Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kısmetsizliği Ve Ustalardan Ciddi Yardım:(

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abilerim kardeşlerim size birşey danışmak istiyorum, kendo seabass 125f sahtem var, normalde sarım yapmadığımda su üstüne çıkması gerekirken batmaya başladı. Nedendir bilmiyorum size danışmak istedim ne yapmalıyım?
Atarken kayaya çarpmış ve çatlamış olabilir. Dikkatlice kontrol edip çatlağı arayın. Çatlak nokta aşağı bakacak şekilde bekletin ve içindeki suyun damlayarak çıkmasını bekleyin. Sonra iki gün pirinçte bekletin. Sonra da çatlağı japon ya da epoksi ile kapatın.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bugün pek ava çıkmak niyetinde değildim. Ama bir kaç gün önce su alan ve yüzüşü bozulan rapalamı test etmek de istiyordum. Önümüzdeki günler hava kötü olacaktı. Arkadaşımla biraz sahile inelim dedik ve bende yalnızca takımı ve rapala kutumu alıp çıktım.
Daha önce denemediğim bir yere gittim nispeten derin ve 10 15 metre ileride kayalık alanlar var. Attığım yer marina ağızında iki iskele arasında bir yer. Epey kişi vardı ve balık alan yoktu.
Fakat meraya varır varmaz rüzgardan anlamadığım bir biçimde daha atış yapmadan ipim makinamın içindeki bilyelere girdi. Evde kontrol ettiğim halde nasıl oldu bu sorun? Ne kadar uğraştığımızı hatırlamıyorum ama uzun süre uğraştık ve çözmeye uğraştıkça daha kötü dolandı içinden çıkılmaz bir hal aldı. Üfleyip püflemeden sakinliğimi korudum çözmeye çalıştım. Arkadaşım bu rüzgarda zor yaparız gel dönelim bırak dedi. Hemen daha fazla uğraşmadan ipimin epey bir kısmını feda ederek kestim çabucak yeni bir shock leader bağladım. Ve hazırdım. Aynı sorunu yaşamamak için makinedeki ipime biraz su dökerek ağırlaşmasını ilk atışımda rüzgarda paraşüt olmamasını sağladım.
Biraz atış yapacak ve çok durmadan gidecektik. Akşam üzeri hava kararıyordu.Sırayla ilk gittiğim kaya üzerinden kaşığımı çıkararak atışlara başladım. Tahmini on atış sonrası hemen kendo mor kafa ile devam ettim. Hızlıca hepsini deneyip gitmek istiyordum. Tahmini yine on atış sonrası wily camaro sırtı sarı altı turuncu sahtemi atmaya başladım..
Güneş iyice kızıla çalmış batmak üzere. Hepsinde genel aksiyonum attıktan hemen sonra boşluğu al iki kere kamışı vurdur kıyıya kadar düz hızlı sarım yap.

Ve an geldi. Sahtem 10 metre kala bir şeye takıldı bunun takılma olmadığını kamışımla mücadele edince erkenden farkına vardım ve boşluk vermeden hızlıca çektim. Balığın sahteyle çırpınırken su üstündeki görüntüsü mükemmeldi. Direk kaldırıp kıyıya alıp almama konusunda kararsızdım ama takımıma güveniyordum. Tereddütsüz tek hamlede almayı başardım. (Bu tek deneyimimde anladimki balığı çeken asıl ekipman makine ve misina değil kamışmış. Çünkü bugün balığı yoran, çeken ve asıl işin büyük kısmını kamışım yaptı.)

İşte aşağıda bana muhteşem bir 15 saniye yaşatan balık duruyor.Ekli dosyayı görüntüle 101028

Bu av bana gerçekten öz güven kazandırdı. Bu moralle bundan sonraki hedefim her yeni gün avlarımda kendimi daha fazla geliştireceğim sizinlerin bilgilerinizle daha çok öğrenecek her deneyimde daha da ustalaşacağım. Yolun sonu olmadığı belli, yolda oldukça başarısızlığın önemi yok.

Sanıyorum bu yakışıklı ilk olmayacağı gibi sonda olmayacak. :)

Herkese rastgele.
Tebrikler Hasan
Ben bu raporu kaçırmışım.
Bunun nedeni sürekli güncellenen, yürüyen bir konu başlığının içinde kalmış olması.
Sonraki raporları yeni bir konu olarak açarsan daha çok kişi görecek, senin deneyimlerinden de faydalanacaktır.

Bu girişten sonra ilk balığın için tebrik ederim.
Yılmadan denemenin mükafatını aldın. Bundan sonrası daha kolay olacaktır.
İnan bana, her avda şans faktörü etkin bir rol oynayabilir ama avdaki en önemli etken balığa gitmek, olta atmaktan geçer. İkincisi de o sırada oralarda balıkların dolaşıyor olması tabii :)

Daha ava başlamadan eğer ben yanlış anlamadıysam misinan makinenin kafasının altına kaçmış anladığım kadarıyla. Bu genellikle makine kafasının geri dönüş düğmesinin açık olmasıyla olur. Kafa boşa geriye döner, boşta kalan misina da kafaya dolanıverir. Eğer böyle olduysa geri dönüş mandalını kontrol et. Bu hale gelen misinayı kurtarmak aslında basittir. Kafayı sökersin ve alta dolanmış misina hemen boşa çıkar. Kafayı yerine takıp kalamayı ayarladın mı iş tamam. Burada da dikkat edilmesi gereken şey kafayı çıkarırken kalama kapağına sahip çıkmak. O düştümü makine ölür..

