Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf casting olta takımı hazırlama

jak901

Yeni Üye
Adı
Recep
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar
Ryuji bosphorus 420
Okuma acuador 8000A
kendo classic 300m 0.16mm bu şekilde ekipmanlarım var,boğazda av yapmak istiyorum yeni başlayacağım
sahte maketli ve çaparili takımları nasıl yapabilirim hangi malzemeler lazım,kurşunum dahi yok henüz hepsini alacağım öğrenip
Teşekkürler,Rastgele iyi forumlar

BALIKDENiZDE

Daimi Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Boğaz dediniz, ben diskalifiye oldum :) @SKARPİ66 Özcan abim bilir boğazın huyunu suyunu.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben biraz tereddütte kaldım. Şöyleki;
“sahte maketli ve çaparili takımları nasıl yapabilirim hangi malzemeler lazım” sözünüze istinaden sorayım.
- Evde kendinizmi çapari bağlamak, yada sahte maket balık yapmakmı istiyorsunuz?

-Bu arada nerede boğazın hangi yakasındasınız?
-Yeni başlıyorum diyerek direk kurşun arkasından başlamak… Demekki atış yapabiliyorsunuz.

Başlangıçta kıyıdan hazır satılan takımı almak, olta atacağınız yerin havasını, suyunu, dip yapısını, hangi saatte balık yaptığını, çaparide hangi renk floşun, sahtede hangi renk sahtenin iş yaptığını merada sormak, gözlemlemek abartmadan 1-2 tane orada takım yapandan almak daha mantıklı. Kıyıdaki malzemeci biraz pahalı satar. Olayı çözdükten sonra mağazadaçalışacağınız malzemeyi biraz daha ucuza ve nokta atışı alırsınız.
Bu ekipman işi zamanla öğrenerek alınırsa elinizde atık malzeme, kullanılmayacak malzeme daha az olur. Yoksa ben yeşil floş derim, diğeri koyu yeşil der, biri mavi der. Gittiğiniz merada açık yeşil çalışır. İşin ilginç tarafı bir balıkçı çantasında her rengi olmalı. Havanın ve suyun durumuna, saate göre.

Kamışınız iyi. Atar gramajıda k.arkasına uygun. Makinayı bilmiyorum. İp kalınlığıda boğaz için ok. Yanlız kıyıda makinadaki ipin önüne 020 den 10 mt şok bağlatın. Atarken içiniz rahat olsun.
Bunun dışında kafanıza takılan birşey olursa yazın..
RASTGELSİN.