Surf kamış önerisi

hocam bende kudos ultra surf cast 4.20 var

sence bu kamış kurşun arkası için uygun mu

makina olarak da silstar dl 8000

alıntı yaptığım kişi dahil kimse cevap vermeyince kendimce internette araştırma yaptım

kudos kamışımı istavrit için kullanmaya, çinden gelen markasız kamışımı olur da yemliye gidersem yedek kamış olarak kullanmaya, kurşın arkası için ise okuma savant ile salina arasında kalıp salina almaya karar verdim.

bu gidişle daha cok para harcarım sanırım ama hayırlısı bakalım.

bu arada makina için de ya azores 8000 ya da ryobi ecusma mıdır nedir ondan alacam ama henüz karar vermedim. biraz daha okuyup araştırcam. bütçem o sınırda cünkü 4000 civarı yani

Son düzenleme:
alıntı yaptığım kişi dahil kimse cevap vermeyince kendimce internette araştırma yaptım

kudos kamışımı istavrit için kullanmaya, çinden gelen markasız kamışımı olur da yemliye gidersem yedek kamış olarak kullanmaya, kurşın arkası için ise okuma savant ile salina arasında kalıp salina almaya karar verdim.

bu arada makina için de ya azores 8000 ya da ryobi ecusma mıdır nedir ondan alacam ama henüz karar vermedim. biraz daha okuyup araştırcam. bütçem o sınırda cünkü 4000 civarı yani
Ryobi alın makineyi. Kamışı da Salina alabilirsiniz.

bir başka arkadaşın açmış olduğu konuya araya kaynak yaptığınız ve onun yardım almasına, sorunlarının cevaplanmasına engel olduğunuz için yazmadım. Yazmak istemedim.
Gelelim sorunuza (nacizane) bence elinizdeki kamış orta segmentte sağlam bir kamış. Sert mizaçlı. Bu sebeple 130-175 gram arası kurşun ile çinekop yemlisinde, çaparide kullanılır. Lakin boğaz gibi kuvvetli akıntılı sert rüzgarlı bir merada 150-175 gramın dibi bulmadığı zor zamanlarda pek tad vermez.
Bu gibi zor meralar için en azından 250 gr atarlı 3 parça bir kamış işinizi daha çok görür. AMA savantta zor meralarda kendini kanıtlamış bir kamış. Yani kurşun arkası dahil 200-225- hatta 250 gr dahi atar. Okuma savant kamışın ağırlığıda makul (430 gr) Okuma salinada aynı özelliklerde. (480 gr) Boğazda orta segmentte en çok tercih edilen 2 kamış. Hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız.
Makinaya gelince kullandığınız makina yemlide ve çaparide sizi idare eder. Kullanmadığım için kurşun arkasında ne yapar bilmiyorum. Ama çok ağır. Yaklaşık 700 gr. Kamışada 500 gr derseniz. 200 gr kurşun. Yani 1,5 kilo takım ile sürekli o akıntıya kurşun sallamak. Kurşun arkası ve çaparide Yorucu olur tabii.
Kurşun arkasında kullanmak için sonrasındada çaparide kullanayım derseniz hafif bir jig makinası bakın derim. Ryobi makinalar kurşun arkasında tercih edilen ürünlerden. Tt power, app power, ecusima 8000, ecusima 8500 surf, gibi gibi.
Rast gelsin.

kaynak yaptım cünkü tekrar konu acıp forumu yormak istemedim.
alıntı yaptığım kişi de siz değildiniz
yorumlarınız için teşekkürler

Arkadaşlar sonuç olarak nereye bağladınız, benimde bir arkadaşım surf takımla kıyıdan çipura, istavrit falan yemli yokluyor ve uygun bir takım kurmak istiyor. Ne önerecez ona

Arkadaşlar sonuç olarak nereye bağladınız, benimde bir arkadaşım surf takımla kıyıdan çipura, istavrit falan yemli yokluyor ve uygun bir takım kurmak istiyor. Ne önerecez ona
konuda kaynak kişiyim ama yazayım acıkcası 🙂

ben bugün yaptım kendimce takımımı, salina 4.20 kamış 3 parça + ryobi ecusima 8000 yedek kafa hediyeli 5.800 verdim.

