Surf kamış önerisi

muhtemelen fiberi cok carbonu az oldugu icin o fiyatadir yada plasik ama saglam ve biraz nispeten agirdir ama az kullanim icin uygundur acemi abanmasi disinda isini görür

bahsettiğiniz model hangisi salina denilen kamis mi ?
Mümkünse bahseder misiniz rica etsem

sizin bahsettiğiniz okuma ceymar telesurf kamışın 3 parçalı olanı.

ATAR: 100-250. KAPALI BOY : 147 CM PARÇA:3P AGIRLIK:450 GR
Kaliteli derin pres paslanmaz çelik halka.
Fuji makine yuvası.

FE93189A-349E-4AE3-ACDB-40B2E3542AFB.jpeg

okuma salina 3 parça kamışta kendine göre iyi bir kamıştır.
İlk aldığım okuma trio (beyaz) telesurf kamıştı. Çok sert olduğu için satmıştım.
Sonrasında okuma ceymar telesurf aldım. 140 gr üstü kurşun atışlarında kamıştan çıtırtılar geliyordu. Onuda sattım. Ama yemlide özellikle sert havalarda çok iyiydi.
Yaklaşık 4 sene önce okuma ceymar 3 parça kamışı aldım. Ve gerek sert atışlarda, gerek balık vuruşu hissiyatında çok iyi bir kamış. İnce, dengeli ve hafif. 450 gr.
Yemli avlar için ideal. Kurşun arkası için ideal (kurşun arkasında hiç kullanmadım) 150-170-200 gr ağırlıklarda sağlam ve mesafesi gayet iyi.
Tabii öncelikle elinize oturması şart.. Elinize oturup oturmadığına, “işte aradığım kamış bu” demeden kamış almayın.

merhaba özellikle boğazda kullanmak üzere gerek kursun arkası gerek istavrit için hissiyatı iyi mümkünse düşük maliyetli kamış taviyesine ihtiyacım var. bütçem sınırlı seviyede. orta seviye olabilir. sıfır almayı düşünüyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum.

OKUMA SALİNA: boğazın emektarı. 3 parçalı tubular uç sert aksiyonlu. Kurşun arkası için çok çok ideal. Yemli beklemeli avlar için ideal. Çapari için daha iyisi tercih edilebilir. İdeal atar ağırlığı en iyi mesafesi 150 gr üstü kurşun ile.

DAİWA NEW SHORECAST: yeni çıkan portakal rengi, 3 parça. Hibrit uçlu. Şu anda elimde bir tane var. Yemli beklemeli av için iyi ama sert rüzgarlı havada uç kısım rüzgar alıyor. Titriyor. Kurşun arkasında kullanılacak bir kamış değil. Kullanılırsa bence 1 sezonda lastik gibi olur. Ben çaparide kullanıyorum. Hibrit uç sayesinde çapariye çok güzel aksiyon veriyor. Balığı tek tek sayabiliyorsunuz. İdeal atış ağırlığı 150 gr. İnce, hafif ve dengeli. Hissiyatı çok çok iyi.

DAİWA SEA HUNTER: 3 parça tubular uç. Sert aksiyonlu. Kurşun arkası ve yüksek gramajlarda (170 gr ve üstü) ideal bir kamış. Çok çok ince. Hafif. Gayet dengeli. Uç hassasiyeti orta derecede. İyi. İstavritte değil ama yemli çinekopta çalışır. Kurşun arkasında çalışır. Bence çapari için uç hassasiyeti sert kalır. İdeal kurşun atarı bence 170 gr.

Hem kurşun arkası hem çapari kamışı!!!
Kurşun arkası genelde ağır gramaj gerektirir. 150-170-200 hatta 250 gr. Dolayısı ile bu ağırlıkları atacak kamış sert (tubular) olmalı.
Çapari dediğinizde aksiyon gerektiren, çok fazla ağır gramaj gerektirmeyen bir çalışma.
Dolayısı ile hem çaparide, hem kurşun arkasında çalışmak için dengeler pek uygun değil.

muhtemelen fiberi cok carbonu az oldugu icin o fiyatadir yada plasik ama saglam ve biraz nispeten agirdir ama az kullanim icin uygundur acemi abanmasi disinda isini görür
😂 Acami abanması çok güzel bir tabirmiş zaten dediğiniz gibi az kullanım için alıcaktım çoğunluk lrf yaparım. Satışı az olan daha önce birkaç atış yaptığım bir arkadaşımın kullandığı omoto baltica 4.20 surf kamışını sipariş verdim.

Back