Surf kamış önerisi

Anladığım kadarıyla genel olarak kamis 3 parçalı olmalı doğru mudur? Ve ilaveten sizin tavsiyeniz salina veya ceymar 3 parçalı olan. Peki hangisi ? Net şekilde söylemek gerekirse size göre hangisi ?

son olarak soracağım en önemli soru su: teleskopik ve üç parçalı arasındaki fark nedir yani neden 3 parçalı olmalı ? Herkesi aydınlatmak adına guzel bir soru oldu sanırım 🙂beni net sekilse yönlendirecek

sizin bahsettiğiniz okuma ceymar telesurf kamışın 3 parçalı olanı.

ATAR: 100-250. KAPALI BOY : 147 CM PARÇA:3P AGIRLIK:450 GR
Kaliteli derin pres paslanmaz çelik halka.
Fuji makine yuvası.

121656 dosyayı görüntüle

okuma salina 3 parça kamışta kendine göre iyi bir kamıştır.
İlk aldığım okuma trio (beyaz) telesurf kamıştı. Çok sert olduğu için satmıştım.
Sonrasında okuma ceymar telesurf aldım. 140 gr üstü kurşun atışlarında kamıştan çıtırtılar geliyordu. Onuda sattım. Ama yemlide özellikle sert havalarda çok iyiydi.
Yaklaşık 4 sene önce okuma ceymar 3 parça kamışı aldım. Ve gerek sert atışlarda, gerek balık vuruşu hissiyatında çok iyi bir kamış. İnce, dengeli ve hafif. 450 gr.
Yemli avlar için ideal. Kurşun arkası için ideal (kurşun arkasında hiç kullanmadım) 150-170-200 gr ağırlıklarda sağlam ve mesafesi gayet iyi.
Tabii öncelikle elinize oturması şart.. Elinize oturup oturmadığına, “işte aradığım kamış bu” demeden kamış almayın.

acik konuşmak gerekirse ben light spin sekilde avlanıyorum. Hedef baligim dişliler fakat olabildiğince cok amaçlı bir kamis düşünüyorum özellikle bogaz icin yerine gore Galata veya Unkapanı için vs. Veya Ege’de Çupra icin

Hayırlı günler, bereketli avlar...

Noeby marka surf kamış dikkatimi çekmekte. 4.28 boy 350gr ağırlık görünmekte. 100-260gr atar aralığı var. Fincanlardan yatağa kadar fuji. Japon iç piyasası için üretilmiş gibi bir kaç yorum gördüm ama çok fazla bilgiye ulaşamadım. Daha önce kullanan ya da deneyimleyen oldu mu acaba? Fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Önceki konularda ki yazılarınızdan genelde bilinmeyen kamışlar da elinizden geçmiş gibi okudum hep. @reelmaster hocam siz kesin test edip kullanmışssınızdır diye bir hisse kapıldım nedense 🙃

(link)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Max 50-60 gramlarda Shimano Vengeance Allround 390 50-100 önerisi verilmişti bu kamış ile Lineaffe Ff leader 420 50-150 gram arasındayım. Aradığım öncelik hassaslık artık almak istiyorum malum günden güne fiyatlar artıyor. 50-60 gramlarda istavrit at çek ve arada da yemli için (istavrit çapari at çekte biraz daha hassas olsun istiyorum) hangisini önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler

Shimano Vengeance 324 gram ve halkaları da Shimano marka. Lineaffe 346 gram halkaların kalitesi belli değil. Aralarında 22 gram fark var. Uzun süreli avlarda bu fark çok hissedilir. Bence Shimano kalitesinden şaşma.

Ff leader'in makine sabitleme yatağı bütün makinelere uymuyor diye biliyorum. Almak isterseniz deneyerek alın.
Okuma carbonite bulabilirseniz sıfır ya da ikinci el tavsiye ederim.

Shimano'yu detaylı incelemiştim, oldukça güzel ve hafif, istavrit için çok uygun. Boğazda avlanmıyorsanız bunu alın derim (kalite). Lineaeffe ise boğaz için daha uygun olur (boy ve atar).

İyi günler arkadaşlar. Dün av esnasinda benim hatam sonucu surf kamışım kırıldı. Kamış arayışında yım. Sahilde yemli avlaniyorum. 150 gr a kadar kursun kullaniyorum.
Dam imax
(link)

Okuma alaris
(link)

Captain
(link)

Birde albastar trachurus, superlative Var aklimda. Bunlardan hangisi daha iyi?
Bunlardan birini kullanan var mi aranizda. Yada bu segmentte onereceginiz kamış varmi

Back