iyi hissetiriyor boyuda 3.60 olduğu için atış mesafesi çok iyi gidiyor. Linkteki kamışı kullanıyorum Spin-AK Kamış %100 Karbon 3.60 Metre 40-80gr

yankizulu

Üye
İzmir 'de ismini vermiyeyim alış veriş yaptıgım av bayisinde okuma epix v2 aldım bu kamış ucu sert oldugu için balık vuruşlarını hissettirmiyor .(geçen hafta arkadaşla yaptıgımız avda iki kamış kullanıyordum birisi epix v2 digeri cormoron 2.70 10-40 spin kamışla epix v2 de yaklaşık 200 gr kabalidakiyi almışım fakat hissetmedim yemi tazelerken çektigimde anlayabildim.) kamışı geri verme şansım var yerine bunu alsammı diyorum.
Okuma Cedros Sspınnıng Surf 10'6 318cm 20-50lb Medium 2 sec

yankizulu

Üye
Birde bunu fantom 7000 surf kafa makina ile kullansam nasıl olur

ErBo62

Aktif Üye
Adı
EREN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
okuma alumina spin kamiş 240cm 10-40gr ve ez braid ip misina 0,20 ile 30 gram kurşun kullanarak 100 m yi gördüm :) yaklaşık 3 yıldırsa spin kamışlarla dip atıyorum... Öyle çok uzun mesafeler içinde uğraşmıyorum artık.... 30-40 metreden kiloluk balıklar aldığım oldu... Normal kamışları ve makineleri elime alınca bununla balık mı avlanır ya deme durumuna geldim :) En uğurlu kamışım D A M marka 210 ve 40 TL lik kamış :) Hatta para vererek bile almadım... 3 yıl önce istanbuldaki bir firmadan spariş ile aldığım yağmurluk tulum ile beraber geldi... Meğar ürünün hediyesi varmış... Gelince çok şaşırmıştım.... Dandik diye bunu hediye göndermişler demiştim ama en güzel balıkları mı onunla aldım :) 10-30 atarlı ama inanılmaz esnek bir kamış... Balığın vuruş anını uzaktan izlemek bile inanılmaz keyif veriyor... Sözün kısası spin kamışla avı şiddetle tavsiye ediyorum...
Abdullah Abi neymiş senin bu DAM kamış 40 liraya ?

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benim surf takımım var 4.20 100-200gr atarlı kamış ve konik kafalı surf makinalı bir takım ama son zamanlarda 3.60 boyunda lık 40-80 atarlı teleskobik Spin kamışla 40-50 gr kurşun kullanarak avlanıyorum surf takımdan çok daha zevkli oluyor ucuda spin olduğu için çok hassas balığı çok daha iyi hissetiriyor boyuda 3.60 olduğu için atış mesafesi çok iyi gidiyor. Linkteki kamışı kullanıyorum Spin-AK Kamış %100 Karbon 3.60 Metre 40-80gr
Güzel urunmus bende böyle bir kamış arıyordum. Ornek vermeniz çok iyi oldu.