Surf Kamiş Hakkinda Yardim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fuadana
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fuadana

Yeni Üye
Tepki
5
Ödül
5
Herkese merhabalar,

YUKI A6 100-250 GRAM 3 parçalı Surf kamış almaya karar verdim. Adana - Mersin arasında sahilden yemli beklemeli av yapacağım. 420 olanı mı 450 olanı mı almalıyım sizce? Kamış alırken genelde kullanacak kişinin boyu da önemli derler. Boyum 180 cm olup, sadece kumsalda beklemeli avlarda kullanacağım. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Herkese merhabalar,

YUKI A6 100-250 GRAM 3 parçalı Surf kamış almaya karar verdim. Adana - Mersin arasında sahilden yemli beklemeli av yapacağım. 420 olanı mı 450 olanı mı almalıyım sizce? Kamış alırken genelde kullanacak kişinin boyu da önemli derler. Boyum 180 cm olup, sadece kumsalda beklemeli avlarda kullanacağım. Herkese şimdiden teşekkür ederim.
Fethi bey merhaba,

Surf disiplininde kamışın boyunun uzun olması atım erimini daha fazla uzatacaktır. Ben bu disiplinde avlanırken 390 cm kamış kullanıyordum. Ama genelde bu disiplinde kullanılan kamışlar 420 ve 450 cm olanlarıdır. Hem 420 cm hemde 450 cm işinizi görecektir.

@Sergi0 Merhaba Serhat Bey,

İlginiz için çok teşekkür ederim. Çok farklı yorumlar var, işin içinden çıkamadım 🙂 Deneye yanıla doğruyu bulacağız 🙂

4 metre iyidir, benim boyum 180cm 420 kullanıyorum idealdir , boyunun uzun olması çokda iyi değil bence uzun atmanın sırrı kullandığın ip çok önemli su tutmayan sağlam olmalı, sonra makine ve kamış gelir kolay gelsin.

Merhaba Ersin Bey. 4.20 Yuki Saiko a6 / Shimano Ultegra 14000 / shimano kairiki ip misina olarak seti tamamladım. Sonuç nasıl olacak göreceğiz.

Shimano yerine gosen markasını öneririm %25 daha uzağa atarsın asla su tutmaz gördüğün en iyi ip misinadır. Yinede hayırlı olsun güzel tercih bol trofeler.

Merhaba Ersin Bey. 4.20 Yuki Saiko a6 / Shimano Ultegra 14000 / shimano kairiki ip misina olarak seti tamamladım. Sonuç nasıl olacak göreceğiz.
Merhaba, bende aynı seti yapmayı düşünüyorum. Memnun musunuz A6 için kırıldığını söyleyen çok kişi var max. ne kadar kurşun attınız ?

Back