Merhaba arkadaşlar
Ben Neco, aranıza yeni katıldım. Bu yaz Deniz balıkçılığı yapma fırsatı bulunca üstüne birkaç da güzel balık yakalayınca bu işe iyice merak sardım ve surf oltacılığına atıldım. Elimde yeni aldığım bir adet Alba trachurus mevcut ama 1 kamış daha almayı düşünüyorum.
Aklımda 3 farklı marka ve model var.
İlk olarak skarpi hocamın çok methettiği;
okuma Ceymar 3 parça surf kamış.
Sonrasında bu gece rastladığım;
Alba enrico 390
Ve son olarak;
Dam imax 390
Av hedefim kıyıdan yemli olacak. Limanda avlanıyorum. Çoğunluk çipura ve levrek çıkıyor.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar rassgele.
Yanlış anlaşılmışım gibime geliyor 😄
Şöyleki her kamış her yerde uygun av için değildir. Aynı tadı vermez. Siz liman içi avlanıyorsunuz. Hedef balık çipura ve levrek vs. Yani yemli av yapacaksınız. Yani boğaz gibi ağır kurşun şiddetli akıntı vs yok. Dolayısıyla kullandığınız kurşun maksimum 100-125 gr olacak.
Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Dolayısı ile trachurus hafifliği ve ince yapısı ile size cevap verecek. Ama trachurus 100-125 gr üstü atabilecek bir kamış değil. Sert atışlarda uç kırıyor. Çok arkadaş ucunu değiştirip kullanmaya devam ediyor.
Okuma ceymar 3 (tubular-sert uç) parçaya gelirsek. Eyvallah sağlam kamış, boğaz için ideal. 170-200 gramı hiç çekinmeden abanarak atın. Her ne kadar bana yanlışta gelse boğazda çaparide, yemli dişli avında, kurşun arkasında her yerde ama her yerde kullanıyorlar. Alanda memnun satanda. Benim yaklaşık 5 senedir yemli dişli avlarında boğazda kullandığım bir kamış. 150 gr üstü kullanmam gereken yerlerde kullanıyorum.
AMA BENCE (naçizane) (okuma ceymar 3 parça) SİZE UYMAZ.
Size 100-200 maksimum atarlı hibrit uçlu bir 3 parça daha çok uyar. Hibrit uçlu kamışlar av şeklinizde yani yemli avlarda daha hassas. Atış mesafeleride 100-125-130-140 gr kurşunlarda çok çok iyi.
3,90 yerine 420 derim. Özeliklede kıyı avı için.
Yazdığınız kamışları bilmiyorum.
Ama 3 parça derim, hibrit uç derim, 100-180gr maksimum 100-200 gr atarlı bir kamış derim.
Daiwa new shorecast 100-225 3 prç.
Daiwa new croscat 100-225 3 prç.
100-200 maksimum yazıp 100-225 kamış önermem sizi şaşırtmasın. Hibrit uç kamışların geneli 125-130 gramlarda çok çok iyi mesafeler atıyor. (Alıp kullandığım kamışlardır)
Rast gelsin.