Surf kamış önerisi

bende uzun zamandır surf kamış arayışındaydım, bir bayide okuma salina 3 parça surf denk geldi aldım bugün İnşallah güzel karar vermişimdir, fiyatta uygun geldi.

Ürün Bilgisi
Ürün Kodu​
Model​
Aksiyon​
Boy​
Parça Sayısı​
Atış Ağırlığı​
Ürün Ağırlığı​
CY-430​
H​
4.30cm​
6 Tele​
100-250 gr​
446 gr​

Ceymar Tele Surf

Okuma Ceymar Tele Surf kamışında, çok hafif ve hassas 30T karbon yapı, kaliteli derin pres paslanmaz çelik halkalar ve Fuji DPS makine yuvası kullanıldı.

Ceymar Tele Surf Kamışlarına ait özellikler;

• Son derece hafif ve hassas 30T karbon yapı.
  • Tele kamışlar için sağlam karbon uç.
  • Kaliteli derin pres paslanmaz çelik halkalar.
  • Fuji DPS makine yuvası.
  • Kaymaz sap tasarımı.
  • Alüminyum vidalı alt uç kapağı.
  • Yüksek kaliteli kumaş çanta.

Kamis 500gr + makine 700 kusur + 150 gr agirlik 1350 gr kursun arkasi at cek icin benim nacizane tavsiyem once su aletlerden birini edinmeniz . Cunku edindigim tecrubelerden bileginiz asiri zorlanacak . Screenshot_20211127-101153_Google.jpg

böyle bir sisteme nasıl bir ip tavsiye edersiniz marka-/model/kalınlık
başka konularda yazılmış ancak eskimiş belki daha yeni marka/modeller çıkmış olabilir.

Ürün Bilgisi
Ürün Kodu​
Model​
Aksiyon​
Boy​
Parça Sayısı​
Atış Ağırlığı​
Ürün Ağırlığı​
CY-430​
H​
4.30cm​
6 Tele​
100-250 gr​
446 gr​

Ceymar Tele Surf

Okuma Ceymar Tele Surf kamışında, çok hafif ve hassas 30T karbon yapı, kaliteli derin pres paslanmaz çelik halkalar ve Fuji DPS makine yuvası kullanıldı.

Ceymar Tele Surf Kamışlarına ait özellikler;

• Son derece hafif ve hassas 30T karbon yapı.
  • Tele kamışlar için sağlam karbon uç.
  • Kaliteli derin pres paslanmaz çelik halkalar.
  • Fuji DPS makine yuvası.
  • Kaymaz sap tasarımı.
  • Alüminyum vidalı alt uç kapağı.
  • Yüksek kaliteli kumaş çanta.
Cevabınız için teşekkürler.

Ben şu anda tele bir kamış kullanıyorum. Şimdi parçalı bir kamış denemek istiyorum. Özellikle forumlarda da kurşun arkası için parçalı kamışlar tavsiye edilmiş.

Kendo Surf Cast 8x Fighting ( Ice Blue ) Örgü Ip i f/p ürünü olduğu için oldukça fazla düşünüyorum
ancak H.Buradada bir kullanıcı daha bağlarken koptu demiş birçok kişide beğenmiş.tereddütte kaldım...

Shimano Kairiki 8 150M Steel Gray 0.19MM düşünüyorum aslında herkes çok beğenmiş ama fiyatı yüksek anca 150m alabiliyorsun diğerinin 300m fiyatına.

14000lik makineya apartalarını kullanarak taksam 150m yi tek atışta biterebilirmiyim onuda bilmiyorum
henüz okuma salina 4.20 3parça kamışımı yeni aldım denemedim.

uzağa göndermek için 0.14 kullanıp yine 10m kadar 0.28/0.30 leader misina mı kullanmalıyım

yoksa 0.17/0.19 tek ip misina 150-200gr kurşun atmak için yeteri kadar sağlammıdır??

Kendo Surf Cast 8x Fighting ( Ice Blue ) Örgü Ip i f/p ürünü olduğu için oldukça fazla düşünüyorum
ancak H.Buradada bir kullanıcı daha bağlarken koptu demiş birçok kişide beğenmiş.tereddütte kaldım...

Shimano Kairiki 8 150M Steel Gray 0.19MM düşünüyorum aslında herkes çok beğenmiş ama fiyatı yüksek anca 150m alabiliyorsun diğerinin 300m fiyatına.

14000lik makineya apartalarını kullanarak taksam 150m yi tek atışta biterebilirmiyim onuda bilmiyorum
henüz okuma salina 4.20 3parça kamışımı yeni aldım denemedim.

uzağa göndermek için 0.14 kullanıp yine 10m kadar 0.28/0.30 leader misina mı kullanmalıyım

yoksa 0.17/0.19 tek ip misina 150-200gr kurşun atmak için yeteri kadar sağlammıdır??

Ustalar daha tatminkar cevap verebilirler ama ben kendi tecrübemi söyleyeyim. Sağlamlık konusunda ben memnunum. Kurşun dibe takıldığında o kadar gerilmesine rağmen şok ipi fırdöndüye bağlı olduğu yerden koptu ama Kendo yada şok düğümün olduğu yerden kopmadı. Bu birkaç kez oldu. birde 150 metrenin yeteceğini sanmıyorum çünkü zaten kurşunu attığınızda 100 - 110 metre zaten gidicek bir de dibe kadar salmanız gerekiyor ki yaklaşık herhalde 170 - 180 metre ip gider zannediyorum

Ve Kendo 0.17 için söylüyorum. Şok ipi olmadan 200 gr atış için yeterli değil. Şok ipi kullanırsanız sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Peki Okuma TRIO Rex 430 100-250 gr Beyaz kamışı nasıl bilirsiniz ? Tavsiye eder misiniz ? Yada şu 2 kamıştan hangisini seçersiniz.

Okuma TRIO Rex 430 100-250 gr Beyaz mı ?
Azores 2 4.20 3 Parça mı ?

Selamün aleyküm arkadaşlar. Adana da yaşıyorum. Sahilde kullanabileceğim Uygun fiyatli olta düşünüyorum. Protackle fancy 360 kamış var, bu ürünü kullanan var mı acaba. En fazla 100 gr kurşun kullanacağım. Yada max 500 e kadar kamış oneriniz var mıdır?

Back