Surf Casting Çukurova Av Raporu ( Yumurtalık)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yeni bir sevgili üye ben oluyorum galiba 🙂 mesajımı dikkatli okursanız bende sizin gibi, tartışmayı gereksiz bulduğumu ve inan01'in açıklamaları ile tartışmanın bitmesi gerektiğini belirtmişim . Siteye yeni üye olmadım, ki üye olma tarihleri de kullanıcı profillerinde mevcut diye biliyorum, forumun sessiz bir izleyeniyim sadece.

Edit:imla
İsminiz altındaki Yeni Üye yazısını baz aldığım için böyle bir karışıklık oldu. Dikkatli okudum zira bir cümlelik yazınızı detaylı okumama pek gerek yok 🙂 yazının gereksiz tartışmaları sonlandıracağını söylemişsiniz. Bu gereksiz tartışmalar nelerdir? Konuda bahsi geçmediği için bilemiyoruz. Bahsettiğiniz ithamlar nelerdir? Eğer gözümden kaçmadıysa bu konuda da bir itham göremedim. Mesajınızda burada bahsi geçmeyen ve bizim bilmediğimiz konulardan ve ithamlardan bahsetmenize istinaden onay verdiğiniz arkadaşı tanıdığınızı ve bu forumun dışında cereyan eden konuları bu av güncesi üzerinden buraya taşıdığınız izlenimi verdi.

Ayrıca belirtmek isterim ki Türkiye'de daha emekleme aşamasında olan bir disiplin ile ilgili yapılacak hiç bir tartışma gereksiz değildir. Her türlü fikre, yönteme saygıyla yaklaşmak gerekir. Ben armut seviyorken, başkası elma sevebilir. Umarım anlatabilmişimdir.

Konunun birinci sayfasında ki tartışmayı başlatan mesajı gözden kaçırmış olduğunuzu düşünüyorum, bahsettiğim ithamlar oradadır, nacizane önerim konuyu ilk mesajından itibaren tekrar önyargısız okumanız, iyi geceler diliyorum.

Tebrikler akdeniz yine güzelliğini konuşturmuş 🙂 Yazınızın bir kısmı direk Orhan Beyin dizeleri olmuş şaşırtmadı. Yuki reklamı bu aralar Türkiyede çok yapılıyor ilk defa Türkiyede o kadar yüklü surf casting malzeme ithalatı yapıldı inşallah Dimağın yüzü kara çıkmaz. Breakway'in distribitörlüğünü de almaya çalıştığıyla iligli bazı haberler geldi kulağıma inşallah alır o zaman merak ediyorum raporlarınızda yem kilidi gibi balığı ürküten şeyler lafı geçecekmi 🙂 Tecrübeyle sabit bir kaç avınızıda paylaşırsanız sevinirim çünkü bütün avrupada insanlar bu tarz surf casting aparatlarını boşuna kullanmıyorlar diye düşünüyorum ki şahsen Mersin avlarımda bu tarz surf casting malzemeleriyle çok güzel avlarım oldu keza yine akdeniz ve egde yine balığı ürküttüğünü iddia ettiğiniz parçalarla çok güzel avlara bizzat şahit oldum ki denizin en akıllı canlısı ahtapot avınıda bu ekipmanları kullanarak yapan bir çok tanıdığım ve şahsen bende 1 avımda bu güzel tecrübeyi yaşadım 🙂 Surf Casting avlarının yayılması için bir çok çalışma yapan arkadaşlar var ve bence artık böyle üstü kapalı göndermelerle insanları bu stilden soğutmak yerine Avrupa standartlarında bilinçli surf casterlar yetiştirmek ve insanları bu avlara alıştırmak için bu tarz yaklaşımlardan kaçınmak bence en doğrusu olur . Gerçekten Dimağın breakway'in distribitörlüğünü almasını ve Orhan Bey'in balığı ürkütme seneryolarındaki söylemlerinin değişip değişmeyeceğinide merakla bekliyorum...

