Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf avcılığında levrek için iğne seçimi

BasakKuru

Yeni Üye
Adı
Başak Kuru
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar üstadlarım. Surf avcılığında levrek içim mamun kullandığınızda hangi iğneyi, sülünez kullandığınızda hangi iğneleri tavsiye edersiniz?

Halkalı kanca mı yoksa normal kanca mı kullanmaktasınız?

Levrek yapısı itibariyle yeme hamle yapıp dönüş yaptığı için circle iğne dudağa yapışması açısından avantajlı gözüküyor ama kullanıldığını levrek avında nerdeyse hiç görmedim.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Rast gele

BALIKDENiZDE

Daimi Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif

Buradan da inceleyebilirsiniz. Şimdi cevap vermek gerekirse; özellikle levrek avı ve mamun yem olarak kullanılacağı için bana göre (Eklemek isteyenler olur ise beklerim) uzun palalı, düz (çapraz değil) ve iri iğneler her zaman daha avantajlıdır. Hem mamunun iğneye boylu boyunca oturması sağlanmış olur, iğne kısa kalmaz hem de levrek zaten ısırarak değil koca ağzını kocaman açarak ve vakumlama yöntemiyle yemi yuttuğundan iğne boğazında herhangi bir yere rahatça takılacak kadar büyük olmalıdır. Uçu açıkta olmalıdır. Kendiliğinden yemi kusmaz ise misina gerildiğinde ya da siz özellikle asıldığınızda o iğne bir yere takılmalıdır. Mamun iğnede doğal durmalı, akıntı ile hareket etmeli hatta zeminde değil biraz yüksekte boşta yüzer gibi durmalıdır. Zihninizde canlandırabilirsiniz. Mamun taze, hatta canlı olursa şahane olur. Levreğin avlandığı sığ ve köpüklü bulanık sularda zaten mamunu tırtıklayacak harami türler pek bulunmaz, bulunursa o da yem olacağını bilir. Ve en önemlisi levrek derinde değil sığda avlanır. Onun da av merası sığ ve çalkantılı sulardır. Gamitleri, gümüş balıklarını hızlıca ataklarla utarak avlanıyor. Zıpkın avlarımda senelerce gözlem yaptım, hiç bir zaman derin meralarda levrek görmedim. Agoşonla ya da baskın avıyla olsun, her zaman sığda avladım. Sığ sularda avlanmalarını izledim. İri bireyler sürüden geride yüzer hep, bazen de tek yüzer. İspendekler ve biraz daha iri boylar genelde kalabalık geziyor ve avlanıyorlar. Kalabalıkken daha cesur tek iken biraz daha tedirginler. İri yem iri balık avantajını arttırıyor. Canlı yemler çok avantajlı, oltayı uzağa atmak yerine sığ ve bol çalkantılı meralar tercih edilmeli. Fluorocarbon misina ışık kırılma indisi suya yakın olduğundan görünmezlik sağlıyor, avantaj getiriyor. Levrek avı konusunda izlemenizi önereceğim bir kanal var; Youtube platformunda. Balık De Bana Timur ustam efsane bir levrek avcısı hakikaten, videolarını izleyebilirsiniz. Başka sorular da olur ise ona da sorabilirsiniz yorumlarla.

BasakKuru

Yeni Üye
Adı
Başak Kuru
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim, bakıyorum hemen