Surf kamış önerisi

Bugun bogazda shorecast atan arkadas 125 gr ile baglanti yerinden kamisi kirdi. Belki tam oturmamisti bilmem ama arkadas usta ve oranin mudavimlerindendi. Istoc dimag'dan almis kamisi hatta. Skarpi hocam yazinca oneri olarak, soyleyim dedim. Nihayetinde kirilmayan kamis yoktur.

Fikir almak istemem konusunda yanılmamışım. Çok açıklayıcı ve nokta atışı cevap oldu. Çok teşekkür ediyorum.
👍👍

Ben daiwa new shorecast X 100-225 3 parça (oranj renkli) kamış ile emirgan sütişin orada 130-140 gr atıyorum. Kendi yaptığım 20 li çapariyi kullanıyorum. Ve ciddi abanırım atarken. Ama hiç bir sorun yaşamadım. 140 gr üstü hiç atmadım.
Ya dengesiz bir atış oldu, ya kırılan yer önceden bir yere vuruldu, kurşun geldi vs.
En büyük sebep sizinde belirttiğiniz gibi kamışın bağlantı yerlerinin oturmamasıdır.
Yoksa o kamış ile boğazda kurşun arkası yapan çılgın arkadaşlar var.
(O kamış ile kesinlikle kurşun arkası a t ı l m a z )
Rastgelsin.

Son düzenleme:
Skarpi hocamın ve Erdem hocamın fikirlerini çok okudum başlıklarda. Çok anonim takıldım forumda. Sonunda danışmak lazım dedim, fikir almak şart oldu. Çok da iyi oldu. Tabii ki kırılmayan kamış yoktur, ama diğerlerinden daha dayanıklısı elbet vardır. Benim de amacım kendi hedef balığıma ve merama göre kamış ve makinemi bulmaktı. Sanırım onu da buldum. Çok sağolun iyi forumlar dilerim herkese.
Rassgele

Merhaba arkadaşlar Penn Affinity III Longcast 8000 lik makina ile tamamlayacağım bir surf kamış tavsiyesine ihtiyacım var izmir'de kıyı balıkçılığında kullanacağım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar Penn Affinity III Longcast 8000 lik makina ile tamamlayacağım bir surf kamış tavsiyesine ihtiyacım var izmir'de kıyı balıkçılığında kullanacağım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
İzmir için instegramda yada youtube da İsmail Altan yada Köksal Şahin arkadaşların paylaşım videoları var. Bu işi hakkı ile yapan insanlardır.
İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
İzmirde özellikle kullanılan kamışlar 3 parça 100-150-200 atarlı hibrit uçlu kamışlar.
Cinnetic (bütçeye göre çok çeşidi var) İzmirin en çok kullanılan kamışı. Bir iki kişide tubular uçlu kamış görsemde ağırlık hibrit kamış.
Cinneticde bol çeşit olduğu kadar, Daiwanın, Okumanında 2-3 hibrit (3 parça) kamışı var.
RAST GELSİN.

İzmir için instegramda yada youtube da İsmail Altan yada Köksal Şahin arkadaşların paylaşım videoları var. Bu işi hakkı ile yapan insanlardır.
İZLEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
İzmirde özellikle kullanılan kamışlar 3 parça 100-150-200 atarlı hibrit uçlu kamışlar.
Cinnetic (bütçeye göre çok çeşidi var) İzmirin en çok kullanılan kamışı. Bir iki kişide tubular uçlu kamış görsemde ağırlık hibrit kamış.
Cinneticde bol çeşit olduğu kadar, Daiwanın, Okumanında 2-3 hibrit (3 parça) kamışı var.
RAST GELSİN.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler VEGA POTENZA ARCHER 4.25 100-300 atarlı kamışa karar verip satın aldım.

OKUMA SALİNA: boğazın emektarı. 3 parçalı tubular uç sert aksiyonlu. Kurşun arkası için çok çok ideal. Yemli beklemeli avlar için ideal. Çapari için daha iyisi tercih edilebilir. İdeal atar ağırlığı en iyi mesafesi 150 gr üstü kurşun ile.

