Spin Kısmetsizliği Ve Ustalardan Ciddi Yardım:(

Valla kardeşim öyle yazmışsın ki aklıma sadece avdan hemen önce duş almamış olabileceğin 🙂 geldi aksilik olarak. Şaka bir yana umarım en kısa zamanda sana bu yılları unutturacak balıklarla karşılaşırsın.

Valla kardeşim öyle yazmışsın ki aklıma sadece avdan hemen önce duş almamış olabileceğin 🙂 geldi aksilik olarak.

Hocam güldürdünüz 😀 Sanmıyorum ama dikkat edeceğim yinede lol
Şaka bir yana umarım en kısa zamanda sana bu yılları unutturacak balıklarla karşılaşırsın.

Çok teşekkürler hocam iyi dilekleriniz için..

Mendireğin her yeri aynı performansı vermez.
Lüfer genelde dibi çamurlu yerleri sever, oralarda yemlenir.
Meranı kontrol et, yakınına kanal vs akan yer varsa hemen oralara konuşlan.
Lüfer sabah kaşık peşinden koşsa akşam yüzüne bakmaz. Bu nedenle sahtelerini çeşitlendir.
Değişik 10 gr 40 gr arası kaşık ve jigler olsun çantanda. Bir de derin dalan uzun gagalı sahteler.
Mera derin olduğu için tercihen yüzen değil batan tip sahteler kullan. Sahteler bu kadar çeşitlenmeden önce avcılar sahteleri deler ve içine su basarlardı şırınga ile.

Bu arada makinandaki sarılı misina FC mi? Eğer öyle ise onu çıkart ve yerine ya iyice bir mono misina ya da en iyisi makul fiyatlı 0,15-0,20mm civarı (PE 1,5 gibi) ip misina sar.
Monofilament misine spin avında kaç mm aralığında olmalı?bana satıcı 25 mm sardı.bitince 22 ile değiştirsem mi diyorum.

Ben lrf de tavsiye verebilirim spinde meranız önemli sığ derin bulanık rüzgarlı sakin her avın stili farklı

Lrf için olabilecek mera genel olarak taşlıklı ve kıyıdan hemen 1.5, 2 metre derinlikle başlıyor. Sığ değil yani. Bu yer epey rüzgarlı ve rüzgarı doğrudan karşıdan alıyor(poyraz). Su genel olarak berrak ve açık. Ve de aynı söylemiş olduğum yerden gece yemli mırmır ve minekop da alındığını biliyorum.

Merhabalar, Şeref abi gayet güzel açıklamış, bu güzel hobinin altın kuralı özellikle spin avında doğru yem, doğru zaman, doğru ekipman ve doğru mera. Maalesef ki tek yanlış diğer tüm doğruları götürüyor.4 metre yanındaki sürünün peşinden giren bir lüfer kolonisinin senin oltana uğramaması olması. Ustalarım daha iyi bilir fakat bulunduğunuz bölgede tahminimce 1 ay daha lüfere raslayabilirsiniz. Şuan karadenizde spinle çok güzel lüfer avları yapılıyor boğazda lüferin sevdiği gibi kıyıda küçük balığı sıkıltırıp sığda avlayacağı alanlar maalesef yok balık bu bölgeyi transiy geçiyor, tahminimce hava biraz daha bozduğunda, ticari amaçlı tekneler boğazı kesemediğinde bölgende lüfer ailesi kıyılayıp av vermeye başlayacaktır . Bulunduğun bölgede balık alan ustalarla gün aşırı diyalogun olsun, hatalarını sor tavsiye iste. Usta olana kadar takip edeceğin yol hazır.

Back