Surf Casting Çukurova Av Raporu ( Yumurtalık)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selo farklı durumlar var kardeşim ben sana anlatırım senihcan ve Engin anlatmış zaten sen benim hic böyle 1 yorum yaptığımı gördünmü daha önce ordan anla artık

Cevaplarınızı okudum arkadaşlar. Gerçekten konun bu taraflara gitmesi bu şekilde yanlış anlaşılması ve uzatılması beni gerçekten çok ÜZDÜ..

CEVAPLARINIZA İSTİNADEN CEVABIMI VEREYİM :

1)

Senihcan kardeş senin ilk mesajına cevap olarak :

Benim raporumda bahsettiğim Orhanı yanlış algılayıp Orhan Avşar sanmışsınki tamamen farklı kişiler olay bu yanlış anlamandan sonra kopuyo sanırım sonra sende bilip bilmeden döktürmüşsün,, Göndermeler yapmışsın demişsin ; benim atletli fır döndü demek istediğim izoleli boncukla sıkıştırılmış tekli fırdöndü idi, fazla aparat kullanmamın sebebi denizin dalgalıu ve hedef balığımızın levrek olması nedeniyle ayrıntıda hatta fosforlu boncuktan bile kaçındığımı belirtmek için (zaten hedef balık diye belirtmiştim).zaten hem fikir olduğumuz KISMETTİR , kaldıki kendimi övecek bir anlatımımda yokki zaten en az balığı ben tutmuşum nasıl bi alaycı tabir kullanayım, Bu benim şahsi kaneatim ki nasıl bir ürkütme ve gönderme seneryosu veya alaycı bir tabir olabilir, yuki nin reklamını yapmışsın demişsin ben yuki kullanmadımki reklamını yapayım kullandığım kamış mıtchel privilage ve dam çift kalama makine, ankaradan misafir gelen kemal ağabeynin yeni almış olduğu kamışı inan ağabeynin denemek amaçlı kullandığı kamışın onların yorumunu ve okamışı atanların yorumunu yazdım.

( bu arada bayağı bi yukinin ve okamışı getiren firmanın reklamını sen yapmışsın ki ben tanımam bile firmayı) Orhan Bey'in balığı ürkütme seneryolarındaki söylemlerinin değişip değişmeyeceğinide merakla bekliyorum demişsin zaten Orhan Avşar 2-3 senedir kurşun klipsi yem klidi , yem klidli kurşun satıyooki,

Avrupa standartlarından bahsedip insaları bu zevkten soğuttuğumu düşünmüşsün aksine avı espirili bi şekilde güncelemeye çalıştımki insanları bu işe birazdaha heveslendirmek, lakin yazılan cevaplar beni üzdüğü kadar insanlara yuh be dedirtirmiştir emin ol..

Sonuç olarakta Orhan Avşarla ilgili problemlerinin bu güzel av raporunda işi ne..

Keşke yazmadan önce bi telefon açsaydında bana bende sana anlatsaydım bu taraflara çekilmeseydi konu.

2)

SEVGİLİ Muhammed kardeş

Orhan üstad dediğim şahsı sanırım sende Orhan Avşar sanıp döktürmüşsün bana :

Mersinde beraber av yaparken de orhan Avşar abine metiyeler düzüyordun istersen hatırlatım sana nedersin demişsin : yazın sonunda evet senle birlikte diğer arkadaşıda yazlığımdaki havuz başı barda ağırlama şerefine eriştim,oturup bi şeyler yudumlayıp hoş muhabbetler yapıldı , konuyu ben Orhan avşara getirdim hakında atıp tuttum metiyeler düzdüm mangalda kül bırakmadım, masa muhabbeti seninde ve senihcanında söylediği gibiydi aynen, lakin adanada birkaç muhabbet ortamında saygı duyduğum insanların bana tamamen yanlış düşündüğümü istersen Oarhan Avşar la bi yüzyüze konuş hatta aranıza giren üçün şahıslarlada bi yüzleşin muhabbetinden sonra

Orhan Avşar yüzyüze konuşma ve üçüncü insanların kuyruğunu kıstırıp kaçmalarına bizzat bi kaç arkadaşlarımızla şahit olduk.. ve bana düşende Orhan abiden helallik alıp özür dilemekti erdemlilik bunu gerektirir sanırım ve aramızda her hangi bi sıkıntıda kalmadı,

Sen iki yüzlü demişsin edebinle otur demişsin kendin gibi firmalar demişsin yazık kendinden çok emin ve büyük konuşmussun, keşke bi arasaydında yüzüme karşı söyleseydinde sanada açıklasaydım yanlış anlaşılmayı konular bu taraflara çekilmeseydi.

