Surf Cast Makine Tavsiyesi

Aynen erkan kardeşim kusura bakma
Monoflament misinaların esneme oranı daha fazladır
Floracarbon misinalar daha serttir.
( izmirdeyim telaş içinde uçağa binebilme derdindeyken yazdım kusuruma bakma )

estağfurullaf özcan abi ne demek. olur oyle seyler.kafam karıstı benımde. yanı bu durumda ben ozaman doğru şok sistemımı yapmıs oluyorum. yani adı üstünde şok misinası yapmak için esneyen mısına kullanmam lazım yanı mono mısına dogrumu yanı. sanırım derin suda jig avcılığı yapanlar floracarbon kullanıyorlar.esneme yapmasın ve jigin aksiyonu bozulmasın diye.

0,18 mm ip misinaya 125 gr. kurşun için şok lider bağlamazdım ben. bedenden gelen ipe fırdöndü ile direkt takımı bağlayıp atardım. Takımbedenini fc misinadan kendim yaparım.
İstanbul boğazında 0,14 ve hatta daha da ince ip misinaya şok lider bağlıyorlar, sürtünmeyi azaltıp erimi arttırmak için. Ama tabii atılan ağırlık 200-250 gr olabiliyor. Benim makinede 0,14 mm ip sarılı, 100 gr hatta 125 gramda bile şok lider bağlamıyorum.

0,18 mm ip misinaya 125 gr. kurşun için şok lider bağlamazdım ben. bedenden gelen ipe fırdöndü ile direkt takımı bağlayıp atardım. Takımbedenini fc misinadan kendim yaparım.
İstanbul boğazında 0,14 ve hatta daha da ince ip misinaya şok lider bağlıyorlar, sürtünmeyi azaltıp erimi arttırmak için. Ama tabii atılan ağırlık 200-250 gr olabiliyor. Benim makinede 0,14 mm ip sarılı, 100 gr hatta 125 gramda bile şok lider bağlamıyorum.

yani şok lider bağlamadanda ip misina ile atış yapılabiliormu. bunu bilmiyordum. yani direk ipe normal bildiğimiz sonsuz gezer kurşunu takıcaz. önüne fırdöndü bağlıcaz. onun önünede tek iğneli takımı yapıcaz.doğrumu anladım.bide öyle deniyim ozaman.

yani şok lider bağlamadanda ip misina ile atış yapılabiliormu. bunu bilmiyordum. yani direk ipe normal bildiğimiz sonsuz gezer kurşunu takıcaz. önüne fırdöndü bağlıcaz. onun önünede tek iğneli takımı yapıcaz.doğrumu anladım.bide öyle deniyim ozaman.
Bu biraz mera ile de ilgili bir durum. Mera taşlık kayalık olursa ipi kolay keser ve sırf bu nedenden bile şok kullanmak gerekir. Bu tip ilişkenler yoksa 0.18 mm ipi şoksuz da kullanırım ben. Ama 125 gr üstü için durum değişir.

Atışta şok düğümün takılması bir çok amatörün başını ağrıtan kronik bir sorundur. Takımınızın kopmasından, kamışın kırılmasına kadar her türlü sorunu beraberinde getirir .. Çok kalın şok kullanmayarak bu tehlikeyi nispeten bertaraf edebilirsiniz...Kesin iki türlü çözümü vardır..
Birincisi tapered şok misinası kullanmak...
İkinci şık ise, şok olarak ip misina kullanmak... En pratik çözüm de budur...
Ancak bu şekilde düğümün atışta yarattığı sıkıntılardan kurtulursunuz...
(link) linkinden alıntıdır.

Şok misinası yumuşak, bolca uzayabilen, esnek bir misina olması lazım.
Birde düğümledikten sonra uçları 3mm kadar bırakıp kesin. Sonra yanan sigara veya çakmak alevinin en dip tarafını yandan yaklaştırarak misinanın erimesini sağlayın. Erisin, top gibi olsun. Böylece atarken takılma ihtimali bir hayli azalır.
(link) linkinden alıntıdır.

Son düzenleme:
Merhaba Erkan.2 nedenle şok yapmamız gerekir.(1)Birinci sebep uzun atış yapabilmeyi kolaylaştırdığı için ince ip kullanırız ve bu ipler atış sırasında kullandığımız kurşun ağırlığını taşımaz ve patlar,tabi bu atış sırasında en yüksek gücü misinamızın uc tarafındaki 5-6 metrelik kısmı hisseder.takribi kamış boyumuzun 2 katı kadar bu yükü taşıyacak daha güçlü bir parça kullanırız ki buna da şok deriz,yükü kullandığımız şok çeker ipimiz peşi sıra gider.(2)İkinci sebebimizde kurnaz balıklar avına (yani yemimize)giden ipi farkederse ilgilenmez.dolayısıyla saldırmaz,avcılığımız düşer.işte bu tür avlarda şok olarak FloraCorbon misina kullanılır. Sebebide sudaki görünürlüğünün en düşük seviyede oluşudur balığı ürkütmez.Şoksuz olarak ip misina kullanabilirmisiniz?Elbette ip misinanızın kabiliyeti ve kalınlıgı kullanacağınız kurşun ağırlıgına tahammül eder güçteyse kullanırsınız.Balıkta dikkatlı bir balık degilse sıkıntı yaşamazsınız.Tabi kullandıgımız ip misinalar hep aynı çeker performansını veremez zamanla güçü düşecek ve kopmaya başlayacakdır,bu durumda da şok ile bir süre daha sizi idare edecektir,

Merhaba arkadaşlar, Okuma surf 8k makinem geldi. Aynı zamanda sığ kafa siparişim de ulaştı. Resimler ek'tedir. Ben sığ kafayı kullanacağım için hic kullanılmamış Orjinal kafa satılıktır. Özelden mesaj atabilirsiniz. Keyifli avlar dilerim.

