Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf atış için Shock leader şart mı

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
merhabalar,
surf takımım için 0,16 karaiki ip ve önüne 10 metre kadar 0.35-0.35 fc veya mono misina uygun mudur?
surf takım bilgim imzamda var.
Sorun yaşamak istemiyorsanız örgünün önüne örgü şok öneririm.
0,20-0.23 mm. örgü şok.
Mono misinada takım patlatma, fincana sarma olayları oluyor özellikle rüzgarlı havalarda.

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
sadece 0.19 la 100 gr attınca patlatıyordum. o yüzden mono yada fc leader yapmayı düşündüm. ama daha kalım bir ip leader daha iyi olbilir. teşekkür ederim.

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
Konuyu canlandıralım.
Surf takımda şok lider nasıl olmalı? NEDEN?
Daha kalın bir iP Misina ile mi?
Mono Misina ile mi?
FC Misina ile mi?
Kaç Metre olmalı?

ahmedoluk

Üye
Attığınız gramaja göre uçta ip olmalı bence. 250 gram kurşun atmanız gerekirken makinede 0.16 ip varsa kopacak doğal olarak, uçta 8-10 metre civarı, kullandığınız şok ipinin kalitesine göre, 0.23-0.28 arası bir ip ile kopma olmadan sorunsuz 250 grama kadar atılır. Mono, fc vs özellikle İstanbul boğazında sert atışı bozar sanırım.

SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adı
Fatih türker
abi şok lider olarak fc florokarbon mısına pek önerilmiyor sanırım acıkcası bende onermıyorum. şok olarak kullanmadaki amaç atış anındaki şoku almak ve bunun ıcınde yumusak mono mısınalar kullanmak daha dogru gıbı sankı. florocarbonlar yapısı gereği sert mısına oldukları ıcın atış anında patlama ıhtımalı cok yuksek dıye bılıyorum. spin avcılıgı hariç fc misinadan şok yapılması uygun degıl sanırım yanlısım varsa duzeltın abi.

Hocam ben 60 gr kurşun için 030 mono misina sarsam soka gerek olurmu

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
Benim asıl merak ettiğim konulardan biride şok lideri "İP" kullanmanın atış esnasında kamışa zarar verme olasılığı nedir. Yani misina patlar gider ama "İP" çok daha zor patlayacağından sert bir atışta kamışı uygulayacağı yükten dolayı kırma olasılığımız nedir. Bilen var mı bu konuyu.

Adı
Ahmet Tansel özkan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Makinede ip sarılıysa, önüne yaklaşık ip çapının 2 katı (mümkünse fc) şok lider iyidir. Hem takımın patlamasını önler, takımı hayalet ve daha avcı kılar, ilişkenlere temas ettiğinde ip gibi kolayca kesilmez ve ipiniz eksilmez. Makinede mono misina sarılıysa, şok lider gerektirip gerektirmeyeceği atılacak kurşun ağırlığıyla ilgili. Makinemin yedek kafasındaki 0,30 mono misina ile 120 gramları şoksuz rahat attığımı hatırlıyorum.
Bunlar benim bilgim. Boğazda kurşun arkası av sistemi bilgimin biraz dışında.
Hepside doğru bilgiler ,bende şok misina bağlarken ɓöyle düşünüyorum, yani uzun vadede makinedeki misina eksilmemiş oluyor

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Selamlar, sıkıntı yapmaz. Daha yumuşak bir malzeme olduğundan yuzuklerden sıkıntısız geçecektir. Fg ya da albright düğüm uygun atılırsa rahatlıkla geçecektir. Fakat; daha avcı olacağına inandığım için sert yapısına rağmen FC misina ile shock atıyorum. Ayrıca; şamandıralı avlarda kaymada önlüyor.