makina üzerine çinden gelen 0.16 ghotda ip var onu saracam, memnun kalmazsam sonra değiştirim bütçe nanay oldu çünkü.

kurşun arkası için uygun ve capari için de neden olmasın ki diye düşünüyorum.

ustalar daha iyi fikir belirtir tabiii

Merhaba arkadaşlar
Ben Neco, aranıza yeni katıldım. Bu yaz Deniz balıkçılığı yapma fırsatı bulunca üstüne birkaç da güzel balık yakalayınca bu işe iyice merak sardım ve surf oltacılığına atıldım. Elimde yeni aldığım bir adet Alba trachurus mevcut ama 1 kamış daha almayı düşünüyorum.
Aklımda 3 farklı marka ve model var.
İlk olarak skarpi hocamın çok methettiği;
okuma Ceymar 3 parça surf kamış.
Sonrasında bu gece rastladığım;
Alba enrico 390
Ve son olarak;
Dam imax 390
Av hedefim kıyıdan yemli olacak. Limanda avlanıyorum. Çoğunluk çipura ve levrek çıkıyor.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar rassgele.

Merhaba arkadaşlar
Ben Neco, aranıza yeni katıldım. Bu yaz Deniz balıkçılığı yapma fırsatı bulunca üstüne birkaç da güzel balık yakalayınca bu işe iyice merak sardım ve surf oltacılığına atıldım. Elimde yeni aldığım bir adet Alba trachurus mevcut ama 1 kamış daha almayı düşünüyorum.
Aklımda 3 farklı marka ve model var.
İlk olarak skarpi hocamın çok methettiği;
okuma Ceymar 3 parça surf kamış.
Sonrasında bu gece rastladığım;
Alba enrico 390
Ve son olarak;
Dam imax 390
Av hedefim kıyıdan yemli olacak. Limanda avlanıyorum. Çoğunluk çipura ve levrek çıkıyor.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi forumlar rassgele.

Yanlış anlaşılmışım gibime geliyor 😄
Şöyleki her kamış her yerde uygun av için değildir. Aynı tadı vermez. Siz liman içi avlanıyorsunuz. Hedef balık çipura ve levrek vs. Yani yemli av yapacaksınız. Yani boğaz gibi ağır kurşun şiddetli akıntı vs yok. Dolayısıyla kullandığınız kurşun maksimum 100-125 gr olacak.
Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Dolayısı ile trachurus hafifliği ve ince yapısı ile size cevap verecek. Ama trachurus 100-125 gr üstü atabilecek bir kamış değil. Sert atışlarda uç kırıyor. Çok arkadaş ucunu değiştirip kullanmaya devam ediyor.
Okuma ceymar 3 (tubular-sert uç) parçaya gelirsek. Eyvallah sağlam kamış, boğaz için ideal. 170-200 gramı hiç çekinmeden abanarak atın. Her ne kadar bana yanlışta gelse boğazda çaparide, yemli dişli avında, kurşun arkasında her yerde ama her yerde kullanıyorlar. Alanda memnun satanda. Benim yaklaşık 5 senedir yemli dişli avlarında boğazda kullandığım bir kamış. 150 gr üstü kullanmam gereken yerlerde kullanıyorum.
AMA BENCE (naçizane) (okuma ceymar 3 parça) SİZE UYMAZ.
Size 100-200 maksimum atarlı hibrit uçlu bir 3 parça daha çok uyar. Hibrit uçlu kamışlar av şeklinizde yani yemli avlarda daha hassas. Atış mesafeleride 100-125-130-140 gr kurşunlarda çok çok iyi.
3,90 yerine 420 derim. Özeliklede kıyı avı için.
Yazdığınız kamışları bilmiyorum.
Ama 3 parça derim, hibrit uç derim, 100-180gr maksimum 100-200 gr atarlı bir kamış derim.
Daiwa new shorecast 100-225 3 prç.
Daiwa new croscat 100-225 3 prç.
100-200 maksimum yazıp 100-225 kamış önermem sizi şaşırtmasın. Hibrit uç kamışların geneli 125-130 gramlarda çok çok iyi mesafeler atıyor. (Alıp kullandığım kamışlardır)
Rast gelsin.

Fikir almak istemem konusunda yanılmamışım. Çok açıklayıcı ve nokta atışı cevap oldu. Çok teşekkür ediyorum.

Back