Surf Makine Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zelax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Başka bir konu başlığında kurşun arkası için makina ve kamış tavsiyesi

kurşun arkası için makina ve kamış tavsiyesi”
Ben hiç kurşun arkası çalışmam. O farklı bir kategori. İster kendini beğenmişlik deyin, ister bencillik.
Ne kamışlarıma nede makinalarıma o ağır yükü bindirmem. Bir kere aşiyanda denedim. Oda bir arkadaşın ısrarı ile. Makinamın orta mili yamuldu.
O işe güç lazım, sürekli at çek, yok hızlı sarım, yok yavaş sarım. Derken hem kamışın hem makinanın ömründen yiyor.
KISACASI BİLMEDİĞİM BİR KONU OLDUĞU İÇİN ( sizi yanlış yönlendirmeme adına) CEVAPLAMAMIŞ OLABİLİRİM.
RASTGELSİN.

Benim işim yemli. (surfcasting)

IMG_6222.png

Son düzenleme:
Başka bir konu başlığında kurşun arkası için makina ve kamış tavsiyesi

Yinede şunu söylemek isterim.
Merada gördüğüm, forumdaki paylaşımlardan, arkadaşların elinde kullanırken gördüğüm.
Kurşun arkası çalışmada fiyat/performans olarak ençok adı geçen kamışlar;
-okuma salina 3 prç.
-okuma savant teleskopik
-oscar meito teleskopik
-daiwa sea hunter
Bu kamışlardan
- okuma salinayı merada denedim. Hafif sağlam. Erimi yüksek. Fiyat olarakta uygun olduğu için meralarda özellikle kurşun arkasında boğazda ençok tercih edilen kamışlardan. 200gr atarına rağmen 250gr atabildiği söylenir. Tek handikapı sürekli atçekte öndeki 2-3 yüzük yerinden çıkıyormuşki o ağırlıklarda her kamışta yaşanır bu. İş bir japon yapıştırıcıya bakar. Çapari için yemli için ideal bir kamış.
-okuma savantı teleskopik kamışta kurşun arkasında çok kullanan var. Teleskopik olduğu için taşıma kolaylığı var. 250 gr atarı ile çok sağlam bir kamış.
-boğazda kurşun arkasında 300gr lık atarı ile fiyat -performsns kamışlarından biride oscar meito. Havanın patladığı akıntının bastığı zamanlarda 250gr kurşunu banamısın demeden atabilen bir kamış.
-daiwa sea hunter. TAM BİR FİYAT-PERFORMANS KAMIŞI. İnce hafif sağlam sert bir kamış. Korkmadan 250gr kurşunu abanarak yapıştır.
Fiyattan yana sıkıntım yok derseniz VEGA kamışlara bakın derim.
Kurşun arkasında okuma makaira 3prç çok eski seridir ama kullananı memnun olanı var. Kırılıyor diyende var. Ama kırılmayan kamış henüz icat edilmedi 😀
Makina derseniz orada dururum.
Yok hızlı sarım. Yok yabvaş sarım. Yok palamutu çekmez. Yok lüfere zayıf kalır. Yok yüksek devir, yok düşük devir…. Bunun hikayesi tercihi ayrıntısı çok. Ve benim konumun tamamen dışında.
BİLDİĞİM TEK ŞEY KURŞUN ARKASI ÇALIŞANLAR SURF MAKİNADAN ÇOK “JİG MAKİNA” TERCİH EDİYORLAR.
Fiyat performans bir kamış yanına, biraz paraya kıyıp sağlam bir jig makina bakın derim.
RASTGELSİN.

