Okuma makaira telesurf 440,shimano technium 450 parçalı,okuma avenger 420 telesurf,daiwa crosscast 450 parçalı,okuma savant 420 telesurf,shimano süper aero technium 425 parçalı,lineaeffe rock surfer 420 telesurf,yuki taylor q7 450 parçalı.........185 ve 200 gramlık kurşun kullandığımda steelpower 450 yi bu kamışların hiç biriyle geçemedim...technium 250 gramlık kurşunla atışlarda steelpower a hafifçe üstün geldi....içine resmen alman kaçmış bu kamışın....tabii ki yalnızca benim gücüm ve atış şeklimle elde ettiğim sonuçlar başka kimse için örnek olmamalı....
Rapala ile kurşun arasındaki mesafe için çok fazla bir kriter yok. Eğer kurşun civarı müştemilat az, kurşun güzel parlatılmış ise, oralardaki misinalarda ince, fırdöndüler kahverengi ve küçükse, misina kısa olsada iş yapar, hatta daha iyi iş yapar.
Ama olta kalınsa,kurşun köstekli ve kalın misina ise, fırdöndüler büyükse, kurşun gri renkteyse, üzerinde çapaklar varsa ve köpük yapıyorsa, o zaman aradaki misina ne kadar uzun olursa, o kadar iyi olur. Kurşun sahte arası, tercihan kamış boyunda olursa, atışta ve balığı almada dert çıkarmayacak kadar uzun olmuş olur.
Palamut için;
Sabah, akşam ve su üstü, kızartı ve oynaklara beyaz çapari.
Gün içi balık oynağa kalkmışsa kırmızı, sarı, turuncu gibi renkler, karışık renkli, her kösteği farklı renk olan çapari.
Palamut su üstü değilse, ki bu durumda genelde 18 kulaçta olur, kırmızı çapari.
Çinekop tutmak yasak. O yüzden lüfer çaparisi olmalı. Bunda alternatif belli: Yeşil çapari. Simli, simsiz bazen farkeder. Açık koyu yeşilde bazen farkedebilir. Sığda, açık renk ve simli, derinde koyu renk ama her durumda yeşil olmalı.
Çaparilerin dönmemesi elzemdir, ilk husustur. Mümkünse florokarbon yapın, özellikle bedeni.
(link) linkinden alıntıdır.
baya gec olmus ama yinede cvpsiz kalmasin msjin...ben kullaniyordum gecenlerde sattim guzel kamis en azindan parasini hak ediyor kursun arkasinda kullanacaksan seni yari yolda birakmaz 220 230 gr yapistir hic korkma yemlide yani beklemeli avlarda kullanacaksan hassasiyet biraz zayif ama goz alisinca vuruslara yemlidede verim alabilirsin fincanlari her av yikaman lazim en kotu 2 avdan sonra yoksa oksitlenme yapiyor genel itibariyle bu sekilde fiyatina gore performans alabilecegin en iyilerinden birisi...Merhaba Ustalarım. Ryobi App Power 8000 makine kombinlemek için 250 atar 3 parçalı surf kamış arayışındayım. Kafam hep Okuma Trio Rex'e gidiyordu. Bugün Ryobi Spider Surf 420 100-250 gram kamış gördüm hoşumada gitti. Fiyat olarak da uyguna gelicek ama kamış hakkında pek yorum bulamadım. Kullanmış olup yorumlayacak olan varmıdır acaba.
Sayın semmelweis, sözünü ettiğiniz steelpower, dam steelpower red surf 450 mı acaba.Okuma makaira telesurf 440,shimano technium 450 parçalı,okuma avenger 420 telesurf,daiwa crosscast 450 parçalı,okuma savant 420 telesurf,shimano süper aero technium 425 parçalı,lineaeffe rock surfer 420 telesurf,yuki taylor q7 450 parçalı.........185 ve 200 gramlık kurşun kullandığımda steelpower 450 yi bu kamışların hiç biriyle geçemedim...technium 250 gramlık kurşunla atışlarda steelpower a hafifçe üstün geldi....içine resmen alman kaçmış bu kamışın....tabii ki yalnızca benim gücüm ve atış şeklimle elde ettiğim sonuçlar başka kimse için örnek olmamalı....