DAİWA NEW SHORECAST: yeni çıkan portakal rengi, 3 parça. Hibrit uçlu. Şu anda elimde bir tane var. Yemli beklemeli av için iyi ama sert rüzgarlı havada uç kısım rüzgar alıyor. Titriyor. Kurşun arkasında kullanılacak bir kamış değil. Kullanılırsa bence 1 sezonda lastik gibi olur. Ben çaparide kullanıyorum. Hibrit uç sayesinde çapariye çok güzel aksiyon veriyor. Balığı tek tek sayabiliyorsunuz. İdeal atış ağırlığı 150 gr. İnce, hafif ve dengeli. Hissiyatı çok çok iyi.

DAİWA SEA HUNTER: 3 parça tubular uç. Sert aksiyonlu. Kurşun arkası ve yüksek gramajlarda (170 gr ve üstü) ideal bir kamış. Çok çok ince. Hafif. Gayet dengeli. Uç hassasiyeti orta derecede. İyi. İstavritte değil ama yemli çinekopta çalışır. Kurşun arkasında çalışır. Bence çapari için uç hassasiyeti sert kalır. İdeal kurşun atarı bence 170 gr.

Hem kurşun arkası hem çapari kamışı!!!
Kurşun arkası genelde ağır gramaj gerektirir. 150-170-200 hatta 250 gr. Dolayısı ile bu ağırlıkları atacak kamış sert (tubular) olmalı.
Çapari dediğinizde aksiyon gerektiren, çok fazla ağır gramaj gerektirmeyen bir çalışma.
Dolayısı ile hem çaparide, hem kurşun arkasında çalışmak için dengeler pek uygun değil.

Merhaba,ben genelde Salinayi 100 gr ile kullandım yemlide,erimi diğer kullandığım kamışlara göre tatmin edici olmadı. Ağır gramajlardamı daha iyi kuruluyor Salina acaba

Merhaba,ben genelde Salinayi 100 gr ile kullandım yemlide,erimi diğer kullandığım kamışlara göre tatmin edici olmadı. Ağır gramajlardamı daha iyi kuruluyor Salina acaba

cevabı kendiniz vermişsiniz zaten.
Salina sert uçlu bir kamış ve boğazda bu kamışla atarının (200 gr) üstünde 225-250 gr kurşun atan var. Siz ise kamışın minumum atarı, son hissiyat ölçüsünde 100 gr ile kullanmışsınız. Ki kamış bu gramajı hissetmez, atış esnasında esnemez. Sizin kol kuvvetiniz daha ağır basar.
Kamışı yormamak, azami ölçüde kamıştan faydalanmak adına
100 + 200 = 300 gr. 300 / 2 = 150 gr.
Yani 140-145-150-155-160 gr kurşun ile daha iyi sonuç alırsınız. Böylelikle hem kamışı yormaz, hemde siz tüm yükü kollarınıza, omuzunuza vermezsiniz.
RASTGELSİN.

cevabı kendiniz vermişsiniz zaten.
Salina sert uçlu bir kamış ve boğazda bu kamışla atarının (200 gr) üstünde 225-250 gr kurşun atan var. Siz ise kamışın minumum atarı, son hissiyat ölçüsünde 100 gr ile kullanmışsınız. Ki kamış bu gramajı hissetmez, atış esnasında esnemez. Sizin kol kuvvetiniz daha ağır basar.
Kamışı yormamak, azami ölçüde kamıştan faydalanmak adına
100 + 200 = 300 gr. 300 / 2 = 150 gr.
Yani 140-145-150-155-160 gr kurşun ile daha iyi sonuç alırsınız. Böylelikle hem kamışı yormaz, hemde siz tüm yükü kollarınıza, omuzunuza vermezsiniz.
RASTGELSİN.

Tesekkur ederim cevabınız için.Dediğiniz gramajlarla test edicem,yine aynı sonuç olursa, demek ki bana uyumlu değil 🙂)

Back