Her zaman rast gelsin

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tebrikler Hasan
Ben bu raporu kaçırmışım.
Bunun nedeni sürekli güncellenen, yürüyen bir konu başlığının içinde kalmış olması.
Sonraki raporları yeni bir konu olarak açarsan daha çok kişi görecek, senin deneyimlerinden de faydalanacaktır.

Bu girişten sonra ilk balığın için tebrik ederim.
Yılmadan denemenin mükafatını aldın. Bundan sonrası daha kolay olacaktır.
İnan bana, her avda şans faktörü etkin bir rol oynayabilir ama avdaki en önemli etken balığa gitmek, olta atmaktan geçer. İkincisi de o sırada oralarda balıkların dolaşıyor olması tabii :)

Her zaman rast gelsin
Çok teşekkürler hocam.

Daha ava başlamadan eğer ben yanlış anlamadıysam misinan makinenin kafasının altına kaçmış anladığım kadarıyla. Bu genellikle makine kafasının geri dönüş düğmesinin açık olmasıyla olur. Kafa boşa geriye döner, boşta kalan misina da kafaya dolanıverir. Eğer böyle olduysa geri dönüş mandalını kontrol et. Bu hale gelen misinayı kurtarmak aslında basittir. Kafayı sökersin ve alta dolanmış misina hemen boşa çıkar. Kafayı yerine takıp kalamayı ayarladın mı iş tamam. Burada da dikkat edilmesi gereken şey kafayı çıkarırken kalama kapağına sahip çıkmak. O düştümü makine ölür..
Hocam bu bilgi benim için altın değerinde gerçekten :) Öğrendiğim çok iyi oldu.

Dediğiniz gibi bu geri dönüşten olmuş olmalı.Bende çözmenin daha kolay bir yolu olmalı diyordum.

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şu an kullandığım spin makinamı bir arkadaşıma vereceğim. Bu yüzden ava çıkmak için bir spin makine almam gerek. Ustalardan 300 350 tl civarı makine önerisine ihtiyacım var. Şu an okuma ceymar cxt 40 ı araştırıyorum. İp kullanımına uygunluğunu bilmiyorum. Fiyatlar ateş pahası!

Son 1 yıl içinde güncel fiyatlardan makina almış denemiş arkadaşlarda yorum yaparlarsa sevinirim.

Kamış: fujin crow 8-32 gr 270 cm

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şu an kullandığım spin makinamı bir arkadaşıma vereceğim. Bu yüzden ava çıkmak için bir spin makine almam gerek. Ustalardan 300 350 tl civarı makine önerisine ihtiyacım var. Şu an okuma ceymar cxt 40 ı araştırıyorum. İp kullanımına uygunluğunu bilmiyorum. Fiyatlar ateş pahası!

Son 1 yıl içinde güncel fiyatlardan makina almış denemiş arkadaşlarda yorum yaparlarsa sevinirim.

Kamış: fujin crow 8-32 gr 270 cm
Kullanmadım ama shimano nexave serisi var bi göz at derim.
Yorumlar baya bi olumlu hiç kötü yorum yok desem yalan söylemiş olmam.

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kullanmadım ama shimano nexave serisi var bi göz at derim.
Yorumlar baya bi olumlu hiç kötü yorum yok desem yalan söylemiş olmam.
Evet bu seri olmamış olsa ceymar da kesin karar vermiştim aslında. Bu model kafamı karıştırdı biraz.Shimano ve daiwa herkeste öncelik gördüğüm kadarıyla ki kendisini de kanıtlamışlardır. Shimano nexave serisi ve daiwa lt ninja kafamda olanlardı. Bütçeden dolayı daiwa yı eliyorum malesef. Geriye iki seçeneğim kaldı.

Nexave ile ilgili çok fazla yorumda göremedim ben, yarın av bayime uğrayıp elimde inceleyeceğim.

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Daiwa legalis lt 3000 cxh kullanıyorum, memnunum. Bütçeyi biraz daha üste çekersen tavsiye ederim. 215 gram hafif bir makina.

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Daiwa legalis lt 3000 cxh kullanıyorum, memnunum. Bütçeyi biraz daha üste çekersen tavsiye ederim. 215 gram hafif bir makina.
Hocam makine güzele benziyor ama bütçemi aşıyor :( Bir sitede daha uyguna daiwa legalis 14DA 2500 SH diye bir modelini gördüm. 265 gr ağırlık 4 kg drag 6:0:1 devir özellikte olduğu yazıyor. Sizinkine benzermidir iyi mi kötü mü bilemiyorum.

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Daiwanın yeni lt serisi çok iyi çıktı. Tüm modeller dahil alıp memnun olmayan görmedim.