Spine Yeni Başlayan İçin İp Misina ve Şok Lider Tavsiyesi

Hocam güzel hoş yardımcı olmuşsun, peki bu takımın bi tık üstünü alsam diyorum. Ama şuan için kamış hariç makineyi değiştirmek istesem bi tık üstü hangi makineyi önerirsiniz? Kamışı değiştirmeyeceğim gayet iyi. Makine değişebilir.
kardeşim ben okuma v sytem 2.70 20-60 KAMIŞLA 4KG LIK TORİK TUTTUM KAMIŞIN ÇOK İYİ HİÇ BOŞA DEĞİŞTİRME o kamışla tuttuğum levreğin sayısını unuttum balistic rnessa exceler legalis bu kamışlarıda kullandım hikaye hepsi hiç gerek yok boşa para verme ama makinan zayıf sadece makinayı değiştir derim ipde lotus pro 0.12 al hesaplı 300 metresi 90 tl .4 kg luk toriği o iple tutup kıyıya aldım sağlam yıpranmıyo hemen işini görür. lider konusuna gelince bugüne kadar bütün balıkları lider yapmadan tuttum sana kalmış bence onada gerek yok NOT. KAMIŞLARIN HEPSİNİ SATTIM V SYSTEM VAR ŞUAN SADECE BİDE SAVAGEAR MPP90 SHORE KAMIŞI V SYSTEM BİTANE

bircogumuz gecti bu donemleri
ilk baslar cidden sancili
hic bilmedigin bir konu
yabanci terimler ve cok secenekli bir denklemin ortasindasin
diyosunki yeniyim
bende
en baba misinayi al
en baba lideri
en baba dugumle bagla
inanki elin yatkin olmadigindan patlatacaksin
ipin liderin yemin arkasindan defalarca baka kalacaksin
son gorusun olacak
onun icindirki
yipratma kendini
ilk basta alisana kadar kendine zaman ver
simdilerde en hesaplilarini kullan
sen kendin hatalari gorup duzelttikten sonra
en iyi secimi kendin yapacaksin
lider
a vatandasi derki ben kullanmiyorum
b vatandasi derki bende a marka 50 cm
c vatandasi der bende b marka 100 cm
sana bi ornek vereyim
bu gun kaynimla beraber hava almak adina baliga ciktik
balik gercekten yok havalar soguk
bizdekide ya cikarsa
kaynimin hic bir bilgisi yok
verdim
shimano exsence kamisi
shimano exsence c3000 mhg
shimano 12 1.2 pe ip
liderin markasini unuttum 25 lb lik floro karbon yaklasik 1 metre fg dugumlu
ilk atisi ucan bir sahte donus yok patladi
malzemelri yeniledim
ikimci atis 20 gram jig patladi
yeniledim
3 atis silikon patladi donus yok
baktim olmayacak dedim sen eve don ben arayinca gelirsin
markami istiyosun
shimano 12 1.2
25 lb lik floro karbon
fg dugumu yaklasik 1 metre civari
rastgele

İpe çok para vermeden iyi sonuç istiyorsan lotus pro al geç derim. Kullananlardan olumsuz yorum pek duymadım.

@stasyonar
@mohac
@mardek
@spinfisher
@cazcıh
@jaas
@Grm
@nagoyalı

@smucuk

Yardımcı olan bütün herkese çok çok teşekkür ediyorum 🙂

Tavsiye edilen çoğunluğa göre önce orta kaliteyi deneyip biraz antreman tarzında çalışıcam.

Orta kaliteler: Nippon pro spin ve Lotus pro olanların 8x olanlarını denemeye karar verdim. Bütün herkesin yardımlarını değerlendirmeye çalışacağım 🙂

@stasyonar
@mohac
@mardek
@spinfisher
@cazcıh
@jaas
@Grm
@nagoyalı

@smucuk

Yardımcı olan bütün herkese çok çok teşekkür ediyorum 🙂

Tavsiye edilen çoğunluğa göre önce orta kaliteyi deneyip biraz antreman tarzında çalışıcam.

Orta kaliteler: Nippon pro spin ve Lotus pro olanların 8x olanlarını denemeye karar verdim. Bütün herkesin yardımlarını değerlendirmeye çalışacağım 🙂

Özgür naptın nettin, ben de google'da lider tavsiyesi ararken tekrar bu konuyu buldum, baktım benim de mesajlarım varmış 🙂 sonra merak ettim diğer mesajlarını okudum. Anlaşılan seti değiştirmişsin ipi ne aldın peki ? Hiç sesin çıkmamış bir daha, yoksa siftah olmadı mı ?

Özgür naptın nettin, ben de google'da lider tavsiyesi ararken tekrar bu konuyu buldum, baktım benim de mesajlarım varmış 🙂 sonra merak ettim diğer mesajlarını okudum. Anlaşılan seti değiştirmişsin ipi ne aldın peki ? Hiç sesin çıkmamış bir daha, yoksa siftah olmadı mı ?

