Bugün av bayime uğradım ve kafamdaki makineleri inceleme fırsatı buldum..
Malesef shimano nexave serisi yoktu ellerinde. Bende catanaya baktım. Sarımı gayet hoş fena değil. Sonra ceymarı inceledim gerçekten güven veren bir makine, elinize aldığınzda sağlamlık hissiyatını veriyor. Daiwa ninja serilerini elime aldım çok güzel makineler kullanmasamda kendini belli ediyor. Fiyatlarına bakıp iç çektim ve yerine bıraktım. Okuma trio white da önerilenler arasındaydı inceledim. Ceymar la aynı şekilde güzel sağlam bir makine. En son gözüme bir daiwa daha ilişti..
Daiwa crossfire 3000 bg (black gold).. Hem tipi hem de fiyatı hoşuma gitti. Sarımıda yağ gibi. Çok beğendim. 5:3:1 devir 265 gr ağırlıkta. Seçeneklerimi netleştirmiş oldum.
Daiwa crossfire 3000 bg - 289 tl
Okuma ceymar fd cxt 40 - 330 tl
Shimano catana 4000 fd - 360 tl
Okuma trio white tw-30 fd - 409 tl
Daiwa ninja 2500 - 464 tl
İncelediklerim bunlardı. Başka bir tavsiyesi olan varsa onuda incelerim. Eğer ustalarımdan bunun üzerine koy, bütçeni artırıp şunu almalısın gibi veya makineyle ilgili olumsuz yorum gelmedikçe yakın bir zamanda daiwa crossfire 3000 bg modelini almayı planlıyorum. Catana için çevremin kötü tecrübelerinden dolayı çekiniyorum. Aradaki fiyat farkını hakediyorsa da onu da alabilirim.