Surf makinası hakkında birkaç soru...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan melihk37
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

melihk37

Üye
Tepki
14
Ödül
13
Tüm hobidaşlarıma selam olsun.Surf makina almaya karar verdim.Kafamda LineaEffe Shizuka SK 9 6+1 Bilyeli 1BOB Alluminium 8000 Surf 4.6:1 makina var.Dikkatimi çeken olay şu 0.40 misina için 90 metre kapasiteli bi haznesi varmış.0.18 ipe 0.23 ip lider yapıp kullanilabilir mi bu makineye?Yemli çupra, karagöz,levrek avları için yeterli verimi alabilir miyim?Bu makine sığ kafa,derin olan kafalı makineleri mi tercih etsem?

Makine kağıt üstünde güzel görünüyor. Uzak atma ihtiyaç ise bu tarz makineleri kullanmak lazım. Bazı makineler ipte problem çıkarabiliyor. Siz de ip kullanacağınız için kullanıcı görüşü faydalı olur diye düşünüyorum. Altına ince misayla dolgu yapıp, üstüne ipi sarabilirsiniz. Kullanici yorumu bulamazsaniz da bu makinelerin distribütörünü ( Cengiz Balıkçılık) arayıp ip ile uyumunu sorabilirsiniz. Rast gelsin.

Makine kağıt üstünde güzel görünüyor. Uzak atma ihtiyaç ise bu tarz makineleri kullanmak lazım. Bazı makineler ipte problem çıkarabiliyor. Siz de ip kullanacağınız için kullanıcı görüşü faydalı olur diye düşünüyorum. Altına ince misayla dolgu yapıp, üstüne ipi sarabilirsiniz. Kullanici yorumu bulamazsaniz da bu makinelerin distribütörünü ( Cengiz Balıkçılık) arayıp ip ile uyumunu sorabilirsiniz. Rast gelsin.
hocam çok sağolun, dikkatimi en çok şu çekti.Sizcede makaranin 0.40 misinadan 90 metre alması çok anormal değil mi?Tamam sığ ve konik kafaya sahip ama bu da 0,20 misinadan 180 metre yapar.Ben 0,16 ip veya 0,18 ip kullanmayı düşünüyorum.Sizce yeterli midir bu rakamlar?

hocam çok sağolun, dikkatimi en çok şu çekti.Sizcede makaranin 0.40 misinadan 90 metre alması çok anormal değil mi?Tamam sığ ve konik kafaya sahip ama bu da 0,20 misinadan 180 metre yapar.Ben 0,16 ip veya 0,18 ip kullanmayı düşünüyorum.Sizce yeterli midir bu rakamlar?

(link) linkindeki boğazda kullanım için övülen makinalardan ve bu makinenin de, misina sarım kapasitesi de az
Misina Sarım Kapasitesi(mm/mt): 0.35-130 görünüyor

Bütün ip misinalar, üzerinde yazan kalınlıklarda değil. Benim kullandıklarımın, dijital kumpas ile ölçtüğümde hep daha kalın olduğunu gördüm.
* Sakuraline super Pe8 Kutusunda 0.08 mm yazıyor, kumpas ile ölçtüğümde 0.22 mm geliyor
* Oskar x8 Kutusunda 0.10 mm yazıyor, kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.15 mm geliyor
* Oskar x8 Kutusunda 0.12 mm yazıyor, kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.18 mm geliyor
* Monster W8 ip misina Kutusunda 0.14 mm yazıyor, dijital kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.20 mm geliyor
* Jof x8 0,16 mm ip misina
Kutusunda 0.16 mm yazıyor, dijital kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.25 mm geliyor
(link)
* Monster W8 ip misina Kutusunda 0.16 mm yazıyor, dijital kumpas ile ölçtüğümde kalınlığı 0.24 mm geliyor
* Sakuraline Force Plus 8 Kat PU Kaplama 300 Metre İpek İp Misina Kutusunda 0,18 mm yazıyor, dijital kumpas ile ölçtüğümde 0,24 mm geliyor
* Sakuraline super Pe8 Kutusunda 0.24 mm yazıyor, kumpas ile ölçtüğümde 0.33 mm geliyor

* Oskar x8 Kurşun arkası rapala atışlarında şok için kullandığım kutusunda 0.25 mm yazıyor, kumpas ile ölçtüğümde 0.34 mm geliyor
* Kendo x8 Kutusunda 0.26 mm yazıyor, kumpas ile ölçtüğümde 0.35 mm geliyor

Son düzenleme:
Marka almıyorsanız ip kalınlıkları yazandan daha fazla olacaktır. Bir de 4 katlı ip almayın. 4 katlı ipler pürüzlü yüzeye sahip. Sürtünme çok olup atışı etkiliyor. Evet 0.16 veya 0.18 8 kat ip işinizi görür. 150 - 200 metre size yeterli gelecektir. Makineyi doldurmazsa da alta ince misina ile dolgu yapıp, üste ipi sararsınız. Yurt dışı satışa baktım. Orada da en düşük 0.40 mm den başlamış. İp performansı çok önemli ve makineyi distribütörüne( Cengiz Balıkçılığa) sorabilirsiniz.

Back