Konunun birinci sayfasında ki tartışmayı başlatan mesajı gözden kaçırmış olduğunuzu düşünüyorum, bahsettiğim ithamlar oradadır, nacizane önerim konuyu ilk mesajından itibaren tekrar önyargısız okumanız, iyi geceler diliyorum.

Sanırım bu mesajdan bahsediyorsunuz. Öncelikle konuda bir ön yargı geliştirmemi gerektirecek durumun bulunmadığını belirtmek isterim. Senihcan arkadaşımızın mesajında ise ben ithamdan çok iyi dilek gördüm. Mesajında rahatsız noktalar bulduğum ve bunu kendisine açıkladığım arkadaşımız ise yazdığı mesajda bu ürünlerin avı ürküttüğünü düşündüğünü belirtmiş. Senihcan arkadaşımızda karşı tez olarak ürkütmediğini belirtmiş. Zira yine kendi mesajından anladığımız kadarıyla verim de almış. Sizler ise verim alamamışsınız. Az önce dediğim gibi forum dışında gelişen ve bizlerin hakim olmadığı konularda yapılacak yanlış yorumlar ve tanımlamalar, tartışmaları bitirmekten çok başka tartışmalara vesile olur.

Son düzenleme:
Engin arkadaşımın konuya dahil olduğu iyi olmuş. Av konularında nasip en büyük etkendir şahsen yan yana avlandığımız tekne avında birebir aynı takımla avlanıp Engin 8,10 parça 400 gr üzeri karagöz alırken aynı yem aynı takım aynı yem bağlayış stiliyle aynı yerde ben 2 tane ufak mercan çekmiştim. Diğer konuya gelirsek yersel dostum ben söylemek istemememe rağmen konuyu özetlemiş . Mersinde arkadaşla birlikeki avımızda şuan söylediklerinin tam tersini bize anlatmış hatta Orhan bey ile ilgili kötü anılarını dinlememizden dolayı ava 2 saat geç başlamıştık . Balığı ürkütme muhabbeti garip bir şekilde bir abimizin diğer bir abimizle arasının bozulmasıyla başlayan İstoçtan abi sizleri kötülüyorlar haberiniz olsun diye 3 farklı yerden haber almamızla başlayan bir konudur . Balığı ürküttüğünü düşündüğüm aparatlar yerine balığı ürküttüğü tecrübeyle sabit lafıda olayın bu göndermelerden başka bir şey olmadığı kanaatini bende fazlasıyla oluşturmuştur. Şahsen ve diğer dostlarımın avları bu aparatlı takımlar ile gerçekleştirilmektedir. Şahsen ben bu aparatları ebay üzerinden sipariş vermekteyim. Denizlerdeki kurnaz ve akıllı olarak bilinen levrek ve ahtapot avlarınıda bu aparatlarla defalarca kere tutulduğuna bizzat veya arkadaşlarımın avlarından şahit olmuşumdur. Bu aparatlar gerçekten eğer surf casting yani uzak atış avlarında verimli olan aparatlardır. Şahsen Mersinde avlandığım bir merada balık 5 10 metre ileride çıktığı bir bölgede ben el oltasıyla en iyi verimi almaktayım . Ama eğer balık ileride sığlık ve dalganın kırıldığı yer 100 metre ve üzeri olan yerlerde ise bu aparatların çok faydasını görmüşümdür. Takımı büyük bir şiddetle savurduğumuz avlarda yem düşmemesi için yem şişi yem ipi yem kilidi gibi aparatlar yemin iğnede kalması veya düzgün kalması için çok kullanışlı şeylerdir . Eğer yem kilidi balığı ürkütüyor ise yem ipinin balığın ardına bile bakmadan kaçmasına sebep olacaktır o zaman ki hiçbir avım da böyle bir şeye şahit olmadım . Bu tarz kesin konuşulan basmakalıp şeylere yazan kişiyi bilmesem bile karşı çıkarım . Bu zamana kadar en iri balıklarımı da bunlar iş yapmaz diyen kişilerin laflarından sonra almışımdır . Bu demek değildir boncuksuz normal bir takım iş görmez ama balığın iyice azaldığı dönemde balığı kandırmaya çalışan insanlar ile ve yeni bir disiplinde Avrupa da kullanılan malzemeler ile insanları tanıştırıp bu av stiline insanları alıştıran klasik akdenizde ne tuttuysa türüne boyuna bakmadan etçilik yapma zihniyetinden uzaklaştıran olumlu davranışları kötüleyen kendi kafalarına göre sonuç çıkaran herkese de kendi düşüncemi sıkılmadan söylerim . Şahsen son yıllarda bireysel çabaların dışında büyük şirketlerinde ilgi gösterdiği ve ithalatını yaptığı bu güzel balıkçılık disiplinini de bu şekilde basma kalıp laflarla zedelenmesi garip tartışmalara girilmesi de şahsen beni üzüyor....

