Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf casting yeni başlangıç

Certas

Yeni Üye
Adı
Çağdaş ERTAŞ
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Herkeze Merhaba,
Bilgi ve tavsiyelerinize ihityacım var çok kararsızım konu hakkında bilgim olmadığı için 😄
Daha önceden sizlerin yardımları ile kendimce ve çevremce güzel bir Lrf set yapmıştım. Şimdi ki merakım ise Surf casting yöntemi, avlak bölgelerim çoğunlukla Tekirdağ ve Enez çevreleri ara sıra boğaza gitme düşüncem de var tabi, bütçeme uygun yaptığım birkaç araştırmam
- Makine seçimlerim
1 Ryuji Marvel 8000
2 Albastar Lite Surf 8000
3 Bauer Fruia 8000
4 Remixson sirius 8000
- Kamış seçimlerim
1 Okuma wave power 4.20 tele surf 100-200
2 Kudos ultra cast 4.20 tele surf 200
3 Bauer Mascot 4.20 3 parçalı 100- 200

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkeze Merhaba,
Bilgi ve tavsiyelerinize ihityacım var çok kararsızım konu hakkında bilgim olmadığı için 😄
Daha önceden sizlerin yardımları ile kendimce ve çevremce güzel bir Lrf set yapmıştım. Şimdi ki merakım ise Surf casting yöntemi, avlak bölgelerim çoğunlukla Tekirdağ ve Enez çevreleri ara sıra boğaza gitme düşüncem de var tabi, bütçeme uygun yaptığım birkaç araştırmam
- Makine seçimlerim
1 Ryuji Marvel 8000
2 Albastar Lite Surf 8000
3 Bauer Fruia 8000
4 Remixson sirius 8000
- Kamış seçimlerim
1 Okuma wave power 4.20 tele surf 100-200
2 Kudos ultra cast 4.20 tele surf 200
3 Bauer Mascot 4.20 3 parçalı 100- 200
genelde forum ahalisi lrf ve spin ağırlıklı olduğundan - yeni tavsiye isteyenlerinde tavsiye ve fikirlere pek uymayıp kendi bildikleri gibi hareket etmelerinden sebep ile cevap yazılmıyor gibime geldi.
öncelikle tekirdağ enez mera. kıyıdan sahilden yemli av. naçizane kendi fikrim.
1- hibrit uçlu 3 parça bir kamış. ( senin yazdığın bauer mascot 3 parça kamış 700 gramlık bir sopa - üstüne en az 600 gramlık bir surf makina + kurşun koyunca 💪💪 iyi kol lazım. atışta ve toplamada - heleki bu kamışla birde istanbul boğazına geldiğini düşününce!!! )
2- kudos ve okuma olabilir. özelliklede kudos bulunduğun bölgede yemli avında - boğazda çapari ve yemliye uygun. ama okuma wave ???
ben bu iki kamış yerine yine 1. tercihdeki fikrimi söylerim. teleskopik bir kamış yerine özellikle bulunduğun yer amaçlı 3 parça maksimum 200gr - en iyisi maksimum 170-180 gr atarlı hibrit kamış.
3- makinalardan remixon sirius çok ağır 760 gr. 💪💪 ben olsam elerdim. bauer furia - alba lite amca çocukları. bauer furiayı aldım kullandım. sattım. ama kuvvetli makina. boğazda full dolu çapari + 150 gr kurşun + akıntıda iyi çalıştı. zorlanmadı. albayı kullanmadım. ryuji marvel 8000 ise metal görünümlü olmasına rağmen sanırım kafa hariç gövde metal değil. surf kafa olması iyi. ama kullanmadım görmedim yanlış fikir vermiyeyim. bauerin rapido 8000 makinasını elimdeki çok hafif 3 parça hibrit bir kamış ile boğazda çaparide kullanıyorum. 4.1.1 düşük devirli. sığ surf kafa. furia - lite arası bir makina komple metal :harika::harika: ( arada birde fırsat bulursan albastar costaya bir göz at. kurşun arkası yapan bir arkadaşım kullanıyor. temiz sorunsuz çalışan bir makina. 4.1.1. düşük devirli sağlam çekişli. )

keşanda gökçetepede 4-5 sene yemli av yaptım. en rahat çalışan kamışım hibrit uçlu 3 parçalı idi. uzak mesafe atış, 100-125 gram kurşun, balık vuruşlarındaki hassasiyet, balığı esneterek kıyılatma, özelliklede abanarak uzak atış esnasında kola fazla yük bindirmeme vb avantajları çok fazla.
sizin kendi seçimleriniz üstünden meranızı bilerek ve göz önüne alarak kendimce fikirlerimi yazdım.
rast gelsin..

alperkg

Yeni Üye
Adı
alper
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Özcan Bey, değerli bilgileriniz için çok teşekkürler. Özellikle surf avı ile ilgili paylaştığınız tecrübeleriniz çok değerli. ben de ultegra 14000 xse ile kullanacağım bir 3 parça hibrit uç kamış araştırıyorum. Caperlan Syimbos 900 100-200 de son olarak kaldım. 4-5.000 TL bandında sizin bir öneriniz olur mu?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Özcan Bey, değerli bilgileriniz için çok teşekkürler. Özellikle surf avı ile ilgili paylaştığınız tecrübeleriniz çok değerli. ben de ultegra 14000 xse ile kullanacağım bir 3 parça hibrit uç kamış araştırıyorum. Caperlan Syimbos 900 100-200 de son olarak kaldım. 4-5.000 TL bandında sizin bir öneriniz olur mu?

