Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Kamış ve ip önerisi ( EGE BÖLGESİ )

anchor4848

Yeni Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkese selamlar
2 senedir at çek disiplininde kendimi geliştirmeye çalıştıktan sonra artık kamp sohbet eşliğinde surf disiplinini öğrenmek istiyorum
bu yüzden

Okuma surf 8k bir makine almayı planlıyorum fakat yemli beklemeli avda nasıl bir kamış almam gerektiğine karar veremedim.
Marmaris Gökova Akyaka Bodrum bölgelerinde yapacağım, kullanacağım kurşun ağırlıkları bu bölgedeki balıkçılarda 60 gr kadar düşüyor fakat sizler gibi surf tipinde tecrübeli arkadaşlardan fikir almak isterim.

Sormak istediklerim

Nasıl bir kamış almalıyım atarı ne olmalı ( Gökova Marmaris Bodrum ) Yemli beklemeli av için
Okuma surf 8k ile bu kamışı kullanırken nasıl bir ip ve kaç gr ağırlıklı kurşunlar kullanmalıyım ?

Şimdiden teşekkürler

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Surf kamışlarda ege bölgesinde 3 parça 420 ya da 450cm ve atar aralığı da 100-200, 100-225 tercih edilir. Atılan ortalama kurşun ağırlığı da hava şartına, denizin durumuna göre 120g ile 200 gr arasındadır.

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese selamlar
2 senedir at çek disiplininde kendimi geliştirmeye çalıştıktan sonra artık kamp sohbet eşliğinde surf disiplinini öğrenmek istiyorum
bu yüzden

Okuma surf 8k bir makine almayı planlıyorum fakat yemli beklemeli avda nasıl bir kamış almam gerektiğine karar veremedim.
Marmaris Gökova Akyaka Bodrum bölgelerinde yapacağım, kullanacağım kurşun ağırlıkları bu bölgedeki balıkçılarda 60 gr kadar düşüyor fakat sizler gibi surf tipinde tecrübeli arkadaşlardan fikir almak isterim.

Sormak istediklerim

Nasıl bir kamış almalıyım atarı ne olmalı ( Gökova Marmaris Bodrum ) Yemli beklemeli av için
Okuma surf 8k ile bu kamışı kullanırken nasıl bir ip ve kaç gr ağırlıklı kurşunlar kullanmalıyım ?

Şimdiden teşekkürler
İp olarak da 0.10 0.13 0.16 , önüne de 10metre lider yapılır. Ben lideri de ipten yapıyorum(0.35)

anchor4848

Yeni Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çok teşekkürler

Bu dediğinize göre başlangıç için 420 100 200 gr hibrit uçlu bir kamış bakmalıyım o zaman

yine yardımcı olabilecek marka model önerisinde bulunacak gramaj konusunda fikir verecek üstatlar yorum yapabilirse çok sevinirim

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba. Surf kamışlarda sağlamlık ve atışlarda halkaların dönmesi sorunu yaşamamak için öncelikle teleskopik değil 3 parça kamış alman bir kere masraf etmiş olman açısından iyi olur. Telesekopik kamış alan herkes önünde sonunda 3 parçaya döner. 4.20 boy ideal, zaten 3.90 ile 4.50 arası kullanılır çoğunlukla. Atar aralığı bana göre en ideal aralık 100 250 gram aralıktır. Hiç 250 gram ağırlık atmadım elbette, 150 gram üstüne çıkmıyorum zaten ama 250 grama kadar atarı olan bir kamış 150 gram atarken güven verir. İstediğin gibi korkmadan savurursun. Ama üst atarı 200 gram olan bir kamışla 150 gram atarken korkarsın. Bunlar artık pahalı ekipmanlar ve çok dikkat ediyoruz. Mesela ben avlarımda hep baş üstü atıyorum. Diğer seçenekleri de kullanabilirim ama kamışımı kırmak istemem. Kamışı yoran atış yöntemlerini kullanmıyorum.

Direkt öneri isterseniz de decathlonun symbios 900 modelini incelemeni öneririm. Çok sağlam ve estetik bir kamış..

E

Erden Eren

Misafir
Rıfat Bey'in gramaj aralığı konusuna katılıyorum.
Ege'de yazları ve kışları düzenli av yapan birisi olarak eşimin ailesinin yazlığında kaldığımızda gayet basit oltalarla ve 75 Gram yahut 100 Gram ile rahatlıkla av yapabiliyorum. Ama benim yazlığın önü çok sığ. Denize girerkenn göbek hizamıza gelen deniz birden diz hizasına iniyor ve derinlik bir hayli ileride başlıyor maalesef. Daiwa Procaster, Okuma Avanger ve hatta Albastar Trachurus oltalarımı kullanarak 150 Gram ve 200 Gram kurşun kullanmak zorunda kalıyorum. Sizde kimi zaman sığ denize yahut rüzgarlı, dalgalı havaya denk gelebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu bağlamda içinizin rahat olabilmesi adına 100GR-250GR atar aralığında bir kamış almanızı öneririm.
Yine Rıfat Bey'in söylediğine katılarak, 250 Gram atacağınızdan değil belki ama 150 Gram yahut 200 Gram atacağınız vakit içinizde bir korku, şüphe oluşmaması adına 100GR-250GR atar aralığı daha mantıklı bir tercih olacaktır.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Rıfat Bey'in gramaj aralığı konusuna katılıyorum.
Ege'de yazları ve kışları düzenli av yapan birisi olarak eşimin ailesinin yazlığında kaldığımızda gayet basit oltalarla ve 75 Gram yahut 100 Gram ile rahatlıkla av yapabiliyorum. Ama benim yazlığın önü çok sığ. Denize girerkenn göbek hizamıza gelen deniz birden diz hizasına iniyor ve derinlik bir hayli ileride başlıyor maalesef. Daiwa Procaster, Okuma Avanger ve hatta Albastar Trachurus oltalarımı kullanarak 150 Gram ve 200 Gram kurşun kullanmak zorunda kalıyorum. Sizde kimi zaman sığ denize yahut rüzgarlı, dalgalı havaya denk gelebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu bağlamda içinizin rahat olabilmesi adına 100GR-250GR atar aralığında bir kamış almanızı öneririm.
Yine Rıfat Bey'in söylediğine katılarak, 250 Gram atacağınızdan değil belki ama 150 Gram yahut 200 Gram atacağınız vakit içinizde bir korku, şüphe oluşmaması adına 100GR-250GR atar aralığı daha mantıklı bir tercih olacaktır.
Teşekkür ederim abi, selamlar size de.

anchor4848

Yeni Üye
Adı
Alper
Kan Grubu
B Rh Pozitif
herkese çok teşekkürler, tecrübeleriniz doğrultusunda ekipman seçimi yapacağım