Bi hatırlatmada ben sana yapayım, Bir kahvenin bile kırk yıl hatırı vardır.

3)

mulgogi kardeş : yukarıda göndermelerin olmadığını net bir biçimde belirttim, alaycılık zaten haddim olmadığı gibi tarzımda olmadığını bi çok arkadaşım bilir, olayın zevk meselesi olduğu kadar kısmet işi olduğundada doğal olarak hepimiz hem fikiriz

Yazıların, yüz yüze söylemler gibi duyguları olmadığını İnan abi net bişekilde belirtmiş zaten.

4)

Senihcan kardeş :

Her turnuva öncesi malesef bu konuda çok uğraşan insanlara konuya vakıf olan insanların farkettiği forumlarda veya gruplarda bir taş atma yaşanıyor demişsin. Mersin turnuvasında sitenize üye olmama rağmen adanadan bu av sitiline gönül vermiş 11 adet arkadaşımıda mersine getirdiğimi ki buna şahit olarakta site yöneticisini göstere bilirim. Kaldıki tükiyede bu tarz organizasyonların çoğalmasını şiddetle isteyen biri olduğumuda sitenizin yöneticisi dahil olmak suretiyle etrafımdaki farklı farklı sitelerde boy gösteren form dernek ayrımı yapmadan koşturarak elimizden gelen reklamı yapmak ve katılımda bulumaktır.

SEVGİ VE SAYGI ÇERÇEVESİNDE YAŞAMAMIZ DİLEĞİYLE

KEMAL UĞUR

0553 475 33 39

Cevaplarınızı okudum arkadaşlar. Gerçekten konun bu taraflara gitmesi bu şekilde yanlış anlaşılması ve uzatılması beni gerçekten çok ÜZDÜ..

CEVAPLARINIZA İSTİNADEN CEVABIMI VEREYİM :

1)

Senihcan kardeş senin ilk mesajına cevap olarak :

Benim raporumda bahsettiğim Orhanı yanlış algılayıp Orhan Avşar sanmışsınki tamamen farklı kişiler olay bu yanlış anlamandan sonra kopuyo sanırım sonra sende bilip bilmeden döktürmüşsün,, Göndermeler yapmışsın demişsin ; benim atletli fır döndü demek istediğim izoleli boncukla sıkıştırılmış tekli fırdöndü idi, fazla aparat kullanmamın sebebi denizin dalgalıu ve hedef balığımızın levrek olması nedeniyle ayrıntıda hatta fosforlu boncuktan bile kaçındığımı belirtmek için (zaten hedef balık diye belirtmiştim).zaten hem fikir olduğumuz KISMETTİR , kaldıki kendimi övecek bir anlatımımda yokki zaten en az balığı ben tutmuşum nasıl bi alaycı tabir kullanayım, Bu benim şahsi kaneatim ki nasıl bir ürkütme ve gönderme seneryosu veya alaycı bir tabir olabilir, yuki nin reklamını yapmışsın demişsin ben yuki kullanmadımki reklamını yapayım kullandığım kamış mıtchel privilage ve dam çift kalama makine, ankaradan misafir gelen kemal ağabeynin yeni almış olduğu kamışı inan ağabeynin denemek amaçlı kullandığı kamışın onların yorumunu ve okamışı atanların yorumunu yazdım.