Neyi alıp veremiyorsunuz cidden anlamıyorum... Rapor için tebrikler gerisini okurken asabım bozuldu.. Surf gibi bir disiplinde bile bukadar çekişmeler varsa bizim balıkçılık camiası bitmiş arkadaş..
Abi baya uzak kalmışsın o zaman surf ile ilgili durumlardan 🙂 Her turnuva öncesi malesef bu konuda çok uğraşan insanlara konuya vakıf olan insanların farkettiği forumlarda veya gruplarda bir taş atma yaşanıyor 🙁 Görüştüğümüz bir gün olayları özet geçerim sana 🙂

Abi baya uzak kalmışsın o zaman surf ile ilgili durumlardan 🙂 Her turnuva öncesi malesef bu konuda çok uğraşan insanlara konuya vakıf olan insanların farkettiği forumlarda veya gruplarda bir taş atma yaşanıyor 🙁 Görüştüğümüz bir gün olayları özet geçerim sana 🙂

Valla hiç ama hiç ilgimi çekmiyor bu tip tartışmalar Senihciğim 🙂 Başka platformlarda yaşananlar orada kalmalı bence.. Burası sessiz sakin huzurlu olsun tek derdimiz bu.. Belki yarın bu konu silinecek, olan rapora olacak, o güzelim balıkların suçu ne? Bence bir kayabalığının bile raporla taçlanmaya hakkı var..

Valla hiç ama hiç ilgimi çekmiyor bu tip tartışmalar Senihciğim 🙂 Başka platformlarda yaşananlar orada kalmalı bence.. Burası sessiz sakin huzurlu olsun tek derdimiz bu.. Belki yarın bu konu silinecek, olan rapora olacak, o güzelim balıkların suçu ne? Bence bir kayabalığının bile raporla taçlanmaya hakkı var..
Raporun silinmesi taraftarı değilim zira ilk mesajımda da belirttiğim gibi raporu beğenerek okudum. Diğer mesajlarımda ise dediklerinize pararel doğrultuda görüşlerimi paylaştım. Bana bu durum başka yerlerde olan bir konunun buraya taşınması gibi geldi ve bana göre alaycı tabirlerle ifade edilmesini yanlış bulduğumu belirttim. Benim nazarımda konuyla ilgim bundan ibarettir.

Selahattin kardeşim yorumlarda uymayan bir şey varsa komple rapor yerine uygun görmediğiniz yorumları silersiniz . Rapor zaten çok güzel mükemmel bir av ama böyle güzel bir av güncesinde bile olay vakıf olmadığınız için farketmediğiniz 1 taş var onuda kırparsanız sitede bulunan güzel bir rapor olarak layıkıyla kalır 🙂

Selahattin kardeşim yorumlarda uymayan bir şey varsa komple rapor yerine uygun görmediğiniz yorumları silersiniz . Rapor zaten çok güzel mükemmel bir av ama böyle güzel bir av güncesinde bile olay vakıf olmadığınız için farketmediğiniz 1 taş var onuda kırparsanız sitede bulunan güzel bir rapor olarak layıkıyla kalır 🙂

Yarın ola hayrola valla bence de silinmesin ortak karar ne olur bakacağız..

Back