Yinede şunu söylemek isterim.
Merada gördüğüm, forumdaki paylaşımlardan, arkadaşların elinde kullanırken gördüğüm.
Kurşun arkası çalışmada fiyat/performans olarak ençok adı geçen kamışlar;
-okuma salina 3 prç.
-okuma savant teleskopik
-oscar meito teleskopik
-daiwa sea hunter
Bu kamışlardan
- okuma salinayı merada denedim. Hafif sağlam. Erimi yüksek. Fiyat olarakta uygun olduğu için meralarda özellikle kurşun arkasında boğazda ençok tercih edilen kamışlardan. 200gr atarına rağmen 250gr atabildiği söylenir. Tek handikapı sürekli atçekte öndeki 2-3 yüzük yerinden çıkıyormuşki o ağırlıklarda her kamışta yaşanır bu. İş bir japon yapıştırıcıya bakar. Çapari için yemli için ideal bir kamış.
-okuma savantı teleskopik kamışta kurşun arkasında çok kullanan var. Teleskopik olduğu için taşıma kolaylığı var. 250 gr atarı ile çok sağlam bir kamış.
-boğazda kurşun arkasında 300gr lık atarı ile fiyat -performsns kamışlarından biride oscar meito. Havanın patladığı akıntının bastığı zamanlarda 250gr kurşunu banamısın demeden atabilen bir kamış.
-daiwa sea hunter. TAM BİR FİYAT-PERFORMANS KAMIŞI. İnce hafif sağlam sert bir kamış. Korkmadan 250gr kurşunu abanarak yapıştır.
Fiyattan yana sıkıntım yok derseniz VEGA kamışlara bakın derim.
Kurşun arkasında okuma makaira 3prç çok eski seridir ama kullananı memnun olanı var. Kırılıyor diyende var. Ama kırılmayan kamış henüz icat edilmedi 😀
Makina derseniz orada dururum.
Yok hızlı sarım. Yok yabvaş sarım. Yok palamutu çekmez. Yok lüfere zayıf kalır. Yok yüksek devir, yok düşük devir…. Bunun hikayesi tercihi ayrıntısı çok. Ve benim konumun tamamen dışında.
BİLDİĞİM TEK ŞEY KURŞUN ARKASI ÇALIŞANLAR SURF MAKİNADAN ÇOK “JİG MAKİNA” TERCİH EDİYORLAR.
Fiyat performans bir kamış yanına, biraz paraya kıyıp sağlam bir jig makina bakın derim.
RASTGELSİN.
Ben hafif bir takım istiyorum elimde shimano socorro 6000 (445gr) var buna kombin olarak noeby infinite 4.28m (366gr) kamış almayı düşünüyorum. Bu kamış hakkında yorum yapabilir misiniz

Ben hafif bir takım istiyorum elimde shimano socorro 6000 (445gr) var buna kombin olarak noeby infinite 4.28m (366gr) kamış almayı düşünüyorum. Bu kamış hakkında yorum yapabilir misiniz

o kamış ile ilgili bir bilgim, tecrübem yok maalesef.
İnternette baktığımda 100-200 ve 100-260gr atarlı olarak gözüküyor.
Sağlamlığını, atış erimini, esnemesini vs bilmiyorum.
Kağıt üstünde 260gr atarlısını düşünmek mantıklı olur. En azından 200-225 gr kurşunu rahat atmak için.
Şöyle düşünün. 200 gr kurşun, sahte, akıntının basıncı, rüzgar vs derken kamışa ve makinaya sürekli ciddi bir ağırlık binecek. Üstüne birde balık bindimi….
Kamış ve makinanın bu direnci taşıması, balığı kıyılatması gerekiyor.
Evet takımın hafif olması çok çok önemli.
Ama söylediğim ayrıntılarıda göz ardı etmeyin derim.
Bende shimano fliegende var, shimano kisuda yada shimano mgs de var. Hepside minumum 15-20 kg drag gücüne sahip. Ama surf için. Surfte her 30-40 dk bir atış yapıp sonrasında tripotta bekliyoruz.
Kurşun arkası çalışması ayrı bir boyut.
Yani yorulmadan, yolda balığı düşürmeden, dibe takmadan kamış+makina uyumu ile sürekli sarım yaparak tüm ağırlığı bileğe kola vermeden balığı kıyılatmak. Bu arada sürekli sarımda makinanın orta mildeki ısınması, aşınması vs. Kamışın yüzüklere, epoksilere binen yük.
İnternette söylediğiniz kamışı bir araştırın. Kurşun arkası çalışanlara sorun. Kafanıza takılmışsa alacaksınız zaten. En azından sonrasında burda tecrübenizi ve fikirlerinizide paylaşırsanız çok iyi olur.

Back