Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Surf Makine Tavsiye

Sakurish

Yeni Üye
Adı
Metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, Ben Rize'de yaşıyorum. Balık tutmaya yeni başladım. Elimde Fujin sniper 0.5-8gr kamış ve fujin sniper 2000lik makine var. Fakat rüzgarlı havalarda ara ara kuşgözü sorunu yaşıyorum. Bu durumdan biraz canım sıkılıyor. Bu yüzden bir tane de surf olta alıp rüzgarlı havalarda onu kullanıp at-çek veya yemli bırakmak istiyorum. Biraz araştırdım kamış olarak Okuma saline 420 hoşuma gitti. Sizce güzel bir kamış mı ve bunun altına Max 4bin bandında hangi makineyi alabilirim. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
okuma salina 420 100-200gr atarlı - 3 parça surf kamış bizim İstanbul boğazının olmazsa olmazı sağlam ve güçlü bir kamış. biraz sert bir kamıştır. şöyleki 125-130 gram altı kurşunda mesafe atmaz. 100 gr kurşunu atmazmı. atar. ama mesafesi sizi tatmin etmez. 135-140-150 gr ağırlıkta çok iyi çalışır. hatta 200 gr max atarlı olmasına rağmen boğazda bu kamış ile 200-225-250 gr kurşun atan çoktur. (böyle bir durumda doğal olarak iç yüzükler çabuk düşer. sürekli yapıştırmak gerekir) balık vuruşlarında hissiyatı iyidir. yemli avda 1 istavrit vuruşunu bile hissettirir.
velhasıl-kelam... söylediğim gibi belli bir kurşun ağırlığı altında kalmayacaksanız kesinlikle sizi üzmez. yarıyolda bırakmaz. mesafe odaklı iseniz yani amacınız uzak atış ise135gr ve üstü kurşun gerekir. örgü ip kullanımına uygundur. sağlam bir 8X-014-016 ip, 140 gr kurşun ile çiddi mesafeler atabilirsiniz.
makina konusunda birşey söylemek istemiyorum.
ister araştırıp bulduğunuz istersenizde tavsiye edilen makinaları yazarsanız, paylaşabilirseniz onların üstünden yürürüz.
sizin oralarda daha çok hangi makinalar kullanılıyor? genelde kaç gram kurşun kullanıyorsunuz?