Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin makina ve kamış için tavsiye.

Gezginvosvos

Yeni Üye
Adı
Betül
Kan Grubu
A Rh Pozitif
F691317E-762E-41D6-8B7B-EBC00926962A.jpeg
Bu set hakkında ne düşünüyorsunuz? 750 tl civarında

Sakcan

Üye
Adı
Balıksever
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Slm spin ile ilgilenen arkadaşlar .. 2. Elede yönelebilirsiniz cünkü bu işi bir kac kere deneyip bırakan veya takımını değiştiren insanlar var.. okuma alaris 30 ve lkuma fina pro 2.40 lık yada 2.70 lik 7-35 15-40 lık kombin edebilirsiniz..yada daiwa crossfire veya shimano sienna serileride fiyat olarak 300 civarı decathlonda.. shimano fx serisi 240 lira gene işinizi görür yeni başlayan için bunlara uygun kamışı bence 2.el az kullanılmış orta seviye secerseniz 500 liraya bir kombin tamamlarsınız..

stasyonar

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ekli dosyayı görüntüle 110760
Bu set hakkında ne düşünüyorsunuz? 750 tl civarında
Kıyıdan spin disiplininin en temel balığı levrektir. Daha sonra istavrit, baraküda, kısmen zargana, biraz daha tecrübelenince torik vs gider. Levrekten başlayan hedeflerin sahteleri de 9-20 gr aralığındadır. Hal böyle olunca bahsettiğin kamışın atar aralığı biraz yüksek kalır ve söylediğim ağırlıktaki sahteleri verimli kullanamazsın erimin çok düşer. Spin disiplini de her ne kadar light spin, spin, ve heavy spin diye bölünmüş olsa da biz genelde ortadakini kullanırız. Bu sebeple çoğu spin kamış 10-30, 35, 40gr aralığıdır. Bende 10-35gr atarlı Daiwa Legalis Sebass var, memnunum bir kamış alıyo olsam 7-28 gibi bir tık alt değer seçerdim.

Gezginvosvos

Yeni Üye
Adı
Betül
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıyıdan spin disiplininin en temel balığı levrektir. Daha sonra istavrit, baraküda, kısmen zargana, biraz daha tecrübelenince torik vs gider. Levrekten başlayan hedeflerin sahteleri de 9-20 gr aralığındadır. Hal böyle olunca bahsettiğin kamışın atar aralığı biraz yüksek kalır ve söylediğim ağırlıktaki sahteleri verimli kullanamazsın erimin çok düşer. Spin disiplini de her ne kadar light spin, spin, ve heavy spin diye bölünmüş olsa da biz genelde ortadakini kullanırız. Bu sebeple çoğu spin kamış 10-30, 35, 40gr aralığıdır. Bende 10-35gr atarlı Daiwa Legalis Sebass var, memnunum bir kamış alıyo olsam 7-28 gibi bir tık alt değer seçerdim.
İnanın bu işlerle ilgili deneyimim çok az ondan dolayı sizlere danışıyorum. Kadınların merakının çok olmadığı bir branş aslında balıkçılık bu bağlmda çok ağır olmasını istemediğim bi olta seti istiyorum bundan dolayı spin tercih ettim ama o kadar çok model ve marka var ki zorlanıyorum

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İnanın bu işlerle ilgili deneyimim çok az ondan dolayı sizlere danışıyorum. Kadınların merakının çok olmadığı bir branş aslında balıkçılık bu bağlmda çok ağır olmasını istemediğim bi olta seti istiyorum bundan dolayı spin tercih ettim ama o kadar çok model ve marka var ki zorlanıyorum
Ne kadar çok araştırıyorsunuz o kadar çok kafanız karışıyor :) kolay gelsin.

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA

Bunlara benzer ekipmanlarla mütevazi bir başlangıç seti yapabilirsiniz. Tabi bütçeyi az biraz arttırmalısınız. Bir de imkanınız varsa gidin dükkandan alın. Setin elinize oturuşuna bakın. Makina kamış kombinesinin ağrılık merkezi size uyuyor mu görün. Ve internetten alışverişte yapamayacağınız şeyi yapın. Bir insanla tanışın, fikir alın, pazarlık edin.

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Cebinizi bilmem ama, böyle bir takım sizi üzmeyecektir.:):):)

ccanunal

Yeni Üye
Adı
Can
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,
Lrf'ye yeni başlıyorum. Wily Nash 210cm 1-10gr kamış ve Okuma Alaris Als 20 makine ile bir takım yapmaya çalıştım. Lider ve örgü olarak tavsiyeleriniz ne olur?