( bu arada bayağı bi yukinin ve okamışı getiren firmanın reklamını sen yapmışsın ki ben tanımam bile firmayı) Orhan Bey'in balığı ürkütme seneryolarındaki söylemlerinin değişip değişmeyeceğinide merakla bekliyorum demişsin zaten Orhan Avşar 2-3 senedir kurşun klipsi yem klidi , yem klidli kurşun satıyooki,

Avrupa standartlarından bahsedip insaları bu zevkten soğuttuğumu düşünmüşsün aksine avı espirili bi şekilde güncelemeye çalıştımki insanları bu işe birazdaha heveslendirmek, lakin yazılan cevaplar beni üzdüğü kadar insanlara yuh be dedirtirmiştir emin ol..

Sonuç olarakta Orhan Avşarla ilgili problemlerinin bu güzel av raporunda işi ne..

Keşke yazmadan önce bi telefon açsaydında bana bende sana anlatsaydım bu taraflara çekilmeseydi konu.

2)

SEVGİLİ Muhammed kardeş

Orhan üstad dediğim şahsı sanırım sende Orhan Avşar sanıp döktürmüşsün bana :

Mersinde beraber av yaparken de orhan Avşar abine metiyeler düzüyordun istersen hatırlatım sana nedersin demişsin : yazın sonunda evet senle birlikte diğer arkadaşıda yazlığımdaki havuz başı barda ağırlama şerefine eriştim,oturup bi şeyler yudumlayıp hoş muhabbetler yapıldı , konuyu ben Orhan avşara getirdim hakında atıp tuttum metiyeler düzdüm mangalda kül bırakmadım, masa muhabbeti seninde ve senihcanında söylediği gibiydi aynen, lakin adanada birkaç muhabbet ortamında saygı duyduğum insanların bana tamamen yanlış düşündüğümü istersen Oarhan Avşar la bi yüzyüze konuş hatta aranıza giren üçün şahıslarlada bi yüzleşin muhabbetinden sonra

Orhan Avşar yüzyüze konuşma ve üçüncü insanların kuyruğunu kıstırıp kaçmalarına bizzat bi kaç arkadaşlarımızla şahit olduk.. ve bana düşende Orhan abiden helallik alıp özür dilemekti erdemlilik bunu gerektirir sanırım ve aramızda her hangi bi sıkıntıda kalmadı,

Sen iki yüzlü demişsin edebinle otur demişsin kendin gibi firmalar demişsin yazık kendinden çok emin ve büyük konuşmussun, keşke bi arasaydında yüzüme karşı söyleseydinde sanada açıklasaydım yanlış anlaşılmayı konular bu taraflara çekilmeseydi.

Bi hatırlatmada ben sana yapayım, Bir kahvenin bile kırk yıl hatırı vardır.

3)

mulgogi kardeş : yukarıda göndermelerin olmadığını net bir biçimde belirttim, alaycılık zaten haddim olmadığı gibi tarzımda olmadığını bi çok arkadaşım bilir, olayın zevk meselesi olduğu kadar kısmet işi olduğundada doğal olarak hepimiz hem fikiriz

Yazıların, yüz yüze söylemler gibi duyguları olmadığını İnan abi net bişekilde belirtmiş zaten.

4)

Senihcan kardeş :

Her turnuva öncesi malesef bu konuda çok uğraşan insanlara konuya vakıf olan insanların farkettiği forumlarda veya gruplarda bir taş atma yaşanıyor demişsin. Mersin turnuvasında sitenize üye olmama rağmen adanadan bu av sitiline gönül vermiş 11 adet arkadaşımıda mersine getirdiğimi ki buna şahit olarakta site yöneticisini göstere bilirim. Kaldıki tükiyede bu tarz organizasyonların çoğalmasını şiddetle isteyen biri olduğumuda sitenizin yöneticisi dahil olmak suretiyle etrafımdaki farklı farklı sitelerde boy gösteren form dernek ayrımı yapmadan koşturarak elimizden gelen reklamı yapmak ve katılımda bulumaktır.