merhaba.
makinanız gerçekten surf için çok iyi bir tercih. kullandığım bir makina. sıralı sarımı, uzak mesafe atış kolaylığı olan sarımı güçlü bir makina.
kamış olarak symbios 900 kamışı bilmiyorum kullanmadım. yada merada görmedim. fikrim yok.
genelde boğazda yemlide kullandığım kamışlarım imzamdada var. tabular uç. çünkü boğazda özellikle akıntılı rüzgarlı yerde hibrit kamış hafif kalıyor.
keşanda kullandığım kamışlarım ise daiwa crosscast x 420 100-225 hibrit ( kırmızı). ve yuki saiko a6 dsc. 420 100-250 hibrit.

yanlız şunu söylemeden geçemicem. son zamanlarda özellikle youtube videolarda çokça ön plana çıkarılmaya çalışılan yeni speedmaster ve yeni aerlex hibrit kamışlar ıhhhh. ( hiç biri eski beyaz -mavi seri kamışların yerini tutmaz.)

özellikle hibrit uçlu, yemli yada çaparide kullanıcam diyorsanız yuki ve cinnetic markalarıda bir araştırabilirsiniz. bu iki marka özellikle ege ve akdenizde tutulan beğenilen hibrit kamışlar üretmekte. bizim istanbul çevresinde her ne kadar rağbet görmesede.

yanlış anlamayın symbios 900 yada black edition kamışlar ile ilgili bir fikrim yok.
forumda kullanan hobidaşlar varsa yardımcı olurlar sanırım.

alperkg

Yeni Üye
Adı
alper
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çok teşekkürler tekrardan. Yuki ye de bakıyorum, bir karar vereceğim. Rasgelsin.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hali hazırda yuki kullanıyorum sahilde kime denk gelsem hiç iyi yorumlar yapılmadı sonrasında yedek parça olarak çok hızlı tedarik yapılamadığını öğrendim bu sezon palamut avında sahilde kırılan kamışları gördükten sonra içimden acaba dedim.
Yani yedek parçası hızlı tedarik edilebilecek modellere bakmak daha mantıklı gibi dechatlon kamışı ne kadar süre getirir ne kadar süre yedek parça desteği verebilirler bilmiyorum.
İstanbul boğazı denklemleri bozan bir av alanı yeri geliyor 220 230 Gr kurşun kullanmak gerekiyor akıntıya karışı av yapmak gerekiyor zor bir seçim :)

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hali hazırda yuki kullanıyorum sahilde kime denk gelsem hiç iyi yorumlar yapılmadı sonrasında yedek parça olarak çok hızlı tedarik yapılamadığını öğrendim bu sezon palamut avında sahilde kırılan kamışları gördükten sonra içimden acaba dedim.
Yani yedek parçası hızlı tedarik edilebilecek modellere bakmak daha mantıklı gibi dechatlon kamışı ne kadar süre getirir ne kadar süre yedek parça desteği verebilirler bilmiyorum.
İstanbul boğazı denklemleri bozan bir av alanı yeri geliyor 220 230 Gr kurşun kullanmak gerekiyor akıntıya karışı av yapmak gerekiyor zor bir seçim :)
ben 2 senedir kullanıyorum. Yuki a6 dsc 425 100-250 hibrit. Çapari ve yemlide. 170 gr üstüne çıkmadım. Kurşun arkası zaten yapmam. Kurşun arkası dedinizmi o ağır yüke ne salina dayanır ne savant nede vega.
Arkadaşta zaten hibrit uçlu bir kamış arayışında.
Bu sebepledirki yuki, cinnetic olarak örnek verdim.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
ben 2 senedir kullanıyorum. Yuki a6 dsc 425 100-250 hibrit. Çapari ve yemlide. 170 gr üstüne çıkmadım. Kurşun arkası zaten yapmam. Kurşun arkası dedinizmi o ağır yüke ne salina dayanır ne savant nede vega.
Arkadaşta zaten hibrit uçlu bir kamış arayışında.
Bu sebepledirki yuki, cinnetic olarak örnek verdim.
Benim hatam kurşun arkası olarak belirtmeyi atlamışım kurşun arkasında kullandığım kamıştan memnunum sadece çekinceleri mi belirttim ve denklemin iyi kurulması gerektiğini tekrar hatırlatmak istedim :)
Kurşun arkası yapılmayacak ise konu çok daha rahat çözülebilir zaten :)

Ekin23

Yeni Üye
Adı
Furkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba, daha önce spin ve LRF tarzı avlanıyorken Surf stiline başlamaya karar vardım. Avlak yerim Bursa, her şeyin fiyatı her gün arttığı için ortalama üstü bir surf takımı yapmak istiyorum ki tekrar güncellemem gerekmesin. Aklımda Yuki Saiko A6 DSC ve Colmic Moresca RX modellerini kıyasladım Yuki hakkında usta balıkçılara sorduğumda A6 serisi için kırıldığını söylediler fakat genelinde herkesin Yuki tercih ettiğini görüyorum. Sizin yorumunuz nedir veya bu iki kamışın dengi farklı bir kamış önerebilirsiniz. Makine için de öneri isteyeceğim ben Ultegra XSE 14000 ve Speedmaster modellerini inceledim bu seviyede bir kamışı bu makine ile kombinle dediğiniz makineler varsa onları da yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.