Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Olta Setim Bu Iş Için Uygunmudur? Uzağa Atışta Problem Yaşıyorum.

Spinning

Üye
Adı
Berat
Merhaba arkadaslar gecen gunlerde zargana , istavrit avına gitmiştik saat 6.30gibi meradaydaydim kendo baby jig 10,5gr olanla ilk denemelerimi yapiyirdum ama uzaga atamiyordum yaklasik 25-30metre(en fazla) atabiliyirdum.yaklasik 40-45metre kadar atmaui hedefliyirdum ama maalesef uzaga atamiyordum sonra aksama dogru zarganayi birakip istavrit kovalarken capariye zargana vurmustu :D benim olta makinem arizali oldugundan kardesimin kini almistim;
okuma rv 40 makine
Okuma seabass 26mm monofilament misina
Bauer barca 8-30gr kamis 240cm

Bu set ile 10gr civari atislarda sorun yasiyorum acaba set ile mi alakalidir sorun bebdemidir bilmiyorum siz ustalara sormak istedim

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaslar gecen gunlerde zargana , istavrit avına gitmiştik saat 6.30gibi meradaydaydim kendo baby jig 10,5gr olanla ilk denemelerimi yapiyirdum ama uzaga atamiyordum yaklasik 25-30metre(en fazla) atabiliyirdum.yaklasik 40-45metre kadar atmaui hedefliyirdum ama maalesef uzaga atamiyordum sonra aksama dogru zarganayi birakip istavrit kovalarken capariye zargana vurmustu :D benim olta makinem arizali oldugundan kardesimin kini almistim;
okuma rv 40 makine
Okuma seabass 26mm monofilament misina
Bauer barca 8-30gr kamis 240cm

Bu set ile 10gr civari atislarda sorun yasiyorum acaba set ile mi alakalidir sorun bebdemidir bilmiyorum siz ustalara sormak istedim
10gr zaten 25-30m atıyorsanız çok iyi. Daha uzağa atmak için makineye ip misina sarmalısınız yine de 40-45m zor yani. 20gr lık sahte veya kaşık atarsanız daha uzağa gider.

Spinning

Üye
Adı
Berat
10gr zaten 25-30m atıyorsanız çok iyi. Daha uzağa atmak için makineye ip misina sarmalısınız yine de 40-45m zor yani. 20gr lık sahte veya kaşık atarsanız daha uzağa gider.
Kendo baby jig ile 25-30metreden verim alabilirmiyim bana kisa gibi geldi surf kamislarla 60metre civari atiyorum berkide oyuzden

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İp kullanmak erimi ciddi oranda arttırır ama okuma rv-40 ipe ne kadar uygundur bilmiyorum. Şahsen ben elimdeki setle 10 gr. jigi 45-50 metrelere gönderebiliyorum.

İsmail Öz

Daimi Üye
Adı
İsmail Ö.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Usta baby jig spin takımla at çek yapıyorum diyorsun surf kamışla attığın ağırlıklarla kıyaslıyorsun. Surf ve spin ayrı disiplinler karıştırma ve 25-30 metre 8-30 atat kamışta 10 gr jig için ideal. Daha uzağ atmak istiyorsan ideali 20 gr jigler olacaktır ama 100 metre 80 metre atış bekleme.

Spinning

Üye
Adı
Berat
Usta baby jig spin takımla at çek yapıyorum diyorsun surf kamışla attığın ağırlıklarla kıyaslıyorsun. Surf ve spin ayrı disiplinler karıştırma ve 25-30 metre 8-30 atat kamışta 10 gr jig için ideal. Daha uzağ atmak istiyorsan ideali 20 gr jigler olacaktır ama 100 metre 80 metre atış bekleme.
Zaten surf ile uzaga attigimdan bana oyle geldi saniyorum ama yaklasik 30 metrede verim alirmiyim benim asil makinem shimano AX 4000 FB icinde ise 28mm carbon misina var reelde bu makinayi kullaniyorum ip daha uzaga godiyor diyorsunuz bana uygun fiyatli ip onerirmisiniz ve kalinligi kac mm olmali ?

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Uzağa atış yapmak gerekli mi diye sormak gerekir önce. Daha doğrusu hedef balık ne ve nerelerde geziyor. Hedef balığınız 10 metre ötelerde geziyorsa uzağa atış yapmak sizin için dez avantaj olacaktır. Çünkü uzağa atmak birim zamanda yaptığınız atış sayısını düşürür.

Fatalbooz

Aktif Üye
Adı
Onur bozkus
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Zaten surf ile uzaga attigimdan bana oyle geldi saniyorum ama yaklasik 30 metrede verim alirmiyim benim asil makinem shimano AX 4000 FB icinde ise 28mm carbon misina var reelde bu makinayi kullaniyorum ip daha uzaga godiyor diyorsunuz bana uygun fiyatli ip onerirmisiniz ve kalinligi kac mm olmali ?
Selam bende de okuma g force 7,35 atarlı kamış var 10 gr sahtelerde 30 metre atıyorsa çok iyi diyebilirim 10 gr civarı sahtelerde 40-45 metre kadar atabiliyorum, ax makina ağırlığı haricinde çok güzel, sana Power Pro 135mt 0.13 Super 8 Slick ip misanasını öneririm. ben 0,19 luğunu kullanıyorum fiyatı çok ucuz değil ama bende atış mesafesini inan 2 kat fark ettirdi. iyi araştırırsan sanırım 135 metresini 90tl civarı bulabilirsin.

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hangi balığa atıyorsun, nerde avlanıyorsun bunlar mesafeden daha önemli. Balık yerine göre kıyıda da olabilir. Zargana falan avlayacaksan zaten 25-30m yeter. İp misinalar çok pahalı, alıp sardığına değecek mi? Dibe taktırırsan kopartamazsın da. Bunları iyi düşün. Ayrıca kendo baby jig diye ısrar ediyorsun ama benim bildiğim bu tarz jigler kıyıdan atıp yüzdürmek için değil tekneden kayıktan sallamak içindir. Suda aksiyonlu yüzebiliyor mu?

Spinning

Üye
Adı
Berat
Arkadaslar yer mudanya ;
Jandarmanin cevresi , yat limani , guzelyali , trilye vb.vb degisiyor hedef balik zargana vr istavrit istavrit icin zaten capari atiyorum spinde hedefim bu aralar zargana ,malum zamani da geldi
Lufer levrek icin de atmak isterim ama ne zaman baslar nr zaman biter bilmiyorum misina icin maximum verebilecegim fiyat 40tl bu fiyata uygun ip misina onerirseniz sevinirim tesekkurler