Merhaba arkadaşlar. Forumu uzun zamandır takip ediyorum, bir çok şey öğrendim, herkese teşekkürler.
Muğla bölgesinde kıyıdan spin yapmak istiyorum, hedef balıklarım levrek, lüfer, barracuda vs. Çocukluğumdan beri balığa giderim ama spin benim için yeni.
Frumdan ve youtube'dan öğrendiklerim doğrultusunda alışveriş yaptım, aldığım malzemeler:
- makine = Daiwa Legalis 3000D-C, 80 cm sarım (Amerika'dan geldi)
-kamış = Daiwa legalis Seabass 2.70 10-30 veya 7-28 alacağım
-ip 300 metre Barkley x9, 0.14 (14 kg çekerli)
-lider = Daiwa tournament 0.26
-silikon sahte olarak:
Molix real thing Shad blueback herring 11.5 cm
Molix real thing Shad metallic back orange 9 cm
Daiwa duckfin Shad 9 cm uv pearl
Lucky john basara 9 cm tr002
Osaka 7 cm karides
Savage gear cannibal serisi 2 tane 10 cm
-jig = lucky john basara 20 gr pink glow zebra
-klips = savage gear eggsnaps s boy (24 kg çekerli)
Maketleri sıfır almak yerine ikinci el almayı düşünüyorum, çok güzel marketler var. Ortalama 20 gr'lık marketler almayı düşünüyorum.
Umarım doğru tercihler yapmışımdır, önerilerinize açığım.
Sorularım :
1- 7-28 mi yoksa 10-35 mi daha mantıklı olur? Aslında 7-28 almayı düşünüyordum ama burada dükkana gittiğimde 10-35 al yoksa lüfer falan gelirse kırabilirsin dediler ama atar değeri ile kamışın dayanıklılığının ne alakası var diyemedim, belki vardır bir bildiği dedim 🙂
2- 9cm'e kadar silikonlar için 0/2, 10-12 cm için 0/3 uygun olur diye okudum birçok yerde. Silikonların kendi sitesinde de öyle yazıyor fakat bunların ağırlıklarını nasıl seçmeliyim? Kaç gr jighead ortalama bir silikon balığı ne kadar dibe indirir? Ne kadar dipte çalışmak mantıklıdır? Nasıl bir çeşitlendirme yapmalıyım? 7 ve 10 gr jigheadler uygun olur mu? Marka tavsiyeniz var mı?
3- mafsallı jighead bana pek sıcak gelmedi açıkçası, offset iğne de aynı şekilde. Klasik düz jighead kullanmayı düşünüyorum, sizce?
Çok teşekkür ederim şimdiden.
Muğla bölgesinde kıyıdan spin yapmak istiyorum, hedef balıklarım levrek, lüfer, barracuda vs. Çocukluğumdan beri balığa giderim ama spin benim için yeni.
Frumdan ve youtube'dan öğrendiklerim doğrultusunda alışveriş yaptım, aldığım malzemeler:
- makine = Daiwa Legalis 3000D-C, 80 cm sarım (Amerika'dan geldi)
-kamış = Daiwa legalis Seabass 2.70 10-30 veya 7-28 alacağım
-ip 300 metre Barkley x9, 0.14 (14 kg çekerli)
-lider = Daiwa tournament 0.26
-silikon sahte olarak:
Molix real thing Shad blueback herring 11.5 cm
Molix real thing Shad metallic back orange 9 cm
Daiwa duckfin Shad 9 cm uv pearl
Lucky john basara 9 cm tr002
Osaka 7 cm karides
Savage gear cannibal serisi 2 tane 10 cm
-jig = lucky john basara 20 gr pink glow zebra
-klips = savage gear eggsnaps s boy (24 kg çekerli)
Maketleri sıfır almak yerine ikinci el almayı düşünüyorum, çok güzel marketler var. Ortalama 20 gr'lık marketler almayı düşünüyorum.
Umarım doğru tercihler yapmışımdır, önerilerinize açığım.
Sorularım :
1- 7-28 mi yoksa 10-35 mi daha mantıklı olur? Aslında 7-28 almayı düşünüyordum ama burada dükkana gittiğimde 10-35 al yoksa lüfer falan gelirse kırabilirsin dediler ama atar değeri ile kamışın dayanıklılığının ne alakası var diyemedim, belki vardır bir bildiği dedim 🙂
2- 9cm'e kadar silikonlar için 0/2, 10-12 cm için 0/3 uygun olur diye okudum birçok yerde. Silikonların kendi sitesinde de öyle yazıyor fakat bunların ağırlıklarını nasıl seçmeliyim? Kaç gr jighead ortalama bir silikon balığı ne kadar dibe indirir? Ne kadar dipte çalışmak mantıklıdır? Nasıl bir çeşitlendirme yapmalıyım? 7 ve 10 gr jigheadler uygun olur mu? Marka tavsiyeniz var mı?
3- mafsallı jighead bana pek sıcak gelmedi açıkçası, offset iğne de aynı şekilde. Klasik düz jighead kullanmayı düşünüyorum, sizce?
Çok teşekkür ederim şimdiden.
Son düzenleme: