Surf Cast Makine Tavsiyesi

Hedef balığınızın ne olduğunu nerede kullanacağınızı veya ne tür bir av yapacağınızı yazmamışsınız.
Makina 650 gram. Eğer yemlide kullanacaksanız idare eder. Yok çapari vb at çek yapacaksanız yorar.
ilk konu mesajimda ne tur av yaptigimi yazdim. kiyidan yemli takim kulkaniyorum hedef baligim cupra mirmir mercan vs.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ilk konu mesajimda ne tur av yaptigimi yazdim. kiyidan yemli takim kulkaniyorum hedef baligim cupra mirmir mercan vs.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Makina yemlide kurtarır. Devri yüksek. 5.2 12. Drag 8.
Yanlız sanırım 2015-2016 üretim. Yani satıcının dediği doğru üretimden kalkmış. Gelgelelim zaten araba gibi kamış ve makinalarda her sene yenileniyor. İsim renk ekstra özellik vb.
Kıyı avlarınızda işinize yarar.
Diğer taraftan sıkıntınız bütçede. Biraz daha üzerine ekleyerek yada taksitli yada ikinci el 90 veya 100 cm sarar bir makina düşünebilirsiniz.

TEKRARDAN MERHABALAR. oldukca buyuk bır balık kacırdıktan sonra guzel bı surf makıne almak zorunluluk oldu. kıyıdan beklemelı av yapıyorum.hedef balık cupra mercan mırmır granyoz vs. tarzı kıyıdan yemlemelı beklemelı surf av teknıgıne uygun surf makıne bakıyorum.ılk konuyu actıgımda cesıtlı onerılerınız oldu bende buna nazaran 2 makıne arasında kaldım bır tanesı caperlan adonıs 7000 lık makıne dıgerı ıse okuma surf 8 k makıne 2 makıne arasında 200 tl gıbı bır fark var . kullanıcı yorumu fazla bulamadım.yardımcı olurmusunuz. lınklerını ekledım gerı donus yaparsanız sevınırım. decathlondakı makınanın kafa yapısı daha ıyı gıbı geldı fakat drag gucu 6 kg olarak belırtılmıs bu soru ısaretı yarattı bende . sızce hangısı daha uygun olur bu tarz beklemelı avlarda

(link)

(link)

Ben size şu makineyi öneriyorum. Hem drag gücü daha yüksek 8kg hem de hafif bir makina hem de fiyatı uygun. O kadar büyük kafa makineye gerek yok beklemeli yemli avlar için.
(link)

Ben size şu makineyi öneriyorum. Hem drag gücü daha yüksek 8kg hem de hafif bir makina hem de fiyatı uygun. O kadar büyük kafa makineye gerek yok beklemeli yemli avlar için.
(link)

yekta bey tavsıyenız ıcın tesekkur ederım fakat surf cast balıkcılıkta duydugum ve soylenenlere gore genelde buyuk caplı makıne kullanılmasını onerıyorlar ayrıca 1 turda hat alma olarakta 100 cm.ve uzerı sarım yapanları tavsıye edıyorlar.sızın onerdıgınız 5000 lık makıne bıraz kucuk degılmı.ayrıca uzaga atabılme konusuda var 5000 lık makıne ıle 8000 lık bır surf kafa makıne arasında atısta mesafe farkı olmazmı dersınız

yekta bey tavsıyenız ıcın tesekkur ederım fakat surf cast balıkcılıkta duydugum ve soylenenlere gore genelde buyuk caplı makıne kullanılmasını onerıyorlar ayrıca 1 turda hat alma olarakta 100 cm.ve uzerı sarım yapanları tavsıye edıyorlar.sızın onerdıgınız 5000 lık makıne bıraz kucuk degılmı.ayrıca uzaga atabılme konusuda var 5000 lık makıne ıle 8000 lık bır surf kafa makıne arasında atısta mesafe farkı olmazmı dersınız
Çok fazla fark etmez. Bir turda sarımın 100cm ve üzeri olması hızlı sarım gerektiren av disiplini için önemli örneğin boğazda çinekop avlıyorsanız vs. Ama İzmirde çupraya atıyorsunuz çok uzaklara atmanıza zaten gerek yok. İp misina ve uygun kamışla 5000 lik kafa da gayet iyi mesafelere atış yapar. Sizin dikkat etmeniz gereken şey düşük devirli ve güçlü makine olması yani atmaktan çok balığı zorlanmadan çekebilmesi önemli. Ben beklemeli yemli avlarda 5000 lik makine kullanırım. Keza tekne ile çıkarsanız tekneden de kullanabilirsiniz ama surf makineyi teknede kullanamazsınız. Decathlon'un makinelerini çok iyi bilmiyorum aslında sadece uygun fiyatlı olduğu için önerdim. Yoksa Okuma derim ben şahsen.

Çok fazla fark etmez. Bir turda sarımın 100cm ve üzeri olması hızlı sarım gerektiren av disiplini için önemli örneğin boğazda çinekop avlıyorsanız vs. Ama İzmirde çupraya atıyorsunuz çok uzaklara atmanıza zaten gerek yok. İp misina ve uygun kamışla 5000 lik kafa da gayet iyi mesafelere atış yapar. Sizin dikkat etmeniz gereken şey düşük devirli ve güçlü makine olması yani atmaktan çok balığı zorlanmadan çekebilmesi önemli. Ben beklemeli yemli avlarda 5000 lik makine kullanırım. Keza tekne ile çıkarsanız tekneden de kullanabilirsiniz ama surf makineyi teknede kullanamazsınız. Decathlon'un makinelerini çok iyi bilmiyorum aslında sadece uygun fiyatlı olduğu için önerdim. Yoksa Okuma derim ben şahsen.

hımm anladım bu sekılde dusunmemıstım hıc. evet dedıgınız kesınlıkle doğru hzılı toplamakatan zıyade buyuk balıgı kıyıya getırmek bu esnadada yorulmadan cekmek onemlı ozaman dusuk devırlı guclu makıne bakmam gerekıyor. devır oranı ne olması gerekıyor pekı. yanı benım 2 urun arasında kaldıklarım bırı 4,7 dıgerı 4,2 devırlı bunlar yuksek devır anlamınamı gelıyor. tekne avcılıgı yapmıyorum . ayrıca oltayıda olabıldıgınce uzaga atmak gerekıyor balık cok fazla kıyıda degıl. gecen balıkta yanımda bırısınde shımano 10000 lık bı makınası olan bırı vardı bendede dandik 7000 lık bır makıne var suan... ıkımızdede 4,20 full karbon teleskobık kamıs var 2 mızda abanarak atıs yaptık 125 gr kursun ıle ve onun mesafesı benden 20 mt.re kadar daha fazlaydı. yanı buna etken makıne çapımı yoksa baska bıseymı .acıkcası uzaga atıp guclu bır makıne arayısındayım

Daiwa AG Plus 6000' i hiç kullanmadım.
3,4:1 devirli ve kolun bir turunda 82 cm sarıyor.
Çok güçlü bir makine olabilir. ( denemeyi çok isterdim )
( sanırım eski bir model )
İp misinaya uygun olup olmadığını bilmiyorum.
(link)

Son düzenleme:
Daiwa AG Plus 6000' i hiç kullanmadım.
3,4:1 devirli ve kolun bir turunda 82 cm sarıyor.
Çok güçlü bir makine olabilir. ( denemeyi çok isterdim )
( sanırım eski bir model )
İp misinaya uygun olup olmadığını bilmiyorum.
(link)

Yakın zamanda, benzer özellikleri olan bir makinede deneme yaparız birlikte🙂

Back