SEVGİ VE SAYGI ÇERÇEVESİNDE YAŞAMAMIZ DİLEĞİYLE

KEMAL UĞUR

0553 475 33 39

Açıklaman içni teşekkür ediyorum Kemal kardeşim . Şahsen yukarıda verdiğin cevaplarla şahsen beni utandırdın . Herkesin nezdinde yazdıklarını farklı anladığım için özür dilerim. Yuki reklamı kısmında beni ynalış anlamışsın gerçekten son dönemde reklamı çok yapılıyor ve altta zaten söyledim ilk defa yüklü surf casting ekipmanları ithal eden bir firma ve bunu tebirk ettiğimi düşünerek yazdım yazımda . Tecrübeyle sabit gibi kesin bir ifade + Orhan adı geçince son dönemde gerçekten firmalardan telefon geliyor olayı şahsen buna yordum ve forumda gördüğüm içinde şaşırarak o mesajı attım. Ama ilk mailimde ki ithamlarımı özür diliyerek geri alıyorum. Ama yinede tecrübeyle sabit kısmı yerine gözlemlerimiz bu yönde veya böyle düşünüyoruz demek daha yerinde geliyor. Önyargımdan ve yanlış sonuç çıkarmamdan dolayıda senden şahsen özür diliyorum. İyi avlar her zaman rasgelsin..

Açıklaman içni teşekkür ediyorum Kemal kardeşim . Şahsen yukarıda verdiğin cevaplarla şahsen beni utandırdın . Herkesin nezdinde yazdıklarını farklı anladığım için özür dilerim. Yuki reklamı kısmında beni ynalış anlamışsın gerçekten son dönemde reklamı çok yapılıyor ve altta zaten söyledim ilk defa yüklü surf casting ekipmanları ithal eden bir firma ve bunu tebirk ettiğimi düşünerek yazdım yazımda . Tecrübeyle sabit gibi kesin bir ifade + Orhan adı geçince son dönemde gerçekten firmalardan telefon geliyor olayı şahsen buna yordum ve forumda gördüğüm içinde şaşırarak o mesajı attım. Ama ilk mailimde ki ithamlarımı özür diliyerek geri alıyorum. Ama yinede tecrübeyle sabit kısmı yerine gözlemlerimiz bu yönde veya böyle düşünüyoruz demek daha yerinde geliyor. Çünkü defalarca şahit olduğum bir durum bu aparatlarla güzel levrekler alındığı tabi bu iş kısmet işi . Önyargımdan ve yanlış sonuç çıkarmamdan dolayıda senden şahsen özür diliyorum. İyi avlar her zaman rasgelsin..
Erdemliliğinden dolayı sanada çok teşekkürler 🙂 bi de ben kendime eleştiri yapayım müsade edersen 🙂 açıkcası kompozisyonumda okadar iyi değildir kendimce bi şeyler paylaşım dedim 🙂 kompozisyonumdaki tavsiyeni dikkete alacağım 🙂
Sevgiler 🙂

Yaklaşık birkaç yıldır surf disiplinini; kendimce araştırarak, geliştirerek, deneyerek vs.. yapmaya çalışıyorum. Bunca zaman denediğim birçok kamış (Trabucco Poetica-Daiwa Tournament-Okuma Salina III-Yuki vs..) ve olta düzeneği oldu (Paternoster, üçlü fırdöndülü döndüsüz, ıvır zıvır vs.. ) Bu işlere ilk başladığımda Orhan Avşar'ın emeği üzerimde çok idi ve halen de bu imkanları bizlere sağlayabiliyor (O'na ayrıca teşekkür) Bu arada reklam yaptım kusuruma bakmayın artık 🙂

Son zamanlarda ki yaklaşık 1 senedir takımımı değiştirmedim, kullandığım sistem aynen şu şekilde;

Okuma Salina III 430 cm Tele Surf Kamış (100-250)
Shimano Ultegra XSA 4500
Kendo Braid 8 Örgü 16
Beden için 40 veya 50 mono veya FC (Bir buçuk kulaç)
Kol için 30 FC (Bir kulaç)
İğne olarak da değişmezim olan Owner 50173 2 numara kullanıyorum
Takım ya hırsız tek iğne ya da askı tek iğne şeklinde
Gece ay var ve su temiz ise fosforlu boncuk kullanmıyorum, bunun haricindeki durumlarda kullanıyorum.

