Spin Olta Setim Bu Iş Için Uygunmudur? Uzağa Atışta Problem Yaşıyorum.

Arkadaslar yer mudanya ;
Jandarmanin cevresi , yat limani , guzelyali , trilye vb.vb degisiyor hedef balik zargana vr istavrit istavrit icin zaten capari atiyorum spinde hedefim bu aralar zargana ,malum zamani da geldi
Lufer levrek icin de atmak isterim ama ne zaman baslar nr zaman biter bilmiyorum misina icin maximum verebilecegim fiyat 40tl bu fiyata uygun ip misina onerirseniz sevinirim tesekkurler

Formda devamli tartisilan konudur uyguna en iyisi hangisi diye biraz arastir bulursun.

Ben ip misina almayi dusunuyorum ancak oyle ucuz mal da istrmiyorum 50tl ye ip buldym internette fladen maximuss sanirim 150metre 0,10mm fiyati beni zorliyacak ama bisiler dusunucem 150metre shano ax 4000fb icin uygunmudur yoksa 200metre falan mi ferekiyor

Son düzenleme:
Arkadaslar yer mudanya ;
Jandarmanin cevresi , yat limani , guzelyali , trilye vb.vb degisiyor hedef balik zargana vr istavrit istavrit icin zaten capari atiyorum spinde hedefim bu aralar zargana ,malum zamani da geldi
Lufer levrek icin de atmak isterim ama ne zaman baslar nr zaman biter bilmiyorum misina icin maximum verebilecegim fiyat 40tl bu fiyata uygun ip misina onerirseniz sevinirim tesekkurler
Hocam hedef zargana ise 20-30 gr lik zargana toplari var, top arkasina kamis boyuna gore mesafe birakarak ipek atabilirsin, bence cok guzel ve masrafsiz olur. İp misinadan once bi boyle dene istersen. Ax makina uygun agirligi uygun monofilent misina ile guzel atar, bu arada ip misina malesef pahalli ben makarnin altina once ucuz ayni kalinlikta minofilent sardim, ustune ip sardim 200 300 metre ip sarmaktansa boylesi cok ekonomik.

Son düzenleme:
Hocam hedef zargana ise 20-30 gr lik zargana toplari var, top arkasina kamis boyuna gore mesafe birakarak ipek atabilirsin, bence cok guzel ve masrafsiz olur. İp misinadan once bi boyle dene istersen. Ax makina uygun agirligi uygun monofilent misina ile guzel atar, bu arada ip misina malesef pahalli ben makarnin altina once ucuz ayni kalinlikta minofilent sardim, ustune ip sardim 200 300 metre ip sarmaktansa boylesi cok ekonomik.

Aslinda mantikli altina ucuz misina sarip ustune ip sarmak akillica tesekkur ederim bende oyle yapicam buyuk ihtimal 😀

Zargana tipuna gelince toplar 30gr oluyor ben sahsen 20-25gr toplar varmi diye baktim ama bulamadim e benim atar araligi da 8-30 en fazla 25gr atabiliyor oyuzden zargana topu yatiyor bu kamisla benim birde surf kamisim var onunla top atiyorum zaten. Bu durumda 150 metre kadar ip brnim isimi fazlasiyla gorecektir altina elimdeki ucuz misinalardan baglayacagim.

Ayrica brn soyle bir takim dusunuyorum 15-20gram agirlik altina yaklasik 1metre bosluk ve zargana ipegi vb takilarak su ustunden getirirsem zarganada avci olurmu

Merhaba okuma revenger rv40 ı ben yedek makina olarak taşıyorum ve çok seviyorum 35-40tl lik bir makinadan bu performans gerçekten çok iyi ama ip misina sarılcak bir makine değil bence 0,26 mono sarıyorum bende . Kamışınızın atar aralığıda fazla onun için 10 gramda performans vermiyor olabilir. Bunun için insanlar 2 3 set yapıyorlar kendilerine iyi erim yakalabilmek için. Erim için çok farklı kamışlar, makinalar,ip misinalar, şok leader,uygun sahte hava koşulları vs vs. her koşul erimi etkiliyor malesef ve spin avcılığı hobisi araştırmaya ve egzersiz yapmaya açık ve sonu olmayan bir hobi bence.Suyu okumak diye bir yazı okudum formda uzağa atmaktansa doğru yere atmak daha önemli bence okumanızı tavsiye ederim.