Hocam selamlar 🙂 Kusura bakma ancak görebildim. Evet seti değiştirdim, kamış; Daiwa Crossfire New Spin 244 cm, 7-28 gr atarlı aldım sıfır. Makineyi de okuma ceymar aldım 40lık ikinci el olarak temiz az kullanılmış.
Lideri wily trout florocarbon aldım 0,40 lık, ipi de remixon fusion 8x 0,18 lik aldım sanırım.

Haziran gibi aldım çoğu şeyi ama 4-5 kez gittim mevsimi değildi sanırım bişey denk gelmemişti ve gittiğim yerler sakin değildi o yüzden de olabilir 🙂 Sonrasında da zaten evlilik hazırlıkları falan oldu ev taşıdık ettik derken vakit bulup gidemedim bir türlü. İş güç de girdi tabi bu sürece. Gitmek istiyorum bakalım en kısa zamanda 🙂

Hocam selamlar 🙂 Kusura bakma ancak görebildim. Evet seti değiştirdim, kamış; Daiwa Crossfire New Spin 244 cm, 7-28 gr atarlı aldım sıfır. Makineyi de okuma ceymar aldım 40lık ikinci el olarak temiz az kullanılmış.
Lideri wily trout florocarbon aldım 0,40 lık, ipi de remixon fusion 8x 0,18 lik aldım sanırım.

Haziran gibi aldım çoğu şeyi ama 4-5 kez gittim mevsimi değildi sanırım bişey denk gelmemişti ve gittiğim yerler sakin değildi o yüzden de olabilir 🙂 Sonrasında da zaten evlilik hazırlıkları falan oldu ev taşıdık ettik derken vakit bulup gidemedim bir türlü. İş güç de girdi tabi bu sürece. Gitmek istiyorum bakalım en kısa zamanda 🙂

Hayırlı olsun 🙂 hem yeni hayatın, hem yeni ekipmanların. Nisan, mayıs ve haziran baraküda hedefli gidilmeli, haziran ile kasım arası istavrit, kasımdan sonra da levrek hedef olarak seçilirse başarı şansı yüksek derler. Biz bazen koca koca sahtelerle istavrit girmiş merada cebelleşip boş dönebiliyoruz. Veya merada baraküda var ama su üstüyle ısrarcıyız, zaten öğrendiklerim doğrultusunda bu avcılardan biri diğerini rahatsız ediyor. İstavrit olduğu zaman gidip levreğe saldırmıyor ama, levrek de rahat avlanamıyor mesela.

Diyeceğim sahte ve aksiyonda, mevsim ve meraya göre davranmak, ısrarcı (inatçı) olmamak gerek. En önemlisi sık gitmek gerek. Kal sağlıcakla...

Hayırlı olsun 🙂 hem yeni hayatın, hem yeni ekipmanların. Nisan, mayıs ve haziran baraküda hedefli gidilmeli, haziran ile kasım arası istavrit, kasımdan sonra da levrek hedef olarak seçilirse başarı şansı yüksek derler. Biz bazen koca koca sahtelerle istavrit girmiş merada cebelleşip boş dönebiliyoruz. Veya merada baraküda var ama su üstüyle ısrarcıyız, zaten öğrendiklerim doğrultusunda bu avcılardan biri diğerini rahatsız ediyor. İstavrit olduğu zaman gidip levreğe saldırmıyor ama, levrek de rahat avlanamıyor mesela.

Diyeceğim sahte ve aksiyonda, mevsim ve meraya göre davranmak, ısrarcı (inatçı) olmamak gerek. En önemlisi sık gitmek gerek. Kal sağlıcakla...

Teşekkür ederim hocam ^^ 🙂 Yeni yeni herşeyi öğrenicez artık giderek ve deneyerek. Sahte tavsiyelerinizi alırım doğrusu özellikle benim takımla iş yapacaklarım sizce neler olabilir ? Levrek sezonu başladı nede olsa 🙂

Teşekkür ederim hocam ^^ 🙂 Yeni yeni herşeyi öğrenicez artık giderek ve deneyerek. Sahte tavsiyelerinizi alırım doğrusu özellikle benim takımla iş yapacaklarım sizce neler olabilir ? Levrek sezonu başladı nede olsa 🙂

İzmir'de su üstü sahteleri çok çalışır, o yüzden benim kutumun çoğu su üstüdür. Bilent Yıldırım abinin videolarını izlemeni tavsiye ederim. Sizin bölgelerde çalışan sahteleri araştırman daha doğru olacaktır. Başlarda biraz sahte kaybetme olasılığın daha yüksek olduğu için fiyat/performans sahtlerine yönelmen iyi olacaktır. Bu bağlamda fujin ve kendo gerçekten iyidir. Kanımca bir liste yapmak gerekirse;

Su Üstü;
Fujin Surface Minnow / 291 rengi
Fujin Surface Minnow / 03T rengi veya Sea Horse Ex Fortuna / 418 rengi
Savage Gear Panic Prey / Ayu rengi (kuyruktaki tüyü keser çoğu kişi)

Dalarlı;
Kendo Haryu 125F / 13,21,24.31 renkleri
Kendo Seabass Minnow 125F / 24 rengi (Haryuya göre ağır ve tombiktir, erimi daha iyi. Tek renk söyledim gece baraküda avlar.)

Ekonomine göre önce kalın yazdığım sahteleri alırsın.

Back