Ben hafif bir takım istiyorum elimde shimano socorro 6000 (445gr) var buna kombin olarak noeby infinite 4.28m (366gr) kamış almayı düşünüyorum. Bu kamış hakkında yorum yapabilir misiniz
o kamış ile ilgili bir bilgim, tecrübem yok maalesef.
İnternette baktığımda 100-200 ve 100-260gr atarlı olarak gözüküyor.
Sağlamlığını, atış erimini, esnemesini vs bilmiyorum.
Kağıt üstünde 260gr atarlısını düşünmek mantıklı olur. En azından 200-225 gr kurşunu rahat atmak için.
Şöyle düşünün. 200 gr kurşun, sahte, akıntının basıncı, rüzgar vs derken kamışa ve makinaya sürekli ciddi bir ağırlık binecek. Üstüne birde balık bindimi….
Kamış ve makinanın bu direnci taşıması, balığı kıyılatması gerekiyor.
Evet takımın hafif olması çok çok önemli.
Ama söylediğim ayrıntılarıda göz ardı etmeyin derim.
Bende shimano fliegende var, shimano kisuda yada shimano mgs de var. Hepside minumum 15-20 kg drag gücüne sahip. Ama surf için. Surfte her 30-40 dk bir atış yapıp sonrasında tripotta bekliyoruz.
Kurşun arkası çalışması ayrı bir boyut.
Yani yorulmadan, yolda balığı düşürmeden, dibe takmadan kamış+makina uyumu ile sürekli sarım yaparak tüm ağırlığı bileğe kola vermeden balığı kıyılatmak. Bu arada sürekli sarımda makinanın orta mildeki ısınması, aşınması vs. Kamışın yüzüklere, epoksilere binen yük.
İnternette söylediğiniz kamışı bir araştırın. Kurşun arkası çalışanlara sorun. Kafanıza takılmışsa alacaksınız zaten. En azından sonrasında burda tecrübenizi ve fikirlerinizide paylaşırsanız çok iyi olur.