Aslinda mantikli altina ucuz misina sarip ustune ip sarmak akillica tesekkur ederim bende oyle yapicam buyuk ihtimal 😀

Zargana tipuna gelince toplar 30gr oluyor ben sahsen 20-25gr toplar varmi diye baktim ama bulamadim e benim atar araligi da 8-30 en fazla 25gr atabiliyor oyuzden zargana topu yatiyor bu kamisla benim birde surf kamisim var onunla top atiyorum zaten. Bu durumda 150 metre kadar ip brnim isimi fazlasiyla gorecektir altina elimdeki ucuz misinalardan baglayacagim.

Ayrica brn soyle bir takim dusunuyorum 15-20gram agirlik altina yaklasik 1metre bosluk ve zargana ipegi vb takilarak su ustunden getirirsem zarganada avci olurmu
Hocam resim yuledim bulabilirsen 20 gr lik toplar var

Dosyalar

• Screenshot_20180828-202025.png
    Screenshot_20180828-202025.png
    118.2 KB · Okunma: 16
1.kullandığın kamış yumuşak.. uzak atış istiyorsan kamışların mh modellerine bak yani 15-42 / 15-50 / 20-40 / 20-50 gibi bu tür kamışlar kamçı gibidir..
2.kesinlikle ipe geçiş yap 0,12 kullan neme lazım
3.atış stilinde skıntı varmı bilemiyecegim ama varsada denemeler yap geliştir yani..
4.makine kafasını tam doldur ama dikkat et taşırma kusar yoksa misina..heleki arc kafa kullanıcaksan tam kesim yerinde bitir
5.0,12 misinaya yapısı yumuşak mümkünse gamı az fc misinadan shock yap istanbuldaysan 0,30 idealdir

Berat elindeki ekipmanlarla o kadar bile atabilmen çok iyi kardeşim. Problemi kendinde arama.
1-Öncelikle 0.14 ü geçmeyecek ve bütçene uygun bir ip kullan , sitede Erolun sattığı prox japon ip yumuşaklığı ve kalitesiyle benim en düşük tavsiyem.
Sert ve kalitesiz bir ip burnundan getirir. Fiyat konusunda Erol abinde yardımcı olacaktır umarım.
2- Kullandığın kamış aksiyon ve malzeme yapısı itibariyle amacına uygun değil. Ben Daha çok bu kamışı hobiye yeni başlıyan ve kısıtlı bütçeye sahip tatlı su meraklıları için önerebilirim. En kısa sürede kamışını değiştir veya ikinci bir kamış edin.
3-Eğer bütçen bunlara yetmiyorsa, şansına ve kendine güven.

Özetle bence de kamış, yapmak istediğin av için pek uygun değil. 2.40 hem kısa hem atarı zayıf. Topla zargana için 3.30-3.60 20-80gr atarlı bir kamış lazım. Makina ve misina uygun, ip misinaya gerek yok. Topun arkasına zargana ipeği tak daha fazla şansın olur. Mevcut kamışla spin tarzı çalışmak istersen ip misina sar ve 15-20gr lık su üstü sahteler kullan,

Attığın mesafeler zargana için gayet uygun. İlla ki daha uzağa atacağım diyorsan 0.12-0.14 mm ip misina sana bir miktar daha mesafe kazandıracaktır.
Bunun dışında zargana topu yerine kullandığın 10 gr'lık jigin arkasındaki 3'lü iğneyi çıkar ve halkaya turuncu yada kırmızı zargana ipeği tak. Jig suya düştükten sonra kamışı denize paralel tutarak orta hızda sarım yap. Arada ufak jerk'lerde yapabilirsin. Levrek için masraf yapma derim Bursa'da çok verimli değil. Lüfer için hansen gümüş mavi 22 gr ve fladen gümüş rengi 28 gr kaşık alabilirsin. Kumyaka'yı unutma zargana için. Rastgelsin.

Back