Bunları niye yazdığıma gelince ;

- Son zamanlarda bu disipline gönül vermiş balıkçı dostlarımda; yem kilidi, fosforlu boya veya normal boyalı surf kurşunlar gibi birçok değişik sistem görmekteyim. Bunlar gayet normal hatta çok güzel gelişmeler. Bana soracak olursanız, gereksiz teferruatlar. Balığı ürkütebilecek fazlalıklardan her zaman kaçındım.
- Bu avda yanımdaki Yusuf arkadaşımın kullandığı iki iğneli ve kısa kollu takımlarla 3 karakulak ve bir adet levrek ile gecenin skoreri olarak avı sonlandırdığını da belirtmek isterim
- Orhan Avşar'a yapmış olduğunuz dokundurmada "Breakway"in distrübitörü olacağını belirtmişsiniz. Bunu sizin sayenizde ben de öğrenmiş oldum. Elbetteki kendisi satmış olduğu ürünlerle ilgili iyi veya kötü yorumu yapacaktır ama balık malzemeleri satan biri olarak da bu disipline gönül veren insanların talepleri doğrultusunda elinden geldiğince her malzemeyi de iş yerinde bulundurması elzemdir sanırım 🙂 Türkçesi; "Ben burada satıcı konumundayım, sen ister alırsın ister almazsın"
- Bu avda kullanmış olduğum YUKI kamış, gerçekten harika bir kamış bu arada. 100 ve 140 gr lık surf kurşunlar denedim. Kamış; "Daha ağırı yok mu" dedi. Lafın kısası, ağır kurşunlar ile daha uzak mesafeleri yoklamak isteyen arkadaşlarıma özellikle tavsiye ederim. Yine reklam yaptım bu arada kusura bakmayın tekrar 🙂
- Şunu öncelikle unutmamak lazım; benim yanımdaki adam 150 tl lik takımla benden çok balık yakalıyorsa kısmetten başka nasıl bir söylemde bulunabiliriz?

Kemal arkadaşımın bu rapordaki ürkütme söylemleri tamamen kendisine av esnasında benim söylediklerim.Bunu da belirtmek isterim.Bu arada Avrupa'da yaşayan bir balıkçı da olsam şu saatten sonra takımlarım aynı olacaktır. Sakın sabit fikirli olduğumu, geri kafalı olduğumu düşünmeyin, üzülürüm 🙂 İsteyen, yine şekerli kurşunlarını, boncuklarını kullanabilir

Hepinize gönülden saygılar. Saygılı, içten pazarlıksız paylaşımlar ve tartışmalar dilerim. Rastgelsin

Rica ederim Yeğen 🙂 sizlerin böyle güzel sonuçlar alan avları yapması beni ziyadesiyle mutlu ediyor.Özellikle Sen ve Şahin in '' havayı koklayıp '' doğru tercihler ile fark yaratıp çok başarılı avlar çıkarmanız daha da mutlu ediyor.Arada meydan okuman olmasa daha iyi olacak ama olsun,yetişmemde emeği olan Mürsel Babanın ( Mürsel Ergen ) dediği gibi '' boynuz kulağı elbet bir gün geçecek geçmesine ama hiç bir zaman duyamayacak 🙂 ''

Yazmama kararımı yine senin yüzünden bozdum 🙂 Hepinizi tek tek tebrik ediyorum,daha da iyileri rastgelsin,siz en iyi bildiğiniz şeyi yapmaya,yani balık tutmaya devam edin 🙂 abeste iştigali boş verin.

Sevgilerimle 🙂

hoppala dedim yazılan yorumları okuduktan sonra bu nedir yahu güzel bir av güncesi yazmış kemal dostum sağ olsun konu nerelere gelmiş ne gerek var bunlara yeni başlayacak olan arkadaşlara çok güzel örnek olmuş bol tartışma atışma konunun özünden eser yok ben forma yeni üye olsam vallahi konu açmaya birşey sormaya çekinirim lütfen arkadaşlar böyle paylaşımları farklı boyutlara çekip tartışma malzemesi yapmayalım kişi yada kişiler ile sorunumuz varise özelden yada farklı yollar ile çözelim...

Back