Herkeze Merhaba,
Bilgi ve tavsiyelerinize ihityacım var çok kararsızım konu hakkında bilgim olmadığı için 😄
Daha önceden sizlerin yardımları ile kendimce ve çevremce güzel bir Lrf set yapmıştım. Şimdi ki merakım ise Surf casting yöntemi, avlak bölgelerim çoğunlukla Tekirdağ ve Enez çevreleri ara sıra boğaza gitme düşüncem de var tabi, bütçeme uygun yaptığım birkaç araştırmam
- Makine seçimlerim
1 Ryuji Marvel 8000
2 Albastar Lite Surf 8000
3 Bauer Fruia 8000
4 Remixson sirius 8000
- Kamış seçimlerim
1 Okuma wave power 4.20 tele surf 100-200
2 Kudos ultra cast 4.20 tele surf 200
3 Bauer Mascot 4.20 3 parçalı 100- 200
genelde forum ahalisi lrf ve spin ağırlıklı olduğundan - yeni tavsiye isteyenlerinde tavsiye ve fikirlere pek uymayıp kendi bildikleri gibi hareket etmelerinden sebep ile cevap yazılmıyor gibime geldi.
öncelikle tekirdağ enez mera. kıyıdan sahilden yemli av. naçizane kendi fikrim.
1- hibrit uçlu 3 parça bir kamış. ( senin yazdığın bauer mascot 3 parça kamış 700 gramlık bir sopa - üstüne en az 600 gramlık bir surf makina + kurşun koyunca 💪💪 iyi kol lazım. atışta ve toplamada - heleki bu kamışla birde istanbul boğazına geldiğini düşününce!!! )
2- kudos ve okuma olabilir. özelliklede kudos bulunduğun bölgede yemli avında - boğazda çapari ve yemliye uygun. ama okuma wave ???
ben bu iki kamış yerine yine 1. tercihdeki fikrimi söylerim. teleskopik bir kamış yerine özellikle bulunduğun yer amaçlı 3 parça maksimum 200gr - en iyisi maksimum 170-180 gr atarlı hibrit kamış.
3- makinalardan remixon sirius çok ağır 760 gr. 💪💪 ben olsam elerdim. bauer furia - alba lite amca çocukları. bauer furiayı aldım kullandım. sattım. ama kuvvetli makina. boğazda full dolu çapari + 150 gr kurşun + akıntıda iyi çalıştı. zorlanmadı. albayı kullanmadım. ryuji marvel 8000 ise metal görünümlü olmasına rağmen sanırım kafa hariç gövde metal değil. surf kafa olması iyi. ama kullanmadım görmedim yanlış fikir vermiyeyim. bauerin rapido 8000 makinasını elimdeki çok hafif 3 parça hibrit bir kamış ile boğazda çaparide kullanıyorum. 4.1.1 düşük devirli. sığ surf kafa. furia - lite arası bir makina komple metal
👍👍 ( arada birde fırsat bulursan albastar costaya bir göz at. kurşun arkası yapan bir arkadaşım kullanıyor. temiz sorunsuz çalışan bir makina. 4.1.1. düşük devirli sağlam çekişli. )
keşanda gökçetepede 4-5 sene yemli av yaptım. en rahat çalışan kamışım hibrit uçlu 3 parçalı idi. uzak mesafe atış, 100-125 gram kurşun, balık vuruşlarındaki hassasiyet, balığı esneterek kıyılatma, özelliklede abanarak uzak atış esnasında kola fazla yük bindirmeme vb avantajları çok fazla.
sizin kendi seçimleriniz üstünden meranızı bilerek ve göz önüne alarak kendimce fikirlerimi yazdım.
rast gelsin..