Dosyalar

• 20190530_002708.jpg
    20190530_002708.jpg
    28.2 KB · Okunma: 59
  • 20190530_003019.jpg
    20190530_003019.jpg
    32.1 KB · Okunma: 62
  • 20190530_002824.jpg
    20190530_002824.jpg
    43.3 KB · Okunma: 59
  • 20190530_003235.jpg
    20190530_003235.jpg
    40.3 KB · Okunma: 61
  • 20190530_003220.jpg
    20190530_003220.jpg
    36.8 KB · Okunma: 61
  • 20190530_002836.jpg
    20190530_002836.jpg
    40 KB · Okunma: 60
Merhaba arkadaşlar, Okuma surf 8k makinem geldi. Aynı zamanda sığ kafa siparişim de ulaştı. Resimler ek'tedir. Ben sığ kafayı kullanacağım için hic kullanılmamış Orjinal kafa satılıktır. Özelden mesaj atabilirsiniz. Keyifli avlar dilerim.

Hayırlı uğurlu olsun. Orijinal kafayı satmanızı önermem. Orijinal kafaya 0.35-0.40 mm monoflament misina, sığ kafaya da 0.18 mm ip misina bağlamanızı öneririm. Daima alternatifiniz olsun.

sığ kafanin misina kapasitesi az gibi duruyor ne kadar aliyor misina

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

herkese iyi akşamlar. uzun bi araştırmadan sonra sonunda bi surf makıne almak nasip oldu. kararımı okuma surf 8k dan yana kullandım. bu makıneye bakmadan once çağlar ava gittim malesef okuma satmıyorlarmıs o yuzden şuan kampanyadan olan fıyatını 450 tl den veren shimano beasmaster 10000 modelını gösterdi direk satıcı. epey detaylıca ınceledım fakat sarma kolu pek hosuma gıtmedı.ayrıca kalomayı gevsetıp kafayı sokup baktıgımda orta milin uzerınde beyaz bı plastık dişli gördüm bu hosuma gıtmedı . makıne oldukca saglam kalıtelı malzeme bellı ama neden plastık kullanmıslar ve kolu neden o sekıl yapmıslar anlamadım. bırde okuma mazleme satan alamatra denızcılıge gıttım ve makıneyı gorur gormez tamam budur dedım. makıne oncelıkle gercekten agır bı makıne ve saglamlık hıssıyatı verıyor ınsana. shımanoda bunu hıssedemedım acıkcası.ve ayrıca 2.cı atısında yakın bır arkadasım shiamano beasmaster makınayı dagıttı ve hala garantıyle ugrasıyor. okumanın omur boyu garantısı varmıs o da enteresan geldı..neyse okuma surf 8 k yı uzunca bı ınceledım. 108 cm sarım 5+1 bılya 18 kg drag gücü 5.7.1 değerlere sahıp kafa ıstedıgım gıbı konık kafa. yıne satıcı kampanyada oldugunu 430 tl ten verecegını soyledı. ayrıca tutma kolundakı topuz kesınlıkle super yanı shımanoyla bu konuda karsılastırlamaz bıle. bu sebeplerden dolayı bu makıneyı tercıh ettım umarım hayrını görururuz guzel avlar yaparız. suan ıp mısına sarmadım cunkı 200 mt.lık 8x sargı kalıtelı ıp mısınaya 250 tl dedı .. makınenın yarı parası. sımdılık mono mısınayla deneyecegım bıraz daha sonrasında tavsıye ve butce dogrultusunda ip mısına arayısına baslıyacagım. makıneyı bır sure kullanıp sonrasında konu acıp kullancı yorumu olarak yazıcam.tavsıyelerınız ıcın herkese tesekkurler.
Merhabalar herkese yeni üyeyim doğayla ilgili herşeye merakı olan biri olarak çok uzun zamandır başlamak isteyip ama firsat bulamadığım olta ile balıkçılık hobisine yeni başlamiş bir arkadaşınızım araştırıp öğrendikçe ve gücümün yettiğince av takımlarımı oluşturmaya çalışıyorum ve baliksevdam en çok okuduğum web sayfalarından biri güzel ve faydali paylaşımları olan tüm üyelere teşekkür ediyorum Surfcasting makina arayışımda da Erkanengin arkadaşımızın açtığı bu başlık çok faydalı oldu aynı makinadan 01 Haziran 2019 da ben de edindim izmire yolum düşmüştü Alamatra denizcilikten ben de ayni makinadan aldım şuan indirim var her ürüne %25 mutlaka ne ihtiyaciniz varsa kaçırılmayacak fırsat herkese tavsiye ederim ayrica aldigim surf 8k okuma makina gerçekten çok harika seneye bu fiyata alabilmel mümkün olmayacaktır kaçırmayın derim herkese iyi dileklerimi sunarım ve herkesten ricam lutfen avlarinizda cevre bilincimiz en ust düzeyde olsun en ufak bir zarar vermeyelim tertemiz bir sekilde kullanalim

Back