Merhaba,
Okuma Makaria 3 parçalıya karar vermiştim ama genel olarak Karadeniz kıyıları ve Kocaeli Körfez'de avlandığım için emin olamamıştım. Cengiz Balıkçılık'taki arkadaşın tavsiyesi ile Okuma Ceymar Tele Surf 4,30 6 parçalı kamış ve Okuma Trio Rex Salt TXS-60 FD kombinesi yaptım. Daha önceki surf olta takımım Decathlon'dan alınma Trachurus Telesurf 4,20 ve Daiwa Crossfire 5000 makineydi. İkisinde de ip misina var.
Okuma'dan yaptığım yeni kombineyle denizden çekerken aşırı zorlanıyorum, boş kurşunu çekerken bile inanılmaz yoruyor, ağırlık olarak 2 kombin de hemen hemen aynı ama Okuma Ceymar ve Rex 60'lı olanı resmen denizden çekemiyorum, kollarım kopuyor. Benim yanlış yaptığım bir şey mi var yoksa ürünlerde bir sıkıntı mı vardır?
150 gram kurşun atıyorum. Bana kamış biraz dengesiz olduğu için böyle oluyor gibi geliyor, Trachurusun arka sapı daha uzun ve tutuş yeri ağırlığı ortalıyor.
Bu takım daha büyük balıkları çekmek için tasarlandığı için zorlanıyor olabilir miyim?
Sizce Cengiz'e bir götürüp baktırmalı mıyım? Yardımcı olur musunuz?
Teşekkür ederim
Wallace43