Surf Cast Makine Tavsiyesi

Kardeşim caperlan nerdeyse 700 gr. Belini kırar o makina senin.. yemli memli makinan hafif seç

Caperlanın makinası 700 gram desek
Daiwa ag plus 6000 makina 740 gram 🙂
Kullanılan dam stel power 512 gram 🙂
1,200 gram makina + kamış yapar
150 gram kurşun + takım + misina

Bu takımın sahibi affınıza sığınarak söylüyorum düşmanım olsa acırım haline. Kardeşim sen balığa zevk yapmayamı gidiyorsun yoksa kendine eziyet etmeyemi.
Çok ağır bir makinaya hiç ama hiç gerek yok.
Yorumlara bakarak tavsiyem 4000 4500 yada 5000 lik hafif bir makina derim.
İş için gittiğim izmirden yeni döndüm. Cuma akşamı iftardan sonra gece 3 e kadar kordonda çipuraya olta atanların yanındaydım. 20 kişiden 6 sında 4,20 cm surf kamış vardı. Diğerleri hep 3 - 360 vb kamıştı. Makinalar ağırlıklı olarak spin tarzı 3000 4000 makina idi. Hatta bir örnek olarak algılamayın 2,00 metrelik spin kamış ile olta yatıran bile vardı.
Sen kamışından memnunsun. Yanına en fazla en fazla 450 - 500 gramlık bir makina bak derim naçizane..

hımm anladım bu sekılde dusunmemıstım hıc. evet dedıgınız kesınlıkle doğru hzılı toplamakatan zıyade buyuk balıgı kıyıya getırmek bu esnadada yorulmadan cekmek onemlı ozaman dusuk devırlı guclu makıne bakmam gerekıyor. devır oranı ne olması gerekıyor pekı. yanı benım 2 urun arasında kaldıklarım bırı 4,7 dıgerı 4,2 devırlı bunlar yuksek devır anlamınamı gelıyor. tekne avcılıgı yapmıyorum . ayrıca oltayıda olabıldıgınce uzaga atmak gerekıyor balık cok fazla kıyıda degıl. gecen balıkta yanımda bırısınde shımano 10000 lık bı makınası olan bırı vardı bendede dandik 7000 lık bır makıne var suan... ıkımızdede 4,20 full karbon teleskobık kamıs var 2 mızda abanarak atıs yaptık 125 gr kursun ıle ve onun mesafesı benden 20 mt.re kadar daha fazlaydı. yanı buna etken makıne çapımı yoksa baska bıseymı .acıkcası uzaga atıp guclu bır makıne arayısındayım
Öncelikle düşük devirin ne anlama geldiğini bilmeniz faydalı olur.Devir arasındaki fark dişli sayısı ve doğal olarak kalınlığından kaynaklanır.Hızlı makinelerde dişli sayısı daha az ama daha kalın ve güçlü olduklarından devirde düşük olur.Dişli sayısı artınca 1 turdaki devir sayısı artar ama güç azalır.Bu tamamen hedef balık büyüklüğüyle alakalıdır.Doğal olarak aynı kafa yapısındaki makinelerden devriniz düşükse daha yavaş çekersiniz.Ama çok daha rahat çekersiniz.
Mesafe olayına gelirsek.Avlanma bölgeniz, atış tekniğiniz, kullandığınız kurşun tipi,misinanız hatta hava durumu bile atışınızı etkiler.Ayrıca teleskopik kamış kullanıyorsanız makine çok büyük bir fark yaratmaz.Parçalı güçlü kamışlar mesafede ciddi fark yaratmakta.
Şimdi benim kullandığım makineye gelirsek.Ben İstanbul Boğazında Raw 2 55 kullanıyorum.4.5:1 devirli ancak verdiği güç inanılmaz.Çift ters akıntı.150 gr kurşun ve 10 lu çaparinin tamamı güzel boyda istavrit dolu ve tüy gibi çekiyorsun.77 cm sarımı var ama balığı çekerken daha fazla tur yapmama rağmen dökmeden rahatlıkla balığı getiriyorum ki akıntıya rağmen.13 kilo drag gücü de zaten ayrı bir avantaj.
Bu örneği verme sebebim kişisel kanaatim ve tecrübem güçlü ve sağlam bir makine avı son derece zevkli ve kolay hale getiriyor.Parçalı kamış kullanıyorum.Bu makine ile 125 lik kurşunla denedim ve çift aksiyonlu kamışın ince olan ucu ile attım.Yaklaşık 170 tur civarı sardığımı sanıyorum.(Suya çarptığı anda makinemi kitleyerek denediğim atış)ortalama tur başına 73 cm sardığını var sayarsak hesabı sen yap.Hadi gittin dünya para verdin tam surf tipi bir makine aldın.Taş çatlasa aynı atış tekniğiyle ve gücüyle 10-15 mt fark eder.Parçalı 4,50 bir kamışda ise bu 40 mtlere çıkar.O zaman bu ciddi bir farktır.
Ben bu sadece 2 makineden birini alayım diyorsan bütçene de bu uygunsa beklemeli avda kullanacağın için vede servis parça olayını düşünürsek Okuma surf 8k işini görür.Atçek yapmayacaksan.Yoksa bel ve kol ağrısından uyuyamazsın.
Şimdiden rastgele

Benimde terminator 390 kamışın var ona hangi surf makina uyar yardımcı olur musunuz

(link)
(link)
Bunları düşünüyorum
Ama tica daha mantıklı geliyo
Uyar mı uymaz mı acaba

(link)
(link)
Bunları düşünüyorum
Ama tica daha mantıklı geliyo
Uyar mı uymaz mı acaba
* Bando Lıght Surf 7000 bende var. 4.1 devir ve
kolunun bir turunda 86 cm sarıyor olmasına rağmen pek güçlü değil.
( Misinayı ne kadar kolay sardıklarına not verirsem;
230 gr ile denedim 4,9 devirli Shimano Twinpower 8000 10 üzerinden 10
150 gr ile denedim 3.9 devirli Ryobı Proskyer Power Nose 10 üzerinden 7desem,
150 gr ile denedim 5.1 devirli Daiwa Emblem X 5000T 10 üzerinden 5 ,
125 gr ile denedim 4.1 devirli Bando light surf 7000 10 üzerinden 4 olur. )

* Tica Scepter GF8000 i kullanmadım. Devir 5.2 ve kolunun bir turunda 114 cm sardığı görünüyor. Zor sarıyor olabilir belki.

Son düzenleme:
* Bando Lıght Surf 7000 bende var. 4.1 devir ve
kolunun bir turunda 86 cm sarıyor olmasına rağmen pek güçlü değil.
( Misinayı ne kadar kolay sardıklarına not verirsem;
230 gr ile denedim 4,9 devirli Shimano Twinpower 8000 10 üzerinden 10
150 gr ile denedim 3.9 devirli Ryobı Proskyer Power Nose 10 üzerinden 7desem,
150 gr ile denedim 5.1 devirli Daiwa Emblem X 5000T 10 üzerinden 5 ,
125 gr ile denedim 4.1 devirli Bando light surf 7000 10 üzerinden 4 olur. )

* Tica Scepter GF8000 i kullanmadım. Devir 5.2 ve kolunun bir turunda 114 cm sardığı görünüyor. Zor sarıyor olabilir belki.
Anladım shinonun fiyatı ne öyle abi ya daha uygun fiyat önebileceğim bi ürün var mı

bando light ile catcher benimde dikkatimi cekmisti fakat okadar cok urun varki farkli ozelliklerde insanin kafasi allak bullak oluyor. pazartesi gunu izmirde caglar ava gidicem ordan butceme gore bir surf makine alicam nasipse artik

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back