Surf Olta Takımı Tavsiyesi

Hocam spin kamış ile atış ile surf kamış ile atış arasında baya fark var. Bir dönem 3 ay sırf spin avı yapıp sonra surf avı yapmaya çalıştığımda resmen olta atamadım etrafımdakiler şaka yapıyorum zannediyordu . Okuma carbonite geçiş için iyi bir kamış olur , boyuda 3.90 . 3 parça kamış sizi şu etapta zorlar . Şuan trio rex alsanız fiyatları 600 700 gördüğüm kadarıyla , surfü severseniz daha iyisini almak isteyeceksiniz trio rex alt segment bir kamış . 3 parçalarda ucu hassas kamışlar 1500 2000'den aşağı değildir fiyatları . MAkine olarak affinityyi 2. el olarak şiddetle tavsiye ediyorum pişman kalmıyacaksınız . Biraz ağır bir makine ama çekemiyeceği balık yoktur . Makinede ip misina kullanırsanız vuruşları hissedilir ölçüde farkedersiniz fakat kayalık meralarda mono misinalardan daha çabuk zarar göreceklerinden çift kafalı bir makine her zaman avantajdır.
SenihCan hocam muhtemelen sizi dinleyeceğim yani büyük bir ihtimalle şu ilk 2 cümleniz rexden soğuttu 😀 makina için hocam eğer ömürlük dersen başka makinaya ihtiyacın yok yürür gidersin bunla dersen sıfırını bile alabilirim.Kamış için net model yazarsanız hocam bana atarı şukadar vs okuma carbonite şu diye net aratayım bakayım hocam zaten biliyosunuz öyle izmirde 150-200gr kurşun atıcak durum yok atanlar genelde 70-100 civarı atıyor. AF7000 olanı mı hocam bu arada Affinity II 7000 olanı mı bu II 7000 de yedek makara yokmuş Af7000 olan muhtemelen

Son düzenleme:
Selam isterseniz bi değerlendirin

(link)

Lineaeffe spider surf be lineaeffe furrycaster hassas kalmışlardır bi değerlendirin

SenihCan hocam muhtemelen sizi dinleyeceğim yani büyük bir ihtimalle şu ilk 2 cümleniz rexden soğuttu 😀 makina için hocam eğer ömürlük dersen başka makinaya ihtiyacın yok yürür gidersin bunla dersen sıfırını bile alabilirim.Kamış için net model yazarsanız hocam bana atarı şukadar vs okuma carbonite şu diye net aratayım bakayım hocam zaten biliyosunuz öyle izmirde 150-200gr kurşun atıcak durum yok atanlar genelde 70-100 civarı atıyor. AF7000 olanı mı hocam bu arada Affinity II 7000 olanı mı bu II 7000 de yedek makara yokmuş Af7000 olan muhtemelen

Trio rex için bir eklemede ben yapayım. Üç yıldır kullanıyorum, fiyatına göre bence gayet iyi ama optimum atar ağırlığı 180 gr ve 150 gramın altında erim iyice düşüyor. Boğaz için bu ağırlık uygun ama kıyıdan sıkıntı yaratacaktır. Bir marka tavsiye edemem ama optimum atarı, avlandığınız bölgeye uygun bir kamış alırsanız daha rahat edersiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Okuma carbonite tele surf 100-200 gr bulabilirsen bundan al yoksa 80-150 olanlardan alabilirsin. 80 150 gr ile 120 grdan fazla atılmaz gibi geldi bana incelediğimde. Birde kapalı boyu baya kısa diğer surf kamışlara göre eğer kompakt avlanman gerekiyorsa büyük kolaylık sağlar ve baya hafif bir kamış senin için tam bir geçiş kamışı olur. Penn affinity af7000 makine . 550 tllerden 1000 tllere çıkmış 0'ı 1,2 senede . Israrla ikinci el alman taraftarıyım . Facebooktaki 2.el olta gruplarına bir bak hocam . Bi ara az kullanılmış çok gözüme çarpıyordu. Makineyi uzun yıllar rahatlıkla kullanırsın ama 0'ına okadar para vermek şahsen bana koyar. 2. el 1500 e fligenler var bir sürü temiz . Sorucağın soru olursa özelden yazabilirsin hocam 🙂

Değerli hobidaşlarım öncelikle ben manisada ikamet eden ve genelde izmire kıyıdan balık avına giden biriyim.İzmirde genelde çipura,minekop yerine göre mırmır karagöz bulunmakta fazlası da var ama tabi ben pek bilmiyorum ağırlık bunlar var.Yemli beklemeli av taraftarıyım ve elimde zamanın almış olduğum shimano catana spin set mevcut.Ben bunu antalyada okurken bilmeden tavsiye edildi bunu hem kıyıdan hem de tekneden kullanabilirsin diye ki ozaman ben internetten Shimano Alivio 4,20 kamış ile ya okuma av65 ya da ryobi ecusima 6000 set olarak amıştım ve ikiside bana aşırı büyük gelmişti gün oldu devran döndü ve ben şuan Surf set almak istiyorum daha uzağa atmak için sonuçta catana ile attığım max ağırlık 30-40 gr korka korka atıyorum. O da azıcık gidiyor uzağa okadar.Benim bütçem kamış ve makina olarak 1000tl civarı.Civarı derken 1300 e kadar cıkmam max 1100 olabilir.
Aklımda şu markalar var Okuma ve Daiwa.Okumanın önce Trio Rex setine baktım bazı iyi bazı kötü yorumlar gördüm tam emin değilim.Şuan okumanın daha hafif ve yeni ürünü olan elletra serisi var max 150gr atarlı 4.20 bana yeter olarak görüyorum hatta hassasiyet olarak daha iyi olursa 3,90 150gr atarlı da olabilir ve misina olarak vuruşları almak için örgü ip misina kullanmak istiyorum.Okumayı çok araştırdım trio rex ile bu elletra modeli arasında kaldım kamış olarak.Makina olarak okumanın güzel bir makinası ile cok agır olmamak kaydıyla kombin yapmak isterim aslında aklımda trio rex set vardı tıpkı benim catana set gibi ama yok sağır yok erimsiz vs dediler o yüzden biraz soğumuştum. Daiwa ile herhangi bir bilgim yok ben aslında biraz markacıyımdır o yüzden shimano bütçeyi aştığı için bu markalardan istiyorum.
Şöyle güzel bir takım ile artık balık tutmak istiyorum.Siz değerli hobidaşlarımdan yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba
Okuma elettra 4.20 150gr atarlı sıfır
Okmuna carbonite 50-150 gr atarlı 3.90 ikinci el
makina olarak Okuma RTX 55 ip sarılı veya avenger 65 düşünürseniz iki kamışla 'da hafif yemli avlarda keyifle kullanabileceğiniz güzel bir set olur bence

Bu hafta kıyıdan açığa motorlu parakete makina min videosunu da koymayı düşünüyorum kardeşimin youtube adresine...yalnız denizde değil bahçede olacak gene...malum balik yasağı başladı...

Son düzenleme:
Back