Önce, boğazda kullanılacak surf kamış nasıl olmalı sorusuna cevap olarak;Boğazda kullanmak için 500 TL bütçe ile avlanabilir kamış ve makina alınabilirmi
Surf kamış seçerken dikkat edeceğin en önemli nokta makine yatağı ve sap arasındaki mesafedir.Makine yatağından sağ elle tuttuğunda sapı sağ göğüs ucuna kadar gelmeli.Daha uzun ve kısası denge ve atış sorunları yaratır.
Surf atışta kamışın boyu ne kadar uzunsa o kadar uzağa atılır. ..................................................................................
Okuma Azores 430 teleskopik kamışta karar kıldım,yukaridaki listeye bu kamışı da ekliyorumMerhabalar,zaman geçtikçe elimizdeki kamışlar tatmin etmiyor ve hep daha fazlasını istiyoruz.Kullandigim Fishing Ferrari Black Storm 420 parçalı kamışımı at çek avlarında kullanmak istedigimden yemli avlarım için teleskopik bir kamış almaya karar verdim.Kullanici yada bilgisi olan arkadaşlardan altta yazacağım kamışlar hakkında iyi kötü yorum, tecrübelerini yazıp almaya niyetlenenleri bilgilendirmesini rica ediyorum.Ek olarak 1100 Tl kadar olan 100 250 atarlı surf kamış tavsiyelerine de açığım.
-Daiwa Powermash ¹⁰⁰-²⁵⁰ gr 420 teleskopik
-Okuma Raw 425 teleskopik
-Okuma Ceymar tele surf 430
-Okuma Trio Rex tele surf 425
parçalı kamışım var hocam, teleskopik olmasında bir dezavantaj varsa aydınlatabilir misiniz rica etsemSurf kamis 2 veya 3 parca olmali, neden teleskopikde israr var anlamadim.