Stradic Ci4+ Ya Da Hgfk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan r3d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Makina kafası büyük olursa ileri atım daha yüksek olur ama hedef balığa göre sayım sayısını seçin levrek için 70-80cm arası ideal.Büyük boy makinada tork yüksek olur 3000 yada 4000 tercih edin eğer hedef levrek yada lüferse.
DİYE YAZILMIŞ
(link) LİNKİNDE.

Bana kalırsa 4000 daha iyi hem misina alma konusunda olsun hem güç hemde kafan eserse ufak çaplı yemli de dahi kullana bilecegin makina ama CI4 çok sorunlu makina özellikle yüzükler kısmında bende alıcaktım cok araştırdım sonradan almaktan caydım... Tavsiye edecegim daiwa black gold 3000 alıyorum hem saglam hemde misina alımı güzel herşeye gider hatta yemli bile yap

Türkiyede SPİN avcılığının yaygın kolları; Kıyıdan levrek, lüfer avcılığı ve tatlı su Turna avcılığı üzerinde yoğunlaşmış durumdadır.Bu avcılıkta kullanılan makinalar 30 luk 40 lık kafa yapılarındaki makinalar.

Bu segment makinalar Türkiyede en çok satan spin makina boy segmentidir.

Bu makinaların içinde en doğru seçim yine tutulan balığın esası üzerinden yapılmalıdır.

Örneğin; Levrek avında genelde 30-40 lık makinalar kullanılmakta, bir turda 72-85 cm arası saran özellikte, drag kuvveti yüksek , ileri atım kafa özelliğine sahip olan makinalar tercih edilmektedir.

Bazı durumlarda sarım kapasitesi daha yüksek makinaların seçilme nedeni; avlakta lüfer, torik gibi hızlı sarımın cezbettiği balıklarıda avlayabilmek(kullandığınız sahtenin aksiyonu düşük ise) , rüzgarlı havalarda ipi çabuk toplayabilme avantajı sağlamak gibi önemli husular için tercih edilmektedirler.

Bununla beraber kamışın ilk halkasının büyüklüğü ve makinadan uzaklığına göre yine makina kafa boyutuna dikkat edilmelidir.

Levreğin büyüklüğü ve sert bir balık olması güçlü ve draglı spin makinaların seçilme gerekliliğini ortaya çıkarır.

(link) linkinden alıntıdır.

Kıyıdan spin tarzı av ile levrek ve lüfer avı konusunda biraz da olsa tecrübe sahibi biri olarak lüfer için 5.6.1 ve üstü devirli makina ve levrek için de 4.7.1-5.2.1 devirleri arasındaki makinalarla oldukça iyi avlar gerçekleştirdiğimi söyleyebilirim.
Ancak levrek avında su üstü sahte değil dalarlı sahteler kullandığımı ve genelde alacakaranlık ya da gece saatlerinde av yaptığımı belirtmem gerekiyor zira su üstü sahte kullanan arkadaşlar daha yüksek devirli makinaların bu tür avda misinayı toplama açısından daha iyi sonuç verdiğini söylüyorlar.
Boyut konusuna gelirsek levrek ve lüfer için 2500-3000 kalibrenin üstü bence gereksiz ağırlık ve erken yorulma anlamına geliyor. Eğer kofana, palamut, torik gibi "hırçın" avlar peşinde değilseniz kesinlikle 2500-3000 bandından şaşmamanızı tavsiye ederim.
Bir şeyi daha belirtmeliyim ki bu 2500-3000 kalibre shimano makineler için geçerli olan boyuttur, bildiğiniz üzere daiwa makinelerde bu boyut daha iri oluyor 😉

Bana kalırsa 4000 daha iyi hem misina alma konusunda olsun hem güç hemde kafan eserse ufak çaplı yemli de dahi kullana bilecegin makina ama CI4 çok sorunlu makina özellikle yüzükler kısmında bende alıcaktım cok araştırdım sonradan almaktan caydım... Tavsiye edecegim daiwa black gold 3000 alıyorum hem saglam hemde misina alımı güzel herşeye gider hatta yemli bile yap

Bg iyi makina hocam, yurt dışına çıktığımda